Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Увійти
/
Реєстрація
Реєстрація дозволяє Вам користуватись додатковими послугами нашого магазину
Кошик
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Києву

БЕЗКОШТОВНО
при замовленні від 500 грн.

Рецензия на книгу Bad Blood / Дурна кров. Таємниці та брехні стартапу Кремнієвої долини

18.02.2020 12:27
Книга в даному огляді:

Bad Blood / Дурна кров. Таємниці та брехні стартапу Кремнієвої долини

Автор: Джон Керрейру

Переводчик: Любовь Пылаева

Издательство: BookChef

ISBN 978-617-7561-15-5

Елізабет Голмс – молода студентка, яка у віці 20 років заснувала медичний стартап Theranos, вартість якого через 5 років існування оцінювали в більш ніж 9 мільярдів долларов. Компанія запатентувала пристрій, який лише за допомогою однієї каплі крові виконував в режимі онлайн 700 медичних аналізів та виявляв захворювання, на які до цього часу лікарні, лабораторії та пацієнти витрачали купу часу та грошей.

Тільки уявіть: невеличкий елегантний ящичок, по формі схожий на хлібопіч, який би містився у вашому домі і у разі будь-якої потреби ви би могли самостійно виконувати на ньому усі необхідні лабароторні аналізи і процедури. Лишень 1 крапля крові і дані щодо вашого здоров’я автоматично через WI-FI потрапляли б на комп’ютер вашого лікаря.

Швидкий, безболісний та відносно дешевий спосіб тестування крові. Такою революційною видавала Елізабет Голмс свою ідею за правду.

Адже насправді цього пристрою в природі не існувало. І така компанія з буцім-то інноваційною технологією продавала свої послуги на ринку декілька років, вводячи в оману пацієнтів несправними аналізами.

Засновниця стаптапу Theranos діяла за дуже популярним у Кремнієвій долині принципом: «прикидайся, поки не зробиш».

Вона зібрала близько 400 тис доларів інвестицій, ефектно дурячи партнерів, вкладників, журналістів, власних працівників компанії і навіть уряд країни. І врешті-решт ця махінація розкрилась.

Амбітний проект Голмс – це медичний стартап, від справності та надійності якого залежали не тільки достовірність аналізів, а в першу чергу здоров’я і саме життя багатьох людей.

І саме те, що Theranos на чолі з Елізабет обманювали, граючи з людськими життями, викликає найбільше обурення.

Журналіст Джон Керрейру провів детальне дослідження, взявши інтерв’ю у більше 500 людей, задіяних у цій справі. Історія вийшла захопливою, більше схожою на напружений трилер з неочікуваними вивертами, аніж нон-фікшн.

Книгу «Bad Blood / Дурна кров. Таємниці та брехні стартапу Кремнієвої долини» раджу читати усім, хто хоче дізнатися, як шляхетна ідея, що мала змінити світ на краще, перетворилась на найбільш грандіозну аферу нашого століття.

Відгуки

0
Bad Blood

Невероятно интересная история. Элизабет Холмс - просто мошенница. Но как она умудрилась несколько лет пускать пыль в глаза всему сообществу. Еще и пиариться на этом. Очень поучительная книга!

Ответить
0

Ответить
Відгук
Коментар
Осталось

Оцінка

Кому:
Тема:
Закрити коментар до відгуку
Вгору