Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Войти
/
Регистрация
Регистрация позволяет Вам пользоваться дополнительными услугами нашего магазина
Корзина
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Киеву

БЕСПЛАТНО
при заказе от 500 грн.

Спитай у пилу

Спитай у пилу - купить и читать книгу
Кликните на картинку для расширенного просмотра
Спитай у пилу - купить и читать книгу
Спитай у пилу - купить и читать книгу
0.00
0 отзывов
Артикул:185280

Характеристики книги "Спитай у пилу"

Автор:

Издательство:

Год издания: 2019

Количество страниц:

224

Язык:

Украинский

Переводчик:

ISBN:

978-617-614-216-4

Переплёт:

Твердый

Формат:

84×108/32 (130x200 мм)

Вес:

315 г

Описание книги «Спитай у пилу»

«Спитай у пилу» – класика американської літератури й найвідоміший роман Джона Фанте. Це історія про Артуро Бандіні – молодого хлопця, що поневіряється у Лос-Анджелесі часів Великої депресії з надією ...

Описание книги «Спитай у пилу»

«Спитай у пилу» – класика американської літератури й найвідоміший роман Джона Фанте. Це історія про Артуро Бандіні – молодого хлопця, що поневіряється у Лос-Анджелесі часів Великої депресії з надією стати письменником. На шляху до визнання Артуро закохується в Каміллу, мексиканську офіціантку зі складним норовом, яка стала для нього і музою, і гірким нещастям…

Із першого анонсу виходу українського видання «Спитай у пилу» Джона Фанте

«Я був молодим, голодував, випивав і намагався стати письменником. Читав я переважно в лос-анджелеській публічний бібліотеці. Але нічого із прочитаного жодним чином не відповідало ні моєму життю, ні життю вулиць та людей, що оточували мене. Здавалося, що всі переймалися лише словесними трюками, і чим більше людина досягала у цьому, тим кращим письменником вважалася. […]. Я розгортав книжку за книжкою. Що ж – їм немає чого сказати? Нікому нема чого прокричати? […]. Продовжуючи блукати залом художньої літератури, я брав книжки з полиць, прочитував кілька рядків, кілька сторінок і ставив на місце. / І от якось я взяв чергову книжку, розгорнув і спробував читати. За кілька митей я вже ніс її до столу, ніби людина, котра посеред купи мотлоху натрапила на золотий самородок. Рядки котилися за рядками легко від сторінки до сторінки, зливаючись в єдиний потік. Кожне речення володіло власною енергією, його заміняло наступне, ще більш енергомістке. Із цих енергій складалася форма сторінки, вона була вирізьблена із них. Нарешті я знайшов людину, яка не боялася емоцій. Гумор і біль перемежовувалися з рідкісною простотою. Початок був таким несамовитим, що шокував мене, як нечуване диво. / Я записав книжку на свій формуляр і поніс додому. У себе в кімнаті я вклався у ліжко і продовжив читання, але вже задовго до того, як я дійшов до завершення книги, я знав, що ця людина відкрила свій стиль письма, досконало прозорий і чіткий. Книга називалася «Спитай у пилу», а її автором був Джон Фанте. Його вплив на мою особисту творчість я буду відчувати завжди». Така довга цитата із відгуку одного читача, на думку якого, вочевидь, можна покластися, бо це ж Чарльз Буковскі.

Джон Фанте
США, 08.04.1909 - 08.03.1983

Джон Фанте - американський письменник.

Читать полностью

Отзывы о книге «Спитай у пилу»

Здесь можете оставить
свой отзыв о товаре

Отзыв
Комментарий
Осталось

Оценка

Кому:
Тема:
Закрыть комментарий к отзыву
Рецензии

Рецензия на книгу Спитай у пилу
2020-02-18 12:27:57

Американський письменник і сценарист італійського походження Джон Фанте є автором п’яти романів, однієї новели й збірки оповідань. Але незважаючи на досить бідненький літературний спадок, він входить до двадцятки культових американських прозаїків двадцятого століття. Його напівавтобіографічний роман «Спитай у пилу», що побачив світ 1939 року, відкрив автору дорогу на гору – у світ великої літератури. Книга українською виходить вперше.

«Спитай у пилу» - це розповідь про життя-буття такого собі письменника початківця Артуро Бандіні, теж італійського походження, котрий полишив рідний Колорадо заради письменницької кар’єри у Лос-Анджелесі. Ця книга третя з циклу про Бандіні («Дорога в Лос-Анджелес», «Зачекай до весни, Бандіні»). В цій епопеї критики і прості читачі вбачають автобіографізм, бо перипетії з життя письменника початківця майже повністю відображають перші кроки літературної кар’єри самого Джона Фанте.

Передмову до твору «Спитай у пилу» написав славетний Чарльз Буковскі, де зізнався у своїй любові до творчості Джона Фанте, а також розповів як свого часу ця книга вплинула на його життя. Непогана рекомендація, правда ж?

Отже, за сюжетом амбітний двадцятилітній юнак Артуро Бандіні у розпал Великої депресії приїздить до Міста Янголів. Перебиваючись куснем хліба (деякі сцени аскетичного способу життя нагадали відомий текст Кнута Гамсуна «Голод»), у тяжких потугах народжуючи сюжети невеличких оповідань, вимолюючи музу послати натхнення, Артуро Бандіні «творить» у бідненькій комірчині невеличкого готелю. Є невеличкий успіх – його перше оповідання «Песик сміявся» опублікував журнал. Бандіні отримує перший гонорар і надію на популярність і славу.

Крім суто творчого процесу в книзі знаходиться місце й особистому досвіду, бо як вважає автор – треба писати тільки про пережите. Отже, необстріляний горобець з гарячою італійською кров’ю Бандіні намагається вперше спокусити жінку. Об’єкт його бажання офіціантка забігайлівки Камілла. Вона теж приїхала у Місто Мрій у пошуках кращої долі. Їх відносини важко назвати нормальними: Бандіні то наближає дівчину, то жорстоко відкидає. Ну а Камілла взагалі закохана у іншого. Новий досвід для Артуро це страждання й сумніви у коханні, але муза так і не приходить. Замість цього правовірного католика гризе гріх, мовляв без освячення у церкві Артуро пізнав жінку. Навіщо ця гризота? Все, що він хотів – це натхнення у творчості, але щось пішло не так…

Книга Джона Фанте зацікавить шанувальників творчості Чарльза Буковскі (бо є ще щось тут спільне), а також тих кому небайдужі сюжети часів Великої американської депресії тридцятих років минулого століття.

Little Women. Good Wives

Луиза Мэй Олкотт

340 
Купить
A Tangled Web

Люси Мод Монтгомери

347 
Купить
Полліанна дорослішає

Елінор Портер

387 
Купить
Little Women

Луиза Мэй Олкотт

725 
Купить

Разделы, в которых можно купить "Спитай у пилу"

Наверх