Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Увійти
/
Реєстрація
Реєстрація дозволяє Вам користуватись додатковими послугами нашого магазину
Кошик
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Києву

БЕЗКОШТОВНО
при замовленні від 500 грн.

Мафтей

Мафтей - купити і читати книгу
Натисніть на зображення для розширеного перегляду
Мафтей - купити і читати книгу
Мафтей - купити і читати книгу
Мафтей - купити і читати книгу
0.00
0 відгуків
Артикул:142880

Характеристики книги "Мафтей"

Видавництво:

Рік видання: 2016

Кількість сторінок:

352

Мова:

Українська

ISBN:

978-966-8869-39-8

Обкладинка:

7БЦ - тверда

Формат:

84×108/32 (130x200 мм)

Вага:

500 г

Опис книги «Мафтей»

Дивовижні речі, писали навперебій газети 1852 р., відбуваються в підкарпатському русинському містечку Мукачеві. Там зникають дівчата. Упродовж року пропало безвісти восьмеро дівиць різних верств і сповідання. Місцева жандармер...

Опис книги «Мафтей»

Дивовижні речі, писали навперебій газети 1852 р., відбуваються в підкарпатському русинському містечку Мукачеві. Там зникають дівчата. Упродовж року пропало безвісти восьмеро дівиць різних верств і сповідання. Місцева жандармерія збилася з ніг у пошуках, та все намарно. Відряджений у спомогу кінний загін жандармів із Кошиць теж не напав сліду. Магістрат зажадав допомоги Будапешта. «Доки столичні детективи провадять розшуки, розтривожена громада міста сама вдається до всіх зарадних засобів. Залучили в поміч знаного в домінії знатника на ім'я Мафтей Просвирник, якого за хист до лічництва милує навіть родовите панство Великої Мадярщини».

…Всі дивляться в дзеркало і майже ніхто не заглядає за скло, за срібний покрив. А головна ж тайна там. Він зазирнув...

Для чого переповідаються історії? Може, з волі блукаючого відлуння, а може, тому, що діла проминулі срібними нитками вплітаються в мережу сьогочасної доби…

Ось одна з них – наскільки вірогідна, настільки ж неймовірна.

«Дві найбільші тайни супроводять чоловіка: дорога до Бога і до жінки. Про це нова книга Мирослава Дочинця. Мафтей – духовний брат Криничаря, Горянина і Вічника. Четвертий у їхньому ряду. Автор ризикнув, бо добра трійця рідко приймає четвертого. Але йому поталанило: Мафтей не випадає з того високого строю, хоча він абсолютно інший і з іншого світу. Та може тому так природно і легко вписався, що інший? Стиль М. Дочинця близький до таємничої лагоди легенд, густого замісу міфів і саг, але найближче стоїть до притчі. «Що високо держиш, те й ціну має високу», – каже автор устами свого героя, і високо держить своє слово: воно дзвенить як скло, пахне травами і зберігає акустику, як готичний собор. Любовна лінія зав'язана на стосунках Мафтея і Ружени (магнетично зав'язана!), тому, власне, не дивовижна історія викрадення дівчат є, як на мене, найбільш інтригуючим фактом, а глибокий драматизм кохання тих двох непересічних особистостей, для яких любов так само багато важить як свобода і страх утрати її. «Правдешня свобода – се не миттєве пізнання. Се тривке і болісне дозрівання, як у того мотиля, що продирався крізь нори й дупла і ухилявся клювів. Се пережиття й нутряна переміна, що вимагають напруги, терпеливости, душевного вмирання і воскресання».

Такого письма як у Дочинця немає більше ніде. Це чисто українське, питоме, нутряне, це те, що може відкрити світові автентичну красу і силу Русі-України. Вірю, що це ще відкриє світ. М. Дочинець пише такі книжки, які вимагають не тільки повільного і вдумливого читання, а й неодмінного повернення. Знаю з власного досвіду, що читані вдруге, втретє, вони сприймаються по-іншому чи трохи інакше. Така тайна таланту, сухого пера і великої любові».

Петро Сорока, літератор, член ПЕН-клубу, Тернопіль.

5.00
Мирослав Дочинець
Україна, 03.09.1959

Мирослав Дочинець - знаменитий український прозаїк, публіцист, філософ та журналіст.

Читати повністю

Відгуки про книгу «Мафтей»

Тут можете залишити
свій відгук про товар

Відгук
Коментар
Осталось

Оцінка

Кому:
Тема:
Закрити коментар до відгуку
Древняя тайна Цветка Жизни

Друнвало Мельхиседек

785 
Купити


Фото книги "Сила Настоящего"
5.00Сила Настоящего

Экхарт Толле

150 
Купити
Вгору