Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Войти
/
Регистрация
Регистрация позволяет Вам пользоваться дополнительными услугами нашего магазина
Корзина
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Киеву

БЕСПЛАТНО
при заказе от 500 грн.

Мовознавство

Мовознавство - купить и читать книгу
Кликните на картинку для расширенного просмотра
0.00
0 отзывов
Артикул:141007

Характеристики книги "Мовознавство"

Издательство:

Год издания: 2005

Количество страниц:

520

Язык:

Украинский

ISBN:

966-8653-17-3

Переплёт:

Твердый

Формат:

84×108/32 (130x200 мм)

Вес:

600 г

Описание книги «Мовознавство»

Перший том праць професора Василя Сімовича – видатного українського філолога, громадського і культурного діяча, дійсного члена Наукового Товариства ім. Т. Шевченка з 1923 р., містить мовознавчі статті й фрагменти з моног...

Описание книги «Мовознавство»

Перший том праць професора Василя Сімовича – видатного українського філолога, громадського і культурного діяча, дійсного члена Наукового Товариства ім. Т. Шевченка з 1923 р., містить мовознавчі статті й фрагменти з монографій, що були написані в різні періоди життя ученого й досі залишалися маловідомими для ширшого кола інтелігентної української громади. В історію українського мовознавства В. Сімович увійшов насамперед як автор „Практичної граматики української мови”, опублікованої 1918 р. в містечку Раштат (Німеччина). Друге її видання з’явилося в Берліні, в „Українській Накладні” Якова Оренштайна під заголовком „Граматика української мови для самонавчання та в допомогу шкільній науці” й було на свій час найповнішою і найавторитетнішою українською граматикою, що справила дуже відчутний вплив на норми літературної мови.

Надзвичайно цінну мовознавчу спадщину В. Сімович залишив і як автор ґрунтовних статей з галузі граматики, історії літературної мови і правопису, історії мовознавства. Він - один з перших дослідників мови Т. Шевченка, П. Куліша, Ю. Федьковича. Спостереження над культурою щоденного мовлення різних верств українського суспільства, задокументовані В. Сімовичем у вигляді принагідних редакторських уваг, коротеньких нарисів, дають унікальний мовний зріз доби, що не втратив своєї пізнавальної й прогностичної вартості для сучасних мовознавців.

Понад 40 статей, що їх вміщено в цьому томі, були опубліковані по різних виданнях і припадають на час від 1904 до 1942 року. В окремому виданні їх зібрано й видано вперше.

Для науковців, викладачів вищих навчальних закладів, учителів, студентів, усіх, хто цікавиться історією та культурою України.

Отзывы о книге «Мовознавство»

Здесь можете оставить
свой отзыв о товаре

Отзыв
Комментарий
Осталось

Оценка

Кому:
Тема:
Закрыть комментарий к отзыву
Наверх