Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Увійти
/
Реєстрація
Реєстрація дозволяє Вам користуватись додатковими послугами нашого магазину
Кошик
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Києву

БЕЗКОШТОВНО
при замовленні від 500 грн.

Мислення швидке й повільне


Мислення швидке й повільне - купити і читати книгу
Натисніть на зображення для розширеного перегляду
Мислення швидке й повільне - купити і читати книгу
Мислення швидке й повільне - купити і читати книгу
0.00
0 відгуків
Артикул:157876

Характеристики книги "Мислення швидке й повільне"

Видавництво:

Рік видання: 2019

Кількість сторінок:

488

Мова:

Українська

Перекладач:

ISBN:

978-617-7279-18-0

Обкладинка:

7БЦ - тверда

Формат:

60×90/16 (145x215 мм)

Вага:

520 г

Опис книги «Мислення швидке й повільне»

Зазвичай ми вважаємо, що діємо раціонально. Але чи справді це так? На основі досліджень із когнітивної та соціальної психології Деніел Канеман розкриває таємниці роботи людського мозку, описує неусвідомлені упередження, власти...

Купити інші книги автора

430 
Купити
Thinking, Fast and Slow

Daniel Kahneman

683 
Купити
424 
Купити

Опис книги «Мислення швидке й повільне»

Зазвичай ми вважаємо, що діємо раціонально. Але чи справді це так? На основі досліджень із когнітивної та соціальної психології Деніел Канеман розкриває таємниці роботи людського мозку, описує неусвідомлені упередження, властивості інтуїтивного та усвідомленого мислення, роль емоцій в оцінних судженнях. Без цих знань ви ризикуєте зробити неправильний вибір у магазині, інвестувати в неуспішні проекти й загалом приймати неправильні рішення. «Мислення швидке й повільне» навчить вас ефективно користуватися обмеженим ресурсом уваги, ухвалювати рішення в умовах невизначеності й удосконалювати власні судження. Утім книжка не є сухою інструкцією з експлуатації мозку. Це психологічна драма з двома дійовими особами у вашій голові — інтуїтивним та усвідомленим мисленням.

 

ДЛЯ КОГО КНИЖКА

Для найширшого кола читачів; для тих, хто прагне зрозуміти поведінку мозку у процесі прийняття рішень і навчитися розпізнавати власні помилки й упередження; для тих, кого цікавить маркетинг і поведінкова економіка.

 

ЧОМУ ЦЯ КНИЖКА

Книжка навчить вас ухвалювати правильні рішення. На основі цікавих досліджень вона пояснює, чому ми діємо нераціонально і що впливає на наш вибір. Це корисне й цінне джерело для самовдосконалення. 

 

ПРО АВТОРА

Деніел Канеман — ізраїльсько-американський психолог, економіст, соціолог. У 2002 році здобув Нобелівську премію з економіки. Нагороджений однією з найбільших відзнак США — Президентською медаллю Свободи. У 2011 і 2012 роках входив до числа 50 найвпливовіших людей фінансового світу за версією журналу Bloomberg Markets.

 

ВІДГУКИ ПРО КНИЖКУ

Було багато змістовних книжок про людську раціональність та ірраціональність, але шедевр — один, і це «Мислення швидке й повільне» Деніела Канемана. Це одна з найвизначніших і найцікавіших книжок про людський розум, які я коли-небудь читав.

Вільям Істерлі, Financial Times

 

Деніел Канеман — один із найоригінальніших і найцікавіших мислителів нашого часу. Жодна інша людина на планеті не розуміє краще за Канемана, як ми робимо вибір і чому наш вибір саме такий. Ця просто дивовижна книжка наповнена цінною життєвою мудрістю, поданою легко й доступно, але, попри це, дуже глибоко. «Мислення швидке й повільне» має прочитати кожна допитлива людина.

Стівен Левітт, співавтор книжок «Фрікономіка» та «Думай як фрік»

 

Ми маємо бути вдячні Канеману за те, що він дав нам у цій книжці радісне розуміння практичного боку наших особистостей.

Фрімен Дайсон, The New York Review of Books

 

Робота Канемана торкається широких сфер: вона поширюється на освіту, бізнес, маркетинг, політику. . . і навіть дослідження щастя. Називайте його дослідницьке поле «психономія», приховане обґрунтування нашого вибору. «Мислення швидке й повільне» важливо прочитати всім мислячим людям.

Кайл Сміт, The New York Post

 

ЦИТАТИ

Про абсолютну впевненість

Розумно сприймати всерйоз будь-які зізнання в невпевненості, натомість заяви про абсолютну впевненість свідчать, що людина вибудувала у своїй уяві узгоджену історію, яка необов’язково відповідає дійсності.

 

Про засоби впливу

Часті повторення — надійний спосіб змусити людей повірити неправді, бо розмежувати істину та відчуття чогось знайомого не так легко. Авторитарним режимам і маркетологам це давно відомо…

 

Про упередження за результатом

Ми схильні звинувачувати когось через доцільне рішення з поганим наслідком, а якщо все виходить добре, не вважаємо за потрібне за це дякувати. Це приклад упередження за результатом.

 

Про  таємне мислення

…Свідомість помічає лише деякі активовані ідеї; основна частина роботи асоціативного мислення відбувається приховано, ніби потай від нашого свідомого «я». Думку про обмежений доступ до власного розуму, звичайно, прийняти важко, адже вона не відповідає нашим відчуттям. Однак це правда: ми знаємо про себе набагато менше, ніж нам здається.

 

Про самоконтроль

Якщо занадто перейматися тим, як ви виконуєте завдання, результати його виконання будуть гірші, ніж коли ви цим не перейматиметеся, адже ваша короткострокова пам’ять буде зайнята зайвими тривожними думками. Висновок очевидний: самоконтроль потребує і уваги, і зусиль.

 

Про роль назви

Акції з біржовими скороченнями, які легше вимовити (приміром, KAR або LUNMOO) мають кращі показники, ніж акції з незручними абревіатурами (наприклад, PXG або RDO), і, схоже, вони деякий час зберігають невелику перевагу. …Інвестори очікують вищих доходів від акцій компаній із назвами, які легше вимовити, ніж від акцій компаній, які мають надто складні назви.

 

Про ризики

Емоційні, когнітивні та соціальні фактори, що підтримують надмірний оптимізм, сукупно утворюють вибухову суміш, яка часом змушує людей іти на ризик, якого вони могли б уникнути, якби знали про свої шанси. Напевне невідомо, що любителі ризиків у галузі економіки азартніші, — просто вони, на відміну від людей обачних, не помічають ризиків.

Відгуки про книгу «Мислення швидке й повільне»

Тут можете залишити
свій відгук про товар

Відгук
Коментар
Осталось

Оцінка

Кому:
Тема:
Закрити коментар до відгуку
Вгору