Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Увійти
/
Реєстрація
Реєстрація дозволяє Вам користуватись додатковими послугами нашого магазину
Кошик
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Києву

БЕЗКОШТОВНО
при замовленні від 500 грн.

Успішні жінки в чоловічому світі

Успішні жінки в чоловічому світі - купити і читати книгу
Натисніть на зображення для розширеного перегляду
Успішні жінки в чоловічому світі - купити і читати книгу
Успішні жінки в чоловічому світі - купити і читати книгу
Успішні жінки в чоловічому світі - купити і читати книгу
Успішні жінки в чоловічому світі - купити і читати книгу
0.00
0 відгуків
Артикул:171938

Характеристики книги "Успішні жінки в чоловічому світі"

Видавництво:

Рік видання: 2019

Кількість сторінок:

200

Мова:

Українська

ISBN:

978-617-7418-53-4

Обкладинка:

7 - тверда

Формат:

60×88/16 (150x210 мм)

Вага:

377 г

Опис книги «Успішні жінки в чоловічому світі»

Ще в далеку античну добу прославлений філософ Платон висунув гіпотезу про те, що чоловік і жінка – не протилежні статі одного виду, а два абсолютно різні біологічні види, які живуть у симбіозі. У наш час для цієї гіпоте...

Опис книги «Успішні жінки в чоловічому світі»

Ще в далеку античну добу прославлений філософ Платон висунув гіпотезу про те, що чоловік і жінка – не протилежні статі одного виду, а два абсолютно різні біологічні види, які живуть у симбіозі. У наш час для цієї гіпотези навіть знайшли деякі підтвердження. Наприклад, що бачать, чують і вловлюють запахи чоловік і жінка по-різному, хоча, звісно, це пояснюється радше категоричним розділенням їхніх функцій у суспільстві. І «поділилися» вони цілком свідомо. Чи не сама жінка створила міф про свою «слабкість»? Може, просто забажала скинути із себе частину навантажень і трохи відпочити – адже обов’язків і відповідальності в неї завжди було більше: вогнище, діти, одяг, утеплення житла на зиму, запаси, лікування чоловічих травм, моральний клімат тощо. Жінка виборола право не ходити на мамонта, удавши із себе кволу й тендітну. А не минуло й двох-трьох тисяч років – і вона заходилася запекло боротися за це право, бо чоловіки надто нахабно почали експлуатувати створений нею міф. Що ефективніше в боротьбі за виживання – чоловіча сила чи жіноча витривалість? Здається, цивілізація відбулася завдяки саме останній якості людини.

Ми говоримо «людини», бо минув час, коли суспільство однозначно ділилося на чоловіків і жінок. Зараз чоловіки кажуть: «Жінка довела, що вона може бути геніальною», «Жінка довела, що вона може бути космонавтом, президентом, винахідником і відкривачем нових земель». Та нічого вона не доводила! Вона це завжди могла, просто не завжди хотіла, адже й сьогодні не всі жінки рвуться до тих професій, які досі традиційно вважалися чоловічими.

Астрологи стверджують, що ми вступили в космічну Еру Жінки. Можливо, це вже колись було, і той період історики назвали матріархатом. Назвали вельми умовно, бо не існує в суспільстві офіційно встановленого матріархату чи патріархату, є просто різне ставлення до чоловіків і жінок. Десь чоловіка оголошують «вінцем творіння», а десь покірно визнають його природний інфантилізм, тунельний зір, який заважає бачити важливі деталі, та невміння робити дві, п’ять, дванадцять справ одночасно, як це робить багаторука й багатолика жінка. І, звісно ж, для чоловіка Вона – причина всього. І тому в усьому винна.

А насправді немає окремо чоловіків і жінок. Є люди. А люди всі різні – як чоловіки, так і жінки. У кожного з цих людей власна неповторна вдача, власна життєва мета і, певна річ, власна стратегія. Тому, здається, час перестати змагатися й боротися. Боротьба залишилась у ХХ столітті. Сьогодні кожен має право на самовизначення. І ким бути – солдатом, ученим, президентом чи просто вірним другом коханого й вихователькою своїх дітей, – жінка вирішує сама.

Відгуки про книгу «Успішні жінки в чоловічому світі»

Тут можете залишити
свій відгук про товар

Відгук
Коментар
Осталось

Оцінка

Кому:
Тема:
Закрити коментар до відгуку
Вгору