Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Увійти
/
Реєстрація
Реєстрація дозволяє Вам користуватись додатковими послугами нашого магазину
Кошик
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Києву

БЕЗКОШТОВНО
при замовленні від 500 грн.

Подорож

Подорож - купити і читати книгу
Натисніть на зображення для розширеного перегляду
Подорож - купити і читати книгу
Подорож - купити і читати книгу
Подорож - купити і читати книгу
Подорож - купити і читати книгу
0.00
0 відгуків
Артикул:142916

Характеристики книги "Подорож"

Автор:

Рік видання: 2017

Кількість сторінок:

248

Мова:

Українська

Перекладач:

ISBN:

978-617-679-348-9

Обкладинка:

7БЦ - тверда

Формат:

84×108/32 (130x200 мм)

Вага:

350 г

Опис книги «Подорож»

Іда Фінк - польсько-ізраїльська письменниця, лауреат багатьох літературних премій та нагород, зокрема премії ім. Анни Франк та Альберто Моравіа, а також державна премія Ізраїлю в галузі літератури. Її письменницька ді...

Опис книги «Подорож»

Іда Фінк - польсько-ізраїльська письменниця, лауреат багатьох літературних премій та нагород, зокрема премії ім. Анни Франк та Альберто Моравіа, а також державна премія Ізраїлю в галузі літератури.

Її письменницька діяльність розпочалася в 1971 році. За свою життя Іда Фінк встигла опублікувати п’ять збірок оповідань та один роман «Подорож». Книжки були перекладені англійською, івритом, французькою, німецькою, норвезькою, італійською та іншими іноземними мовами.

Свої твори Іда Фінк писала лише польською мовою і в основному на тему Голокосту. Її історії зосереджені навколо тяжкого життя євреїв в страшні часи нацистської окупації та війни.

В 2002 році на основі роману "Подорож" був знятий телевізійний фільм «Останній притулок». Прем’єра кінострічки відбулася в Ізраїлі, де були присутні головні героїні історії - Іда Фінк та її сестра.

Також в 2008 році за мотивами розповідей письменниці був випущений фільм «Весною 1941».

Книга "Подорож" - автобіографічний роман Іди Фінк, який вперше публікується українською мовою.

1942 рік. Дві сестри, молоді єврейські дівчата змогли вибратися з гетто та втекти до невеличкого містечка на кордоні колишньої Республіки. Звідти і починається найважливіша подорож усього їхнього життя в глиб ворожої території. Дорога веде їх на захід, де вони мусять зіткнутися з терором, шантажем, ворожістю та байдужістю незнайомців, та іноді з неочікуваною добротою людей, яких зустріли на своєму шляху.

Герої ризикують життям, працюючи на німецьких заводах і фермерах, та все одно борються і виживають.

Книга "Подорож" - гірка історія про трагічну долю людей, позбавлених права на життя.

Видання було опубліковане завдяки підтримці Інституту Книжки.

Відгуки про книгу «Подорож»

Тут можете залишити
свій відгук про товар

Відгук
Коментар
Осталось

Оцінка

Кому:
Тема:
Закрити коментар до відгуку
Рецензії

Рецензия на книгу Подорож
2020-02-18 12:27:57

Іда Фінк – польсько-ізраїльська письменниця, життєві випробування котрої лягли в основу її часто автобіографічних книг. Переживши весь жах Другої світової війни й Голокосту, авторка зосереджується довкола теми поневірянь єврейського населення. Її твори були нагороджені премією Анни Франк, премією Альберто Моравіа, спец. відзнакою польського ПЕН-клубу й ін.

Автобіографічний роман Іди Фінк «Подорож» вперше вийшов українською. В ньому письменниця висвітлює болючу тему Голокосту, написану з власного досвіду. Під час німецької окупації вона разом зі своєю сестрою намагалася вижити в м’ясорубці фашистських безчинств, утікаючи із рідного Збаража (тоді польська територія) куди, як ви думаєте? – до Німеччини. Так, були такі відчайдухи серед євреїв, котрі маскуючись під поляків, українців, росіян наймалися на примусові роботи і виїжджали у самісіньке лігво звіра. Краще було там працювати на селян, гарувати на заводі чи фабриці, чим зачахнути в концтаборі або у гетто.

«Подорож» - це відверта оповідь Іди Фінк про декілька річне митарство у пошуках спокою та безпеки, хоч і на території ворога. Здавалося, ну як можна почуватися безпечно двом молодим єврейкам у самому пеклі – фашистській Німеччині. Але сестри все ж таки наважилися на цей відчайдушний крок.

Клаптиковий калейдоскоп історій подорожніх, що часом зависали над небезпечною межею між життям і смертю – становить серцевину книгу. Бо сестри, що час від часу змінювали імена і прізвища й свої біографії, намагалися не втрачати пильність щоб не розкритися, щоб їх не признали за єврейок. І як тільки була найменша підозра, що їх викрито, вони знову тікали до іншого міста чи села, ставали до роботи і знову пильнували. Але їх історія їх наздоганяла, аж до капітуляції. Цікаво, що сестер «здавали» владі не тільки порядні німці, а й поляки й інші гастарбайтери.

Роман «Подорож» має фрагментарну структуру. Цей прийом нагадує здатність людської пам’яті опускати незначні деталі (як то всілякі описи навколишнього середовища, зовнішність людей), виносячи на поверхню лише найголовніші факти. Книга часом нагадує чорно-білий фільм, де на певен час застигає якийсь один кадр і роздивлятися його можна безкінечно. Вражає людська здатність опиратися системі, роблячи вигляд, що ти і сам став частиною цієї системи. Тихий, скутий, мовчазний опір, що вкінці розривається вибухами радості капітуляції ворога. Затаїтися і злитися з тлумом людей – основна інтенція сестер. Чи обидві вижили? В який спосіб можна було вижити, чим поступитись заради цього, не втративши людської подоби? Відверто про жахливе. 

Парідеґі

Хван Согьон

260 
Купити
Ancient Egypt. The Quest. Book4

Уилбур Смит

210 
Купити
Я — бігун!

Гела Думбадзе

140 
Купити
Americanah

Чимаманда Нгози Адичи

336 
Купити

Розділи, в яких можна купити "Подорож"

Вгору