Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Увійти
/
Реєстрація
Реєстрація дозволяє Вам користуватись додатковими послугами нашого магазину
Кошик
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Києву

БЕЗКОШТОВНО
при замовленні від 500 грн.

Книга року BBC-2019: оголошено переможців

18.02.2020 12:27

Минулої п’ятниці в Мистецькому Арсеналі (м. Київ) було оголошено переможців літературного конкурсу «Книга року BBC».

Нагадуємо, що цьогоріч за звання найкращої книги 2019, виданої українською мовою, боролись 24 претенденти з дорослої прози, 11 книг – з дитячої та 8 видань – з есеїстики.

 

Книга року BBC-2019: оголошено переможців

 

Купить книгу 15-ю Книгою року BBC визнано роман "Доця" Тамари Горіха Зерня (Київ: Білка, 2019).

Ця книга про любов. У ній немає жодного слова на "лю...", але вона про любов. Про магію, не лубочну, розтиражовану з екранів телевізора, а справжню, від роду і кореня, коли пірнаєш з головою у Прадавній Океан і виринаєш звідти з рибиною в зубах. І ще про відвагу. Про безумовну відвагу знайти своє, впізнати його, впертися руками і ногами і нікому не віддати. Свій дім, свою батьківщину, своє серце, своє право ходити з високо піднятою голово.

Події роману розгортаються навесні-влітку чотирнадцятого року у Донецьку. Донбас - це точка обнуління, місце сили, де прозвучали найважливіші питання. І тільки там заховані потрібні відповіді. Там, де все починалося, там все і завершиться, коли історія пройде чергове коло, і вічний змій Уроборос знову вкусить себе за хвіст. Саме тут героїня втратила родину

"Я почала писати цю книгу, коли побачила, що наш ворог штампує книги про війну на Донбасі, виставляючи українців загарбниками, а себе - визволителями. Я зрозуміла, що ми повинні щось робити", - так відгукується авторка про свій роман.

 


Купить книгу

 

Перемогу в номінації «Дитяча книга року BBC-2019» здобула повість "Сапієнси" Володимира Арєнєва (Харків: Ранок, 2019).

Сюжет цієї книги відбувається у 2178 році у Києві. Звичайний підліток Михайло Неборак знайомиться у школі з новачком Олександром Ненароком. У хлопця дві мами, а ще дідусь-некромант і залізне серце. З цієї зустрічі розпочинаються захоплюючі пригоди двох школярів. Цей науково-фантастичний роман про далеке майбутнє сподобається підліткам від 9 до 13 років.

 


 

Купить книгу

В номінації «Книга року ВВС - Есеїстика-2019» перемогла збірка короткої прози "Так, але..." Тараса Прохаська (Чернівці: Меридіан Черновіц, 2019).

Це 34 невеликі за обсягом тексти про такі прості речі, як балькони й фіранки, світло й каміння, гойдалки й туалети, проходи містом і знімання фільму в Карпатах, формула щастя і фактор впливу, бабінтон і зельбсферштендліх тощо. А також про те, що спати треба уважно, снідати – по-своєму, а дивитися – зміщуючи візир. Так, але не це тут головне. Бо головний тут – тип оповіді, в якому рефлексії стають елементами сюжету й оприявнюються не як написані постфактум, а як проговорені в момент народження. І тому це оповідання в найстрогішому значенні цього слова.

 

 

Нагадуємо, що літературний портал Goodreads оголосив список найкращих книг року за версією читачів – Goodreads Choice Awards 2019.

Відгуки

0
Арєнєв

Дуже пізнавальа історія. Наче й футуризм. Але у цьому вигаданому майбутньому кожен може побачити себе. Є кілька цікавих "схованок", які відсилають нас до всім відомих слів. Треба лише трохи напружити мозок))

Ответить
Відгук
Коментар
Осталось

Оцінка

Кому:
Тема:
Закрити коментар до відгуку
Вгору