Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Увійти
/
Реєстрація
Реєстрація дозволяє Вам користуватись додатковими послугами нашого магазину
Кошик
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Києву

БЕЗКОШТОВНО
при замовленні від 500 грн.

Цієї ночі я її бачив

Цієї ночі я її бачив - купити і читати книгу
Натисніть на зображення для розширеного перегляду
0.00
0 відгуків
Артикул:186263

Характеристики книги "Цієї ночі я її бачив"

Автор:

Видавництво:

Рік видання: 2018

Кількість сторінок:

192

Мова:

Українська

ISBN:

978-617-614-217-1

Обкладинка:

Тверда

Формат:

84×108/32 (130x200 мм)

Вага:

245 г

Опис книги «Цієї ночі я її бачив»

«Цієї ночі я її бачив» – роман про життя і таємниче зникнення ексцентричної словенської аристократки Вероніки Зарнік у роки Другої світової війни. П’ять оповідачів, п’ять розповідей, п’ять в...

Опис книги «Цієї ночі я її бачив»

«Цієї ночі я її бачив» – роман про життя і таємниче зникнення ексцентричної словенської аристократки Вероніки Зарнік у роки Другої світової війни. П’ять оповідачів, п’ять розповідей, п’ять версій долі молодої жінки, п’ять поглядів на історію.

Роман відомого словенського письменника Драґо Янчара отримав низку нагород, зокрема словенську премію «Кресник» за найкращий роман 2010 року, французьку премію за найкращу іноземну книгу 2014 ро ку. Книга перекладена понад десятьма мовами.


Книга видана за підтримки Фонду ім. П. Трубара Асоціації словенських письменників, Любляна, Словенія.
Переклад книги здійснений за підтримки Державної книжкової агенції Республіки Словенії.
Перше видання Drago Jančar. To noč sem jo videl. 2010

Відгуки про книгу «Цієї ночі я її бачив»

Тут можете залишити
свій відгук про товар

Відгук
Коментар
Осталось

Оцінка

Кому:
Тема:
Закрити коментар до відгуку
Рецензії

Рецензия на книгу Цієї ночі я її бачив
2020-02-18 12:27:57

Словенський письменник Драго Янчар знаний інтелектуал сьогодення. Його есеїстика, кіносценарії і романи були відзначені не тільки національними нагородами, а й європейськими. Твори Янчара перекладають десятками мовами світу, українською зокрема. «Цієї ночі я її бачив» - другий роман автора, котрий було перекладено українською (перший – «Древо безіменне»). 

Книг на тему Другої світової війни написано чимало. Здається кожному письменнику є що сказати на цю тему, особливо тим, кому «пощастило» жити у ці буремні часи. Не стоїть осторонь і письменник зі Словенії Драго Янчар. Хоч і народився прозаїк у післявоєнні часи, але страшні історії часів Другої світової не залишили його байдужим. Його внесок у цю світову тему – незвичайний роман «Цієї ночі я її бачив».

Неординарність книги полягає, перш за все, у самій формі викладу. Роман складається з п’яти історії від п’яти персонажів, котрі розповідають одну і ту ж історію, але суб’єктивно, зі своєї точки зору. Обираючи такий прийом оповіді, Драго Янчар намагається відсторонитися якнайдалі від суджень з приводу подій, котрі реально відбувалися насправді і дати можливість читачам самостійно зробити висновки. Письменник уникає «чорно-білого» зображення дійсності, не ділить на хороших і поганих.

У роман закладена реальна історія. В часи Другої світової війни словенський мільйонер промисловець Радо Хрибар з дружиною Ксенією жорстоко поплатилися за приязне ставлення до німців, котрі окупували Югославію (куди входили словенські території). Й хоча подружжя в той самий час допомагало «лісовим хлопцям» - словенським партизанам, ті їх все одно стратили. У романі «Цієї ночі я її бачив» це подружжя Лео і Вероніки Зарнік.

Драго Янчар своєрідно переповідає цю історію устами п’яти персонажів: коханця Вероніки майора Дравської дивізії Стевана Радовановича; матері Вероніки пані Йосипіни; німецького військового лікаря, котрий був вхожий у маєток Зарніків доктора Хорста; Йожи - економки маєтку в Підгірному у Верхній Крайні; Йеранека – найманого працівника маєтку, повстанця й підпільника. П’ятеро мовців намагаються пояснити, що врешті решт сталося і головне – як?

Історія неординарної Вероніки Зарнік викликає різні емоції, але всі вони базуються на жалю до неї. Необачна, наївна, відсторонена від світу і жахіть у ньому, вона навіть не замислювалась до чого може призвести нерозбірливість у контактах. Вероніка бачила і відчувала перш за все людину, не важливо хто то був: німецький окупант, повстанець із лісу, підпільник, спекулянт, комуніст. Вона жорстоко поплатилася за це. Люди ніколи не вибачають свободи, краси і багатства.

Блокбастер

Зоран Жмирич

250 
Купити
Венера в хутрі

Леопольд фон Захер-Мазох

200 
Купити
Вибране

Константинос Кавафіс

160 
Купити
Вілімовський

Міленко Єрґович

220 
Купити

Розділи, в яких можна купити "Цієї ночі я її бачив"

Вгору