Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Войти
/
Регистрация
Регистрация позволяет Вам пользоваться дополнительными услугами нашего магазина
Корзина
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Киеву

БЕСПЛАТНО
при заказе от 500 грн.

Рецензия на книгу Безбарвний Цкуру Тадзакі та роки його прощі

18.02.2020 12:27
Книга в данном обзоре:

Безбарвний Цкуру Тадзакі та роки його прощі

Автор: Харукі Муракамі

Переводчик: Ореста Забуранна

Издательство: Клуб сімейного дозвілля / Клуб семейного досуга

ISBN 978-617-12-2444-5

Японський письменник Харукі Муракамі не потребує додаткового представлення читацькій аудиторії. Важко окреслити межі його популярності, - комусь він до вподоби, комусь ні – байдужих читачів просто не існує в природі. Книги Муракамі розходяться світом багатомільйонними тиражами понад сорока іноземними мовами.

«Безбарвний Цкуру Тадзакі та роки його прощі» - тринадцятий роман прозаїка, котрий нещодавно з’явився у книжкових крамницях і одразу підкорив читацькі смаки. Книга чимось нагадує славнозвісний «Норвезький ліс» - така ж музична та меланхолійна. Музичним супроводом тут слугує композиція Ференца Ліста «Le Mal du Pays», що з французької можна перекласти як: «меланхолія, непояснювальна туга». Цей музичний рефрен задає основний тон всьому тексту, направляє його достатньо кволий, але не менш цікавий сюжет у це русло.

Відомо, що японці багато уваги приділяють значенню номінативів, вони дають імена зі смислом. Якщо дитину наректи іменем з агресивним, войовничим значенням, то вона такою і виросте, і навпаки. Не факт, але японці в це вірять. Значення цієї теорії намагався розкрити на практиці Харукі Муракамі.

П’ятеро друзів-підлітків з Нагої постановили підтримувати дружбу все життя. Багато хто так у юності робить, але не всім вдається. В компанії завжди панував лад та рівновага, здається ніщо їх не зможе розлучити. Всі вони були такі різні, зокрема через значення своїх прізвищ: Акамацу (Червона сосна), Оомі (синє море), Шіране (білий корінь), Курно (чорне поло) і тільки Тадзакі мав «безбарвне» прізвище, котре означало «багато мисів». Якось той Цкуру все ж таки на їх тлі вирізнявся, був самітником і «одинаком у тлумі людей» - загалом спільна риса для більшості японців. Він навіть вступив до токійського вишу, а не місцевого, як решта друзів. І здається, - ось причина їх відчуження. Але ні, було ще щось. Одного разу приїхавши на канікули додому, Тадзакі наштовхнувся на вороже ігнорування та збайдужіння з боку друзів до нього. Його просто виштовхнули з кола друзів, не пояснивши причини.

Нині Цкуру Тадзакі – тридцяти шестирічний успішний інженер-проектувальник залізничних станцій в Токіо. Все у нього добре, в принципі у нього не має привидів для нарікань на життя. Але той випадок з минулого (причину його виключення з компанії друзів) не дає йому нині спокійно жити. Ця тривожність переростаю у щось більше, ніж просто пошуки відповіді на тривіальне питання: чому? Здається у героя Муракамі не має іншого виходу, як повернутись в рідне місто і віднайти друзів, щоб нарешті дізнатися причину. То що ж все таки трапилось насправді? Чи завжди слід шукати правди?

Разделы в которых можно найти данную рецензию:

Отзывы

Здесь можете оставить
свой отзыв о товаре

Отзыв
Комментарий
Осталось

Оценка

Кому:
Тема:
Закрыть комментарий к отзыву
Наверх