Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Войти
/
Регистрация
Регистрация позволяет Вам пользоваться дополнительными услугами нашего магазина
Корзина
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Киеву

БЕСПЛАТНО
при заказе от 500 грн.

Забуття

Забуття - купить и читать книгу
Кликните на картинку для расширенного просмотра
Забуття - купить и читать книгу
Забуття - купить и читать книгу
Забуття - купить и читать книгу
Забуття - купить и читать книгу
0.00
0 отзывов
Артикул:135701

Характеристики книги "Забуття"

Год издания: 2020

Количество страниц:

256

Язык:

Украинский

Илюстрации:

нет илюстраций

Бумага:

офсетная

ISBN:

978-617-679-330-7, 978-617-679-330-4

Переплёт:

7БЦ - твердый

Формат:

84×108/32 (130x200 мм)

Вес:

300 г

Описание книги «Забуття»

Що таке час, як не кит, який поглинає все, зрівнюючи у бездонному череві геніїв і невдах, шляхетних добродіїв і політичних злочинців. Скільки людських життів непересічних українців стали тим заковтнутим планктоном. Їх неможлив...

Описание книги «Забуття»

Що таке час, як не кит, який поглинає все, зрівнюючи у бездонному череві геніїв і невдах, шляхетних добродіїв і політичних злочинців. Скільки людських життів непересічних українців стали тим заковтнутим планктоном. Їх неможливо дістати із забуття, хіба що хтось із живих відчує нагальну потребу згадувати. У цьому романі тим славетним забутим є В’ячеслав Липинський, український історик польського походження, філософ і невдалий політик, засновник українського монархізму. Його життя було суцільним рухом проти вітру, пожертвою заради ідеї. Але й ним поживився синій кит української пам’яті. Авторка вкладає розповідь про цього чоловіка в уста молодої жінки, героїні роману, нашої сучасниці, котра досліджує старі газети, щоб віднайти власну ідентичність і доторкнутися до минулого, яке вирізали з її історії, як з кіноплівки. Вік: 15+

Отзывы о книге «Забуття»

Здесь можете оставить
свой отзыв о товаре

Отзыв
Комментарий
Осталось

Оценка

Кому:
Тема:
Закрыть комментарий к отзыву
Рецензии

Рецензия на книгу Забуття
2020-02-18 12:27:57

Роман Тетяни Малярчук «Забуття» в 2016 році здобув відзнаку «Книга Року BBC». Хоча такий вибір журі був дещо прогнозованим (хто вже прочитав, не міг просто не зауважити не банальність написаного і, власне, вибір теми), книга сама по собі несподіванка. Адже, написана простою мовою про непрості речі. Малярчук реанімує із забуття невідому широкому загалу постать поляка за народженням, але українця за само ідентифікацією - В’ячеслава Липинського. Ця книга – вдала спроба романізованої біографії історичної особи, чиє життя пройшло під гаслом «З Україною в серці». А ще це спроба відстороненого погляду на українську історію двадцятого століття з тонко проведеною аналогією з сьогоденням з точки зору українки-емігрантки. Бо Таня Малярчук проживає наразі в Австрії. Де як не на чужині відчувається той поклик крові, поклик батьківщини, туга за рідним, як не в іншій країні? Можливо саме тому письменниця дещо відійшла від своїх фантастичних сюжетів і взялася за написання біографічної книги про забутого діяча.

То хто ж такий В’ячеслав Липинський про котрого ми нічого не знаємо, але мусили б? Для польської еліти він ренегат, для українських діячів політичної і культурної ниви він «замріяний теоретик відновлення українського монархізму». Він щиро вірив у відбудову української незалежної (і від росіян, і від поляків) держави, у відновлення історичної справедливості, у національне відродження. Він поклав на вівтар ідеї державотворення все що мав – майно, гроші, родинні і приятельські зв’язки, примарне сімейне щастя, здоров’я і власне життя. Помер, так і не дочекавшись втілення української мрії, залишивши великі архіви теоретичних напрацювань у питаннях політичних, економічних і культурних царинах. Але найгіршим за смерть може бути тільки забуття….

В цьому творі Таня Малярчук спробувала зафарбувати білі плями історії в різні кольори. Крім постаті Липинського у романі зображуються і інші, правда більш відомі, діячі відновлення української держави, а також їхні антагоністи: Грушевський, Винниченко, Донцов, Петлюра, Міхновський, Лепкий, Чикаленко, Шемет, Назарук. Всі вони контактували з Липинським, і саме їх спогади, листи, описи слугують джерелами для письменниці у зображенні героя книги. Крім того, сам твір дещо розшарований на дві історії. Перша – лінія життя Липинського, друга – лінія письменниці котра пише про Липинського, своєрідне alter ego Тані Малярчук. Введення такого літературного прийому зображення дійсності наближає роман до постмодерністської манери письма, ставить його на один щабель разом з такими «мастодонтами» сучасної літератури як Оксана Забужко і Юрій Андрухович.

Deception

Roald Dahl

384 
Купить
Місячний краєвид

Міка Валтарі

110 
Купить
Небажаний гість

Шари Лапена

280 
Купить
Люби ближнього твого

Эрих Мария Ремарк

280 
Купить
Сюньове Сульбакен. Весільний марш

Бйорнстьєрне Бйорнсон

74 
Купить
Наверх