Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Увійти
/
Реєстрація
Реєстрація дозволяє Вам користуватись додатковими послугами нашого магазину
Кошик
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Києву

БЕЗКОШТОВНО
при замовленні від 500 грн.

Винова гора

Винова гора - купити і читати книгу
Натисніть на зображення для розширеного перегляду
Винова гора - купити і читати книгу
Винова гора - купити і читати книгу
Винова гора - купити і читати книгу
Винова гора - купити і читати книгу
0.00
0 відгуків
Артикул:151656

Характеристики книги "Винова гора"

Рік видання: 2017

Кількість сторінок:

224

Мова:

Українська

Ілюстратор:

ISBN:

978-617-679-423-3

Обкладинка:

7БЦ - тверда

Формат:

84×108/32 (130x200 мм)

Вага:

220 г

Опис книги «Винова гора»

Околиці Виногорів колись панство називало галицькою Малою Швейцарією, бо тут можна було не тільки відпочити, а й знайти надійний прихисток. Серед тих, хто шукав тут спокою, є і персонажі цієї книжки. А найбільше — то Лін...

Опис книги «Винова гора»

Околиці Виногорів колись панство називало галицькою Малою Швейцарією, бо тут можна було не тільки відпочити, а й знайти надійний прихисток. Серед тих, хто шукав тут спокою, є і персонажі цієї книжки. А найбільше — то Лінця, загадкова пані в капелюшку з вуаллю та французьким акцентом. Сюди втікали з Карпат і з мегаполісів, з-понад моря та від війни, приносячи з собою власні історії, які долучалися до місцевих легенд. Усіх їх причарувала жива вода з-під Винової гори. Зрештою, право на власний простір — на старому зеленому цвинтарі— здобули хлопці, яких привозять з фронтів і майданів.

Відгуки про книгу «Винова гора»

Тут можете залишити
свій відгук про товар

Відгук
Коментар
Осталось

Оцінка

Кому:
Тема:
Закрити коментар до відгуку
Рецензії

Рецензия на книгу Винова гора
2020-02-18 12:27:57

Надія Мориквас – відома українська письменниця, журналістка, авторка кількох поетичних збірок, восьми романів на багаточисельних публікацій, зокрема есеїв. Її твори перекладалися на декілька європейських мов, але українському читачу авторка відома насамперед романом «Корнелія», де мова йде про молодомузівця Петра Карманського.

Новий роман Надії Мориквас, що побачив світ наприкінці минулого року, має загадкову назву «Винова гора» й не менш інтригуючу анотацію. Немов, обабіч Львова існує таке особливе містечко Виногори, де з під землі на Виновій горі б’ють джерела з чудодійною водою, а місцина та називається «цісарська криниця». Та й мешканці Виногорів (назва натякає нам на Винники, що під Львовом) якісь чудні та дивні, особливо ті – «новоприбулі». Але про все по черзі…

У творі є три центральні персонажі, довкола яких і будується оповідь. Анна – молода амбітна музейна працівниця, по закінченні університету переїхала до Виногорів, й ходячи дикими стежками схилів та звивистими вуличками містечка збирає місцеві легенди та перекази про довколишній світ. Лідія (Вовчиця) – місцева бізнес-вумен, котра займається ресторанним бізнесом. Свого часу переїхала до Виногорів й пустила тут коріння. Й найбільш загадковий персонаж твору – репатріантка пані Лінця, котра у юності разом з батьками покинула благополучну Францію й оселилася у місті з Виновою горою. Звісно, вона вирізняється непозбувним французьким шармом, манерами та вишуканістю, котрі радянська дійсність так і не змогла викорінити. Цілком логічно, що всі називають її француженкою. Дивний манкий світ Виногорів притягує до себе якимось незрозумілим чином.

Все, що об’єднує цих жінок – це боротьба з місцевим депутатом Хричем (промовисте прізвище), котрому запраглося побудувати розкішний маєток на Виновій горі, не тільки перекривши місцевим доступ до урочища, а й позбавляючи їх питної води. А апофеозом цього грандіозного задуму є будівництво маленької каплички біля джерела (що само по собі непогано), й головне – спорудження до неї асфальтованої дороги за рахунок місцевого бюджету. Зрозуміло ж, для кого буде та дорога.

Але Винова гора не поступається, як і її боронителі. Вона силами природи нищить ниций задум, і Добро знову перемагає Зло.

Роман Надії Мориквас «Винова гора» наповнений легендами, поезією й легкою меланхолією. Він немов пересторога для прийдешніх поколінь: годі руйнувати, нищити, викорінювати, час творити, саджати й плекати.

Черевички божої матері

Мария Матиос

280 
Купити
Квіти цикорію

Ольга Лілік

160 
Купити
Острів каштанів

Таня Поставная

275 
Купити
Вілла Анемона

Галина Петросаняк

275 
Купити

Розділи, в яких можна купити "Винова гора"

Вгору