Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Увійти
/
Реєстрація
Реєстрація дозволяє Вам користуватись додатковими послугами нашого магазину
Кошик
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Києву

БЕЗКОШТОВНО
при замовленні від 500 грн.

Рецензия на книгу Стара холера

18.02.2020 12:27
Книга в даному огляді:

Володимир Лис – відомий український прозаїк, відзначений багатьма нагородами, журналіст і автор драматичних творів. Нещодавня успішна екранізація епохального історичного роману Володимира Лиса «Століття Якова» додала автору популярності. Його твори це оспіваний народний епос, краса української глибинки, а також непересічні долі героїв. Творами Лиса буквально зачитуються всі покоління, бо письменник до кожного читацького серця зумів підібрати ключик.

«Стара холера» - новий роман автора, котрий з перших сторінок захоплює у міцні тенета сюжетних перипетій. І хоча історія про нерозділене кохання стара як світ, Володимир Лис має що сказати. Твір розшаровується на два паралельні сюжети. Дія першого відбувається на Волині в селі зі смішною назвою Тупталами. Колись дуже давно Адам Тихіський покохав Катерину, котра вийшла заміж за іншого і все життя мешкала по сусідству з Адамом, кожного дня натрапляючи йому на очі. А він весь вік жив відлюдьком і цурався інших жінок. А красуня Єва, або як її величали в селі «Червона Ружа», теж була закохана в недоступного чоловіка – нареченого сестри Павлини Арсена. Так і засиділася в дівках до семидесяти років. Отож обоє, і Адам і Єва, зазнали нерозділеного кохання у молодості. Але «друзяки» Адама постановили собі їх звести. Й дарма, що майбутнім нареченим перевалило за сьомий десяток. Що з цього вийшло? Читайте.

Паралельно «осіннім амурним» справам майже біблійних Адама і Єви тече друга ріка сюжету. Осиротіла онучка Павлини (куди та ще в молодості утекла від минулого) Ліза мешкає у Києві. Живе не розкошує, працює продавчинею квітів на ринку. Її коханий Степан теж зірок із неба не хватає – вчитель початкових класів в приміському селі. Так би й існували б собі тихесенько, аби не з’явився на їхньому шляху мільйонер мажор Макс. Чи вистоїть їх кохання перед спокусами багатого життя, котре може запропонувати Лізі Макс? В яку історію утраплять Ліза й Степан, й чи вдасться з неї вибратись? Й коли врешті решт перетнуться шляхи двох сюжетних рік?

Роман «Стара холера» про два боки кохання, про витримку, вірність й здатність опиратись обставинам, про боротьбу за нього й з ним. Володимир Лис у притаманній йому манері показує мінливість людських доль і те, як герої здатні посперечатися з долею. Його герої самі торують свої шляхи. Дуже цікавий роман. Рекомендую!

Разделы в которых можно найти данную рецензию:

Відгуки

Тут можете залишити
свій відгук про товар

Відгук
Коментар
Осталось

Оцінка

Кому:
Тема:
Закрити коментар до відгуку
Вгору