Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Войти
/
Регистрация
Регистрация позволяет Вам пользоваться дополнительными услугами нашего магазина
Корзина
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Киеву

БЕСПЛАТНО
при заказе от 500 грн.

Поміж сірих сутінків

Поміж сірих сутінків - купить и читать книгу
Кликните на картинку для расширенного просмотра
0.00
0 отзывов
Артикул:133548

Характеристики книги "Поміж сірих сутінків"

Год издания: 2016

Количество страниц:

224

Язык:

Украинский

Переводчик:

ISBN:

978-617-12-1517-7

Переплёт:

7БЦ - твердый

Формат:

84×108/32 (130x200 мм)

Вес:

220 г

Описание книги «Поміж сірих сутінків»

Литовка за походженням, Рута Шепетіс живе і працює в Америці. Книга « Поміж сірих сутінків » - перша робота автора і відразу успіх. Шановані американські видання The Wall Street Journal та Publishers Weekl...

Описание книги «Поміж сірих сутінків»

Литовка за походженням, Рута Шепетіс живе і працює в Америці.

Книга «Поміж сірих сутінків» - перша робота автора і відразу успіх. Шановані американські видання The Wall Street Journal та Publishers Weekly у 2011 році рекомендували роман як найкращий для молодого покоління. The New York Time вніс його до списку бестселерів і навіть у 21 штаті Америки книга «Поміж сірих сутінків» включена у шкільну програму.

Початок Другої Світової війни, радянські війська займають Литву і життя її мешканців раз і назавжди змінюється. Чи могла Ліна в свої п’ятнадцять років уявити, що похапцем серед ночі буде збирати найдорожчі речі, щоб назавжди покинути рідний дім? Чи знала вона, що їх, разом з мамою та молодшим братом, як худобу,запхають до тісного вагону та депортують у далеку холодну Сибір та приречуть на злиденне животіння серед холоду, голоду та тяжкої праці?

Проте навіть в нелюдських умовах можна зберігати людяність. Ліна старається налагодити дружні стосунки з оточуючими, а ще вона художниця. Відчуття, що переповнюють її душу невідворотно виливаються на малюнки. Інколи це черепи, оповиті зміями, інколи злі обличчя, але повсякчас все навкруги огортаюсь сірі сутінки, в яких знаходяться змучені та зневірені люди навколо…

Книга «Поміж сірих сутінків» заснована на реальних подіях і це робить історію і цікавішою, і моторошнішою водночас. Проте ми знов і знов маємо повторювати уроки минулого, щоб запобігти подібних помилок у майбутньому.

Отзывы о книге «Поміж сірих сутінків»

Здесь можете оставить
свой отзыв о товаре

Отзыв
Комментарий
Осталось

Оценка

Кому:
Тема:
Закрыть комментарий к отзыву
Рецензии

Рецензия на книгу Поміж сірих сутінків
2020-02-18 12:27:57

Рута Шепетіс – сучасна американо-литовська письменниця. Її дебютний роман «Поміж сірих сутінків» став беззаперечним бестселером не тільки в Сполучених Штатах, а й в багатьох країнах світу. Багаточисельні переклади мовами книги теж слугують неспростовним доказом шаленої її популярності. Адже, зацікавлення людей до замовчуваних протягом п’ятдесяти років подій Другої світової війни, власне саме злочинних дій Радянського Союзу на теренах балтійських країн щодо їх мешканців, не втрачає актуальності. Люди хочуть знати правду. А кому, як не нащадку литовських емігрантів, котрим пощастило втекти в найтрагічніший період історії з країни, її розказати. Розказати, щоб зробити висновки, щоб пам’ятати, щоб не повторити.

Ця книга заснована на реальних подіях. Щоб її написати, Руті Шепетіс довелось декілька разів побувати на історичній батьківщині – в Литві, розпитати людей, котрі б воліли забути ці найстрашніші моменти життя. Заспокоїти стареньких свідків, заляканих радянською владою. Бо правда – то найстрашніший ворог будь-якого тоталітарного режиму. Тепер, коли Литва «дихає вільно» люди мають знати правду.

Коли в 1941 році в Литву входять радянські війська, багатьом її мешканцям був підписаний смертний вирок. Примусові депортації до холодного і голодного Сибіру. П’ятнадцятирічну Ліну разом з дев’ятирічним братиком Йонасом та матір’ю Еленою як худобу вантажать в потяг та везуть дорогою смерті – Каунас, Вільнюс, Мінськ, Орша, Смоленськ, Уральські гори, Омськ, трудовий табір Алтай. Саме тут в промерзлій наскрізь чужій землі їм доведеться прожити майже рік. Але що то буде за життя? Голодне животіння за триста грамів їжі на добу, виснажлива праця, хвороби, голод і холод. Все, що в них є – це спогади про щасливе минуле та надія на світла майбутнє. Більше нема нічого. Ні кінця ні краю сірим просторам, лиш видніються сірі згорблені тіні людей. Такий акварельно-розмитий сірий пейзаж повністю передає настрій книги. Депресивний, меланхолійний.

Здається, тут всі і помруть. Але хтось все ж таки розказав цю історію автору. Значить, хтось вижив, щоб уголос свідчити проти катівного режиму. Знову вантажать сірі тіні людей в вагони-скотовози і дорога смерті веде на Північ – Бійськ, Ангара, Усть-Кут, Якутськ, Полярне Коло, Трофимівськ (Заполяр’я). Куди вже далі? Далі тільки смерть.

Ця книга – жмут колючої для нащадків радянського союзу правди, що своїми іскрами часто засліплює тих людей, котрі не вірять в злочини проти людяності вчинені СРСР. Виявляється, є ще такі люди. Але більшість вже прокинулась від летаргійного сну навіяного комуністичними режимом та його солодкою піснею про соціалістичний рай. Більшість хоче знати правду. Ось вона – вистраждана правда Ліни Вілкене.

Зірковий агент

Джон Скальци

249 
Купить
The Gutsy Girl

Caroline Paul

630 
Купить
Світанок Малібу

Тейлор Дженкинс Рид

500 
Купить
Хмара

Клавдия Пичман

180 
Купить

Разделы, в которых можно купить "Поміж сірих сутінків"

Наверх