Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Войти
/
Регистрация
Регистрация позволяет Вам пользоваться дополнительными услугами нашего магазина
Корзина
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Киеву

БЕСПЛАТНО
при заказе от 500 грн.

Записки українського самашедшого



Записки українського самашедшого - купить и читать книгу
Кликните на картинку для расширенного просмотра
Записки українського самашедшого - купить и читать книгу
Записки українського самашедшого - купить и читать книгу
5.00
2  отзыва
Артикул:22164

Характеристики книги "Записки українського самашедшого"

Издательство:

Год издания: 2020

Количество страниц:

416

Язык:

Украинский

ISBN:

978-966-7047-88-7

Переплёт:

Твердый

Формат:

84×108/32 (130x200 мм)

Вес:

526 г

Описание книги «Записки українського самашедшого»

Книга "Записки українського самашедшого" - перший прозовий твір видатної української письменниці та поетеси Ліни Костенко після двадцяти років мовчання. Головний герої роману - 35-річний комп’ютерний прогр...

Купить другие книги автора


400 
Купить


Книга "Триста поезій" обложка
5.00 Триста поезій

Ліна Костенко

350 
Купить
Маруся Чурай

Ліна Костенко

350 
Купить

Описание книги «Записки українського самашедшого»

Книга "Записки українського самашедшого" - перший прозовий твір видатної української письменниці та поетеси Ліни Костенко після двадцяти років мовчання.

Головний герої роману - 35-річний комп’ютерний програміст, який на тлі особистої драми життя та сімейних негараздів, записує все, чим він живе та що його хвилює. Це не тільки проблеми буденності (дружина скаржиться, грошей немає, син не слухається), але й соціально-політичні події теперішньої України.

Він - сучасний український інтелігент, медійнозалежний громадянин. Він не здатен змінити щось у власній державі, пливе за течією, підстроюється під обставини, проте прискіпливо зберігає усі повідомлення з телебачення та всесвітньої павутини.

Книга "Записки українського самашедшого" - вражаючий, відвертий та глибокий роман про інформаційне божевілля в сучасному світі, про тотальну самотність та відчуженість.

Отзывы о книге «Записки українського самашедшого»

0

книги ліни костенко вражають

Ответить
0
хроніки нашого життя

Раджу прочитати всім небайдужим, всім українським патріотам

Ответить
Отзыв
Комментарий
Осталось

Оценка

Кому:
Тема:
Закрыть комментарий к отзыву
Рецензии

Рецензия на книгу Записки українського самашедшого
2020-02-18 12:27:57

Нашу сучасницю, але вже класика при житті, Ліну Костенко якось особливо представляти не доводиться. Твори видатної поетеси входять до шкільної та університетської програми, її поетичні рядки блукають Інтернетом, виринають у «статусах» в соціальних мережах, прикрашають листівки та колажі. Про влучне та змістовне слово Ліни Костенко знає більшість із нас. Її збірки поезій виходили багатьма мовами світу, здіймали галас у літературному колі, отримували нагороди. Тверда життєва позиція нераз збурювала владу і завжди розливалася теплом у душах простих обивателів, бо завжди була синхронною, співзвучною.

Ліна Костенко авторка двох романів у віршах («Маруся Чурай» і «Берестечко») і лише одного прозового – «Записки українського самашедшого», що побачив світ у 2010 році після двадцятилітньої творчої перерви. З тих пір книга користується шаленим попитом у інтелектуалів та звичайних читачів. Роман Ліна Костенко писала десять років.

Головний герой твору 35-літній дипломований програміст, котрий змушений займатися простим комп’ютерним ремонтом, а не власне програмуванням. Найкращі уми, як його товариші-одногрупники, подалися у кращі світи – в силіконову долину. Герой одружений на філологині, його батько відомий шістдесятник-перекладач, малолітній син навчається у школі, має сусіда з «нових українців». А за вікном початок нового тисячоліття – 2001 рік, десята річниця Незалежності, топтання на одному місці.

Герой Ліни Костенко веде записи, це своєрідний діаріуш всього, що відбувається у світі і в Україні зокрема починаючи з 2001 року і закінчуючи Помаранчевою революцією у 2004. Якщо ваші притомні і свідомі роки припали на початок двохтисячних, то ви з ностальгією або з жахом згадаєте всі ті події: убивство Гонгадзе, численні експертизи і затягування слідства, касетний та кольчужний скандал, участь українських миротворців у військових операціях на Близькому Сході, трагедія Беслану та Норд-Осту, теракти в Америці 11 вересня, захоплення піратами судна «Фаїна» з українськими моряками на борту, землетруси, урагани, котрі мають жіночі імена, теракти та розстріли, політичні акції «Україна без Кучми», отруєння Ющенка та ін. Але найбільше уваги відведено виборам, агітації, політичним технологіям, чорному піару та Помаранчевій революції. Світ вирує, вибухає, вивергається, а безіменний герой фіксує все з літописною точністю.  

Важко сказати, як книга читалась відразу після публікації «по свіжому», але нині, коли вона відстоялась, більшість подій уклалися в голові – вона читається просто на одному диханні. Чудовий зліпок історії, достовірний, з відбитками, з висновками. Впевнена, якщо перечитати цей роман років так через двадцять сприйняття ситуації змінить кут зору, відсіються спогади й емпатія, залишаться лише факти.



Книга "Триста поезій" обложка
5.00Триста поезій

Ліна Костенко

350 
Купить
Маруся Чурай

Ліна Костенко

350 
Купить

Разделы, в которых можно купить "Записки українського самашедшого"

Наверх