/
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Найкращі рецензії 2019 року

18.02.2020 12:27

Дорогі друзі!

За цей рік Букля отримала від Вас майже три десятки рецензій. Серед них ми вибрали ТОП-5 найбільш популярних. Тому, якщо ви пропустили щось цікаве, то є можливість наздогнати. А якщо шукаєте собі, що почитати - перед вами дещо варте уваги.

Рецензия на книгу Брітт-Марі була тут5. Фредрік Бакман. "Брітт-Марі була тут". #книголав, 2018

Чудова життєва історія від Фредріка Бакмана про неординарну Брітт-Марі, життя котрої перевернулося з ніг на голову.

«Брітт-Марі була тут» – третя книга шведського автора. Головна героїня вже знайома читачам з роману «Моя бабуся просить її вибачити» в епізодичній ролі, а тут вона виступає вже в головній. Цей роман про чудернацьку жінку, котра досить довгий час жила не своїм життям в своєрідному коконі, а коли життя «видворило» її з нього, то вона опинилася в скрутному становищі. І мова зовсім не про матеріальний стан, а радше про моральний та емоційний.

Рецензия на книгу Спитай у пилу4. Джон Фанте. "Спитай у пилу". Книги – ХХІ, 2019

Найвідоміший роман американського класика Джона Фанте про поневіряння молодого письменника-початківця у темні часи Великої депресії.

«Спитай у пилу» - це розповідь про життя-буття Артуро Бандіні. Письменник-початківець італійського походження, котрий лишив рідний Колорадо заради письменницької кар’єри у Лос-Анджелесі. Ця книга третя з циклу про Бандіні («Дорога в Лос-Анджелес», «Зачекай до весни, Бандіні»). В цій епопеї читачі вбачають автобіографізм, бо перипетії з життя Артуро майже повністю відображають перші кроки літературної кар’єри самого Джона Фанте.

Рецензия на книгу Записки українського самашедшого3. Ліна Костенко. "Записки українського самашедшого". А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019

Перший прозовий твір від видатної інтелектуалки сучасності Ліни Костенко про час та чин на початку міленіуму.

Ліна Костенко авторка двох романів у віршах («Маруся Чурай» і «Берестечко») і лише одного прозового – «Записки українського самашедшого», що побачив світ після двадцятирічної творчої перерви. Головний герой твору 35-літній дипломований програміст, котрий змушений займатися простим комп’ютерним ремонтом, а не власне програмуванням. Його товариші-одногрупники подалися у кращі світи – в Силіконову долину. Герой же одружений на філологині, його батько відомий шістдесятник-перекладач, малолітній син навчається у школі - має сусіда з «нових українців». А за вікном початок нового тисячоліття... і топтання на одному місці.

Рецензия на книгу Чекаючи на Боджанґлза2. Олів'є Бурдо. "Чекаючи на Боджанґлза". Видавництво Старого Лева, 2018

Чудовий і чудернацький роман у жанрі абсурдизму від французького письменника Олів'є Бурдо про родину без гальм.

Здається, зовсім типова компактна французька сім’я – мама, тато й син. Але все не так просто як здається. Тато – нереалізований письменник, котрий повністю слідує дружині у всьому. Син, від імені котрого ведеться оповідь, здається живе щасливим життям: не потрібно ходити до школи або жити за розкладом. Ну і, звісно, мати сімейства - цариця неординарності, повелителька диваків, трішки божевільна й шалена до випивки. Вона не має імені, бо кожного дня називається новим, змінюючи при цьому і свою особистість. Додайте сюди ще одного мешканця – журавлиху на ім’я Надмірність…

1. Кетіль Бйорнстад. "До музики". Видавництво Старого Лева, 2019

Неймовірно музичний твір від відомого піаніста і композитора Кетіля Бйорнстада. «До музики» - перший роман автобіографічної трилогії.

Це надзвичайний твір, котрий сповнений музикою, просто випромінює її. Не полінуйтеся, послухайте композиції згадані у творі, це допоможе зануритися в атмосферу книги. Головний герой роману - Аксель Віндінг, неймовірно талановитий юнак. В кінці шістдесятих весь світ вирує: чемпіонат світу по футболу, студентська революція у Франції, Олімпійські ігри у Мехіко, Празька весна, землетруси, теракти, локальні війни. А світ юного піаніста існує ізольовано та самоплинно. Все, що цікавить юнака і його товаришів – це музика. Репетиції та заняття з викладачами класики - все це заради гучного дебюту на великій сцені на конкурсі молодих талантів.

Якщо після читання у Вас виникло бажання надіслати нам власні рецензії на книги, тоді сміливо робіть це сюди - [email protected]! Зі свого боку ми надамо Вам промокод на 10% знижки. А кращі рецензії потраплять у рейтинг наступного року!

Напишите рецензию – получите 10% скидки

0

сподобалась рецензія на книгу бакмана