Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Увійти
/
Реєстрація
Реєстрація дозволяє Вам користуватись додатковими послугами нашого магазину
Кошик
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Києву

БЕЗКОШТОВНО
при замовленні від 500 грн.

Рецензия на книгу Коханка з площі Ринок

18.02.2020 12:27
Книга в даному огляді:

Коханка з площі Ринок

Автор: Андрей Кокотюха

Издательство: Фоліо, Фолио

Серия: Ретророман

ISBN 978-966-03-8069-1

«Коханка з площі Ринок» - п’ята книга ретродетективної серії від знаного майстра слова Андрія Кокотюхи. Вона продовжує оповідати нам про відомих з попередніх книг циклу героїв: колишнього київського, нині львівського адвоката Климентія Кошового, його відданого «ідальго» Йозефа Шацького з Кракідалів, загадкову (хоча в попередній книзі дещо все ж таки випливло на поверхню) й впливову Магду Богданович, комісара поліції Марека Віхуру й яскравого кримінальника Єжи Тиму. Герої всі ті самі, але авантюра в котру вони всі виявляться втягнутими вже нова.

Що може об’єднати цих людей між собою? Якщо кожен з них є представником різного прошарку суспільства. Звісно, тільки спільний ворог, власна безпека й війна…. Але про все по черзі.

Дія твору звично відбувається на брукованих вуличках стародавнього Львова. 1914 року Російська імперія напала на Австро-Угорську, й місто Лева швидко окупували російські війська. Те від чого тікав з Києва Климентій Кошовий тепер опиняється в колись безпечному Львові, ну і звісно адвоката арештовують і запроторюють до відомої в’язниці – Бригідок. Але послуги знаного нишпорки й авантюриста Клима Кошового стають у пригоді російському капітану контррозвідки Зубову. Бо хто, як не Кошовий, здатен розслідувати вбивство коханки офіцера Платова, що мешкала на площі Ринок. При тому зробити це непомітно для поліції й військової адміністрації. Адже смерть Божени Микульської може кинути тінь на репутацію підлеглого капітана контррозвідки Зубова. А може то Платов її і убив? Тим більше потрібно зам’яти справу якнайшвидше й краще це зробити чужими руками.

Таким чином «послуга за послугу» Клим Кошовий опиняється на волі, а за це мусить виявити вбивцю коханки з площі Ринок. Але спершу варто розібратися ким же насправді була Божена Микульська. Як тільки адвокат, а за сумісництвом ще й слідчий, починає смикати за мотузки на нього звалюється досить цікава інформація: розвідка, вербовка, шпигунство, замовні політичні компроментуючі справи. Звісно, не обходиться без впливової Магди Богданович.

«Коханка з площі Ринок» це не тільки виключно детективна історія, це ще спроба Андрія Кокотюхи передати атмосферу окупованого росіянами Львова, коли українці, поляки й євреї опинилися у скрутному становищі. А ще чудова нагода для автора покпинити над росіянами, їх жагою до грабунку заможних й культурних львів’ян.

Наступна книга серії – «Втікач із Бригідок».

Разделы в которых можно найти данную рецензию:

Відгуки

Тут можете залишити
свій відгук про товар

Відгук
Коментар
Осталось

Оцінка

Кому:
Тема:
Закрити коментар до відгуку
Вгору