Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Увійти
/
Реєстрація
Реєстрація дозволяє Вам користуватись додатковими послугами нашого магазину
Кошик
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Києву

БЕЗКОШТОВНО
при замовленні від 500 грн.

Врятувати капіталізм. Як змусити вільний ринок працювати на людей

Врятувати капіталізм. Як змусити вільний ринок працювати на людей - купити і читати книгу
Натисніть на зображення для розширеного перегляду
0.00
0 відгуків
Артикул:173623

Характеристики книги "Врятувати капіталізм. Як змусити вільний ринок працювати на людей"

Автор:

Видавництво:

Рік видання: 2018

Кількість сторінок:

288

Мова:

Українська

Перекладач:

ISBN:

978-617-7513-74-1

Обкладинка:

Тверда

Формат:

60×90/16 (145x215 мм)

Вага:

375 г

Опис книги «Врятувати капіталізм. Як змусити вільний ринок працювати на людей»

Американський політичний аналітик, колишній міністр праці США проводить глибокий аналіз суспільно-політичних процесів та пропонує варіанти, як зміцнити середній клас. Фундаментом економіки розвинутих країн завжди був сере...

Опис книги «Врятувати капіталізм. Як змусити вільний ринок працювати на людей»

Американський політичний аналітик, колишній міністр праці США проводить глибокий аналіз суспільно-політичних процесів та пропонує варіанти, як зміцнити середній клас.

Фундаментом економіки розвинутих країн завжди був середній клас. Та навіть у найпотужніших із них, наприклад у США, він може опинятися під загрозою. Що заважає розвитку середнього класу? Чому 1 відсоток отримує в десятки разів більше, ніж 99 інших? Невже американська мрія — це лише химера?

У цій книжці Роберт Рейх указує на причину: прихований вплив найбагатших еліт на вільний ринок. Рейх критикує монополії, корпоративний лобізм, нерівний розподіл капіталу, династичне багатство.

 

ДЛЯ КОГО КНИЖКА

Книжка для всіх, хто цікавиться функціонуванням ринкової економіки, фінансами, аналізом суспільних та політичних процесів.

 

ЧОМУ ЦЯ КНИЖКА

Автор шукає способи, як зміцнити середній клас та перетворити капіталізм на систему, однаково вигідну для всіх.

 

ПРО АВТОРА

Роберт Райх —  американський політичний аналітик, професор Школи державної політики Річарда та Роди Ґолдманів Каліфорнійського університету (Берклі), колишній міністр праці США. Працював в адміністраціях президентів Джиммі Картера та Білла Клінтона. Журнал Time визнав його одним із найкращих урядовців століття, а Wall Street Journal внесла в рейтинг найвпливовіших бізнес-мислителів (2008).

 

ВІДГУКИ

Це одна з найкращих робіт Райха. Книжку має прочитати кожен, хто вірить, що капіталізм може давати однакову користь всім.

Salon

 

Вільний ринок створили люди, тож немає сенсу заперечувати роль урядів у його формуванні. Хтось завжди пише правила гри на ринку. Райха непокоїть одне: чому протягом останніх тридцяти років їх диктують Волл-стрит, великі компанії та багаті еліти.

New York Times

 

ЦИТАТИ

Про нових монополістів

Корисно розглядати стратегію нових монополістів як поєднання інструментів економічного й політичного впливу для досягнення могутності та панування на ринку. Вони запатентували власну продукцію й далі витрачають величезні суми на захист цих патентів та вимагають покарання інших за порушення. Крім того, вони застосовують обов’язкові ліцензійні угоди, щоб потенційні конкуренти постійно користувалися їхніми продуктами та не могли перейти до конкурентів.

 

Про економічну могутність та політичну владу

Корисно ще раз підкреслити: економічна могутність і політична влада живлять одна одну. Зі зміцненням панівного становища великих банків над усім фінансовим сектором зросла і їхня політична потужність.

 

Про правила гри

На ринках мають діяти правила для визначення ступеня, до якого економічну могутність можна концентрувати без шкоди всій ринковій системі. Але очевидної для всіх, «правильної» відповіді на це питання досі не знайдено. Багато залежить від відносного, «зваженого» впливу великих підприємств, тобто їхньої можливості підвищувати й утримувати ціни.

Відгуки про книгу «Врятувати капіталізм. Як змусити вільний ринок працювати на людей»

Тут можете залишити
свій відгук про товар

Відгук
Коментар
Осталось

Оцінка

Кому:
Тема:
Закрити коментар до відгуку
Megathreats. The Ten Trends that Imperil Our...

Нуриэль Рубини

808 
Купити
23 Things They Don't Tell You About Capitalism

Ха Джун Чхан

469 
Купити
Austerity

Янис Варуфакис

255 
Купити
The Economics Book

900 
Купити

Розділи, в яких можна купити "Врятувати капіталізм. Як змусити вільний ринок працювати на людей"

Вгору