Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Увійти
/
Реєстрація
Реєстрація дозволяє Вам користуватись додатковими послугами нашого магазину
Кошик
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Києву

БЕЗКОШТОВНО
при замовленні від 500 грн.

Рецензия на книгу Коли Марні була поруч

18.02.2020 12:27
Книга в даному огляді:

Коли Марні була поруч

Автор: Джоан Г. Робінсон

Переводчик: Владимир Чайковский

Издательство: Рідна мова

Серия: Світовий бестселер рідною мовою

ISBN 978-966-917-113-9

Книги англійської письменниці та ілюстраторки Джоан Ґейл Робінсон користуються шаленою популярністю серед підлітків всього світу. Хоча зараз достатньо сучасних авторів так званої YoungAdult-прози, але куди їм до старої доброї класики. В той час коли ми читали книги про піонерів, жовтенят, збирачів макулатури та хлопчиків-допомагаїв, наші однолітки з інших країн читали книги Джоан Робінсон. І, тепер, коли нарешті у нас почала з’являтися якісна підліткова література, її стали читати навіть дорослі. Певно, щоб надолужити.

«Коли Марні була поруч» (1967) – перша книга циклу творів для підлітків Джоан Ґ. Робінсон. Це сповнена таємниць та цікавих збігів історія приязні двох таких різних дівчаток: Марні й Анни. Анна – підліток із сумною долею. Її ще малям вдочерило сімейство Престон і, щоб трішки розважити дівчинку, її відправляють на літні канікули до Літл-Овертона, що на узбережжі Північного моря до Пеґів. Там відлюдькувате дівча знайомиться з Марні – дівчинкою з таємничого будинку на болоті. Разом вони чудово проводять час, будуючи піщані палаци та майструючи курені з викинутого на берег плавника. Але чому ніхто, крім Анни, не бачить Марні? Чому ніхто не вірить, що вона існує? Може це уявна вигадана подруга? Бо самотні діти час від часу нафантазовують собі друзів. Але ж відвідини таємничого будинку на болоті насправді були, бо звідки ж Анні знати що там в середині? А ті подорожі на човні місячними ночами, невже і це вигадка?

Саме в цьому місці історія розколюється на фантастичну і реалістичну складові. Хоча, на початку здавалося, що ця книга про пригоди двох подруг підчас літніх канікул, їхні витівки та дівочі секрети. Але історія виявилася з подвійним дном, бо фінал виявився таким несподіваним, що годі й уявити. Забігаючи наперед (але намагаючись не розкрити головної інтриги роману) додам, що Марні насправді існувала, але… п’ятдесят років тому. А що там як було – читайте.

Ця історія, історія Марні та Анни, насамперед розрахована на підлітків та загалом молодшу аудиторію. Але не бійтеся заглибитись і проникнутись нею. Як це зробив відомий оскароносний японський аніматор Хато Міядзакі. До речі, в 2014 році в Японії було створено однойменний анімаційний фільм, звісно підлаштований під японську дійсність. Насправді прихильників творчості Робінсон сила силенна в світі. Її книги сповнені добротою, вони плекають в «майже дорослих» читачах любов до оточуючого світу, вивільняють найпозитивніші емоції і просто вчать життя. В її оповідках підлітки живуть справжнім життям. Вони так не схожі на своїх сучасників (геймерів та лінюхів). У них треба ще повчитися наново пізнавати світ.

Разделы в которых можно найти данную рецензию:

Відгуки

Тут можете залишити
свій відгук про товар

Відгук
Коментар
Осталось

Оцінка

Кому:
Тема:
Закрити коментар до відгуку
Вгору