Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Войти
/
Регистрация
Регистрация позволяет Вам пользоваться дополнительными услугами нашего магазина
Корзина
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Киеву

БЕСПЛАТНО
при заказе от 500 грн.

Час помирати: Спогади, роздуми, анекдоти

Час помирати: Спогади, роздуми, анекдоти - купить и читать книгу
Кликните на картинку для расширенного просмотра
0.00
0 отзывов
Артикул:52821

Характеристики книги "Час помирати: Спогади, роздуми, анекдоти"

Издательство:

Год издания: 2013

Количество страниц:

480

Язык:

Русский

ISBN:

978-966-03-5898-0

Переплёт:

7БЦ - твердый

Вес:

350 г

Описание книги «Час помирати: Спогади, роздуми, анекдоти»

Кшиштоф Зануссі (нар. 1939 р.) — видатний польський режисер, сценарист і письменник, лауреат Каннського кінофестивалю (1980 р.), одержав спеціальний приз МКФ у Венеції у 1982 р., а в 1984 р. — Головний приз тог...

Купить другие книги автора

Страта двійника

Кшиштоф Зануссі

105 
Купить

Описание книги «Час помирати: Спогади, роздуми, анекдоти»

Кшиштоф Зануссі (нар. 1939 р.) — видатний польський режисер, сценарист і письменник, лауреат Каннського кінофестивалю (1980 р.), одержав спеціальний приз МКФ у Венеції у 1982 р., а в 1984 р. — Головний приз того ж фестивалю, у 2000 р. — Гра...н-прі ХХІІ Московського кінофестивалю і в 2005 р. — премію ім. Параджанова «за внесок у світовий кінематограф» на Єреванському міжнародному кінофестивалі. «Час помирати» — це розповідь справжнього митця про його непростий шлях у мистецтві і про людей, що його оточували, серед яких було немало цікавих особистостей, таких як Папа Іван Павло ІІ, президент Чехії Вацлав Гавел та багато інших. Спеціально для цього видання Зануссі написав новий розділ, у якому розповів про своє ставлення до України, її історії та культури.

Отзывы о книге «Час помирати: Спогади, роздуми, анекдоти»

Здесь можете оставить
свой отзыв о товаре

Отзыв
Комментарий
Осталось

Оценка

Кому:
Тема:
Закрыть комментарий к отзыву
Рецензии

Рецензия на книгу Час помирати: Спогади, роздуми, анекдоти
2020-02-18 12:27:57

Кшиштоф Зануссі – культовий польський режисер, удостоєний багатьох нагород найпрестижніших кінофестивалів світу. Здається, він здобув вже всі відзнаки, але серед них поки що немає Оскара. Хоча, Зануссі цього й не прагне, вважаючи цю нагороду занадто попсовою та «здеморалізованою». У режисера свої погляди на кіномистецтво, котрими він щиро ділиться в своїй автобіографічній книзі «Час помирати».

Кшиштоф Зануссі народився в непростий час (1939 р.), тому теми війни (внутрішньої, тієї, що всередині людини), смерті та загалом мінорності, меланхолії завжди віддзеркалюються в його кінороботах. Зануссі має італійські корені. Ви пам’ятаєте італійського виробника побутової техніки Zanussi? Це непросто збіг у прізвищах. Кшиштоф дійсно має родинні зв’язки з цими промисловцями. Взагалі то, генеалогічне древо режисера, а особливо його дружини-дворянки з України, досить розгалужене і густо обвішане плодами іменитих пращурів. Тому протягом багатьох років митець плідно співпрацює з українськими колегами, запрошуючи групи українських студентів до свого будинку під Варшавою (на повний пансіон), де протягом декількох тижнів провадить дискусії на теми культури, мистецтва, режисури. Він не тільки ділиться набутим досвідом з молодими митцями, він сам навчається нового мистецтва. Бо світ змінюється, а разом з ним і мистецтво кінорежисури і геніальному, але «старомодному», режисерові доводиться щоразу доводити свій талант. Адже, зараз на екранах панує зовсім інше кіно. Змінилась динаміка картинки, звук та спосіб передачі дійсності, не говорячи вже про тематику (трилери, хоррори, «бойовики»). Спецефекти – невід’ємна складова сучасної кінострічки. А де ж глибина? – замислюється автор. Де суть картини? Повбивати всіх монстрів, врятувати світ? Справжнє кіномистецтво померло (правда, воно ще десь кволіє у Франції), - стверджує автор, і зараз час помирати і митцям. Звідси і назва книги.

«Час помирати» - це опубліковані щоденникові нотатки та критичні замальовки Кшиштофа Зануссі, котрі він постійно записував протягом життя. Книга побачила світ в 1999 році, але в Україні вона вийшла друком лише в 2013 році. І саме до україномовного видання автор включив доповнення про Україну в його житті. В книзі режисер ділиться своїм досвідом, розповідає про перші кроки на терені кінематографії, про анекдотичні і не дуже ситуації пов’язані із закордонними подорожами, участі у міжнародних фестивалях та конкурсах, розповідає про знайомства з цікавими та різноманітними людьми (диктатори, Папа Римський, політики, митці, співаки, музиканти, художники і т.д.), про пікантні ситуації і багато іншого. У Зануссі було і є надзвичайно цікаве життя, хоча і сповнене розчарувань і труднощів. Досить цікавими є документальні свідчення про епоху «квітучого комунізму», про часи ПНР, про часи воєнного стану, про перші кроки до незалежності Польщі. Він розповідає про ці періоди нещодавньої історії з точки зору митця, непересічної людини, чию геніальність постійно придавлювало колесо історії. Він не говорить про черги, про дефіцит, про польську Солідарність. Для нього це були часи цензури в кіномистецтві, прискіпування влади до нього як до «творця» стрічки, повне нерозуміння завдання мистецтва номенклатурними чиновниками. Зануссі жив в паралельному світі – світі мистецтва. І тут цей світ помирає, занепадає, підкорюється консюмеризму. Може справді час помирати?

Це Воргол
Це Воргол

Кетрін Інгрем

300 
Купить

Зелене світло

Мэттью Макконахи

320 
Купить
Наверх