Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Увійти
/
Реєстрація
Реєстрація дозволяє Вам користуватись додатковими послугами нашого магазину
Кошик
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Києву

БЕЗКОШТОВНО
при замовленні від 500 грн.

Рецензия на книгу Теплі історії до шоколаду

18.02.2020 12:27
Книга в даному огляді:

Теплі історії до шоколаду

Автор: Надийка Гербиш

Издательство: Брайт Букс

ISBN 978-966-2665-04-8

Молода талановита письменниця із західної України Надія Гербіш – відомий автор невеличких, але дуже теплих оповідань. Саме збірка Гербіш започаткувала серію книг «Теплі історії» видавництва Брайт Букс, котра регулярно поповнюється колекціями коротеньких історій інших авторів.

Книга «Теплі історії до шоколаду» Надії Гербіш вперше вийшла друком в 2013 році, а 2017 її перевидали. Це справжній «комплімент» книзі, бо рідко яку українську книгу перевидають та випускають додаткові тиражі. Шалену популярність життєвих оповідань письменниці можна пояснити тією неповторною атмосферою, котру творить кожна оповідка. Просякнута ароматом кави, напоєна осіннім дощем, розтоплена гарячим шоколадом свідомість читача відпочиває від рутини буденності, занурюється в вигаданий світ, де немає турбот і клопотів. Це справжня магія паперової книги!

Кожне невеличке оповідання, неначе айсберг – має декілька рівнів сприйняття. Видимий: те про що сама історія; і невидимий: атмосфера в яку занурюється читач, плетиво зі слів, що немов навіюють, павутина значень і смислів, знаки природи і співвіднесеність з настроєм персонажа. Ці історії – справжня мозаїка, котра формує наше життя. На перший погляд – це все буденність, безкінечне повторення дій: ранкове прокидання, швидке сновигання по квартирі, збори на роботу або навчання і тут раптом справжній бунт індивіда проти сірості – плитка шоколаду. Саме вона переносить героя в світ відчуттів і спогадів, фокусує його на насолоді, що доступна кожному. Це головний секрет-рецепт щастя від Надії Гербіш. Плитка шоколаду і ти на хмарині щастя та радості.

Структурно збірку оповідань можна поділити на три головні частини. Перша – це своєрідні замальовки подорожнього. Надія Гербіш «куштує» деякі міста на смак: Люблін, Варшава, Відень, Лондон, Будапешт, Стамбул, Прага. Звісно міста пізнаються з кавою та шоколадом, все як і має бути. Головна героїня це сама письменниця.

Друга частина, найоб’ємніша, це власне самі коротенькі оповідання про все на світі: дружбу, кохання, смуток, натхнення, прикрощі, умиротворення, злагоду, пригоди і таке інше. Всі розповіді героїв щедро приправлені шоколадом. Цей смаколик виступає тут як ліки від усього на світі, як квиток у світ невимовної насолоди.

Третя частина має назву «101 щаслива намистина». Тут письменниця теж «пролазить» до сюжету і стає до справи. Вона формує 101 пораду, котра допоможе відчути щастя. Виявляється, все настільки просто. Все залежить від межі очікування від життя та ставлення до нього. Це надзвичайно цікаві секретики.

Збірка оповідань «Теплі історії до шоколаду» - надзвичайно приємний і позитивний читацький досвід, що може стати душевною розрадою і дієвою зброєю проти сірості буднів. 

Разделы в которых можно найти данную рецензию:

Відгуки

Тут можете залишити
свій відгук про товар

Відгук
Коментар
Осталось

Оцінка

Кому:
Тема:
Закрити коментар до відгуку
Вгору