Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Увійти
/
Реєстрація
Реєстрація дозволяє Вам користуватись додатковими послугами нашого магазину
Кошик
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Києву

БЕЗКОШТОВНО
при замовленні від 500 грн.

Рецензия на книгу Офіцер із Стрийського парку

18.02.2020 12:27
Книга в даному огляді:

Офіцер із Стрийського парку

Автор: Андрей Кокотюха

Издательство: Фоліо, Фолио

Серия: Ретророман

ISBN 978-966-03-7951-0

«Офіцер із Стрийського парку» ­ сьома, заключна книга славнозвісної серії ретророманів від знаного майстра слова Андрій Кокотюхи. Продовження автор не обіцяє, але щось мені підказує, що все можливо. Бо, забігаючи наперед поділюся, в кінці цього твору є якась недосказанність, ну майже відкритий фінал.

Отже, це сьома книга про всім нам добре знайомого адвоката Климентія Кошового та його відданого друга Йозефа Шацького, ну і звісно їх напівкримінальні пригоди. Вже десять років Клим проживає у Львові, куди він втік після ув’язнення у київській тюрмі «Червоний капонір», за те, що допомагав друкувати проукраїнські газети. За ці десять років багато що змінилося: дехто зі знайомих адвоката перейшов у злочинний світ (досить несподівано очільник львівської агентури Кароль Лінда переходить у лави кримінального авторитета Єжи Тими), дехто поринає у політичні справи з головою, але найбільшою несподіванкою звісно є амурні справи з Магдою Богданович, бо Кокотюха з першої своєї книги зробив Клима й Магду непримиренними ворогами, а тут такі метаморфози.

Все частіше, а з сьомою книгою циклу найбільше, до тексту Андрій Кокотюха вплітає потужну історичну й політичну складову. Й не дивно, бо початок двадцятого століття для України, а властиво для Львова, був багатим на події, котрі не могли не впливати на життя простого люду, а таких соціально активних як Кошовий й поготів. Власне й головна інтрига роману «Офіцер із Стрийського парку» побудована довкола вбивства поляка українцем.

Восени 1918 року Австро-угорська імперія ледь кволіла на політичній карті світу, руйнувався світ, а з ним і звичне життя. Колись поневолені народи намагалися віднайти свою незалежність, й часто-густо виникали конфлікти на спірних територіях. На Львів претендували поляки й українці. На цьому тлі виникали сутички й провокації. Вбивство польського офіцера у Стрийському парку звично приписали українцю. Виправдати усю українську громаду мав Климентій Кошовий. Він вміло береться до справи й розплутує злочинний клубок збігів і обставин. Допомагає йому, як завжди, Шацький. Але цього разу відданий ідальго Кошового постане перед нами у зовсім іншому світлі. Приготуйтеся, буде дуже несподівано й непередбачувано….

 Підсумовуючи всю серію, з впевненістю можу сказати, що Андрій Кокотюха створив чудових персонажів, показав Львів з зовсім іншої сторони, зумів показати політичне, соціальне й етнічне різнобарв’я західного краю. Всі детективні історії непередбачувані й інтригуюючі, розгадка завжди захована глибоко. Рекомендую!

Разделы в которых можно найти данную рецензию:

Відгуки

Тут можете залишити
свій відгук про товар

Відгук
Коментар
Осталось

Оцінка

Кому:
Тема:
Закрити коментар до відгуку
Вгору