Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Увійти
/
Реєстрація
Реєстрація дозволяє Вам користуватись додатковими послугами нашого магазину
Кошик
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Києву

БЕЗКОШТОВНО
при замовленні від 500 грн.

Рецензія на книгу Лопушане поле

19.02.2020 10:45
Книга в даному огляді:

Лопушане поле

Автор: Катажина Ририх

Переводчик: Божена Антоняк

Иллюстратор: Ґражина Ріґаль

Издательство: Урбіно

ISBN 978-966-2647-65-5

Про цю книжку "Лопушане поле" складно говорити тим, хто її ще не читав. І це аж ніяк не недолік, а може навпаки – книжка передає якусь магічну атмосферу, присмачену ностальгійними нотками самого читача, що вербалізувати це все надто складно або й неможливо.

Дорослий читач пам’ятає своє безгаджетове дитинство, дозвілля надворі аж допоки голос старших не кликав додому, багато різних вигадок, ігор із свого окремого дитячого світу, до якого дорослим було зась.

І десь у таких вимірах й існує й Лопушане поле, біля якого у невеликих й ненових будинках живуть звичайні діти. Але в їхньому світі все по-іншому. Наприклад, пані Маріанна – це Чарівниця, її чорний кіт вміє розмовляти, а якось до них приїздить д-р. А.Кула (тобто д-р-а-к-у-л-а), а згодом приходить Гонихмарник Тимофій…

Приятельки пані Маріанни час від часу мають свої посиденьки – а для дітей це справжній шабаш (зауважу, що тут жодного ейджизму чи неповаги до старших!). А чим займається «дракула», він же ветеринар, - здатні уявити лиш діти.

Казки казками, бо це, до речі, повість-казка. Але окрім магічного й казкового тут є цілком реальні теми і проблеми. Наприклад, життя тварин у притулку, дітей – у дит.будинку. Дуже оригінально обігрується тема марнотратства дітей на всілякі шкідливі смаколики – тут у хід вступає такий персонаж як Цифра! Є й хлопчик із серйозним захворюванням, є й дівчинка Магда, у якої сестра осліпла і як до цього ставляться діти.

Складні теми обігруються завдяки вкрапленню казковості і це, здається, має чудовий терапевничний ефект. Бо дітям не обо’язково, щоб усе мало залізну логіку цього жорстокого світу. Їм потрібна крапля казки й магії, яку я для себе називаю надією. Можливо, психологи можуть більше сказати про цю книжку і її дію. Для мене ж вона була дуже приємним читанням, таким із ноткою ностальгії, як і вже казала на початку.

Разделы в которых можно найти данную рецензию:

Відгуки

Тут можете залишити
свій відгук про товар

Відгук
Коментар
Осталось

Оцінка

Кому:
Тема:
Закрити коментар до відгуку
Вгору