Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Увійти
/
Реєстрація
Реєстрація дозволяє Вам користуватись додатковими послугами нашого магазину
Кошик
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Києву

БЕЗКОШТОВНО
при замовленні від 500 грн.

Квіти на снігу

Квіти на снігу - купити і читати книгу
Натисніть на зображення для розширеного перегляду
Квіти на снігу - купити і читати книгу
Квіти на снігу - купити і читати книгу
Квіти на снігу - купити і читати книгу
Квіти на снігу - купити і читати книгу
0.00
0 відгуків
Артикул:179813

Характеристики книги "Квіти на снігу"

Рік видання: 2018

Кількість сторінок:

208

Мова:

Українська

ISBN:

978-617-12-4974-5

Обкладинка:

7 інт - тверда інтегральна

Формат:

84×108/32 (130x200 мм)

Вага:

211 г

Опис книги «Квіти на снігу»

Авдієві ніколи не забути своєї коханої Соломійки. Колись він не встиг урятувати її. Тепер чоловік живе як відлюдник, неподалік тієї самої криниці, що забрала Соломійчине життя… Та цього разу він рятує незнайомку, приреч...

Опис книги «Квіти на снігу»

Авдієві ніколи не забути своєї коханої Соломійки. Колись він не встиг урятувати її. Тепер чоловік живе як відлюдник, неподалік тієї самої криниці, що забрала Соломійчине життя… Та цього разу він рятує незнайомку, приречену на смерть у ній. Врятована — донька художника, який загадково загинув у своїй майстерні. Дівчина випадково відшукала батькові картини в будинку Немолюків, один з яких відняв у Авдія найдорожче. Час повертати борги минулого, час віддавати вкрадене, час розставляти все на свої місця… Ніщо не минає безслідно, все має своє продовження — такий лейтмотив роману, сучасної варіації біблійної притчі про Авеля та Каїна.
 

Про автора:

Надія Гуменюк — українська поетеса, прозаїк та публіцист. У її творчому доробку — майже чотири десятки книжок, відзначених низкою престижних премій: імені Лесі Українки, імені Олександра Олеся, «Благовіст», «Звук павутинки», імені родини Косачів, імені Агатангела Кримського, «Глиняний кіт» та інших. Переможець багатьох конкурсів та рейтингів. Володар Гран-прі Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» (роман «Вересові меди»). Її роман «Квіти на снігу» (попередня назва «Янгол у сірому») став дипломантом конкурсу «Коронація слова — 2011».

Відгуки про книгу «Квіти на снігу»

Тут можете залишити
свій відгук про товар

Відгук
Коментар
Осталось

Оцінка

Кому:
Тема:
Закрити коментар до відгуку
Рецензії

Рецензия на книгу Квіти на снігу
2020-02-18 12:27:57

Відома українська письменниця, дружина не менш відомого прозаїка Володимира Лиса, Надія Гуменюк має багато літературних нагород. Вона автор ліричних поетичних збірок, радіоп’єс та творів для дітей. Але найбільшого визнання набули саме романи авторки. Вони неодноразово нагороджувалися «Коронацією слова» та іншими літературними конкурсами.

«Квіти на снігу» роман не новий, хоча щойно вийшов з друкарні. Раніше твір публікувався під назвою «Янгол у сірому». Це взагалі перший роман Надії Гуменюк, до цього були дитячі книги та поезія. Цей голосний дебют у новому для письменниці жанрі досить вдалий.

Це видання складається з п’яти невеличких новел, котрі укладаються в єдину сюжетну канву. Чому власне це новели, а не роман поділений на п’ять розділів? Перш за все, це п’ять окремих оповідачів, котрі розповідають своє бачення тих чи інших подій. Але сюжет вибудовується по суті довкола однієї події ­ братерської зради. Тут Надія Гуменюк вдало вплітає до сюжету біблійну притчу про Каїна та Авеля, про віроломство, заздрість, братовбивство і покуту.

Майже пасторальне волинське село, найкращі друзі, котрі називають один одного братами ­ Авдій Горнич і Калісій Немолюк. Їх дружба зародилася ще в дитинстві й триватиме, здавалося б, вічно. Спільне шкільництво, студентські роки. Коли у їх компанію влилася вродлива Соломійка ­ все змінилося. Обидва закохалися, але дівчина обрала одного ­ Авдія, а Калісій затаїв образу й жорстоко помстився, не тільки другові, а й його родині (донос, Сибір, смерть близьких). Наробив лиха всім, хоча насправді собі. Бо горе ходить по колу, як і щастя, до речі. Не зміг врятувати свою Соломійку Авдій, хоч і втік з Колими, її поглинула криниця. Для дівчини краще було померти, ніж віддатися Калісію.

Ця трагічна історія наповнює лише перші декілька десятків сторінок книги. Це зав’язка сюжету, основні ж події тривають у наші часи. Власне, розплата за скоєне не має терміну придатності. Вона все одно настане, день суду прийде. Не розплатиться Калісій, так сяде на лаву підсудних його син Жорж. Ця невідворотність спокути батьківських гріхів є основним мотивом роману, головною рушільною силою. Якось наперед відомо, що розплата за заподіяне лихо все одно настане, але авторка до останнього тримає напругу ну майже до фінальних сцен. Імпонує ще й те, що не лише зло Калісія буде відплачено, а й Авдій, котрий не зміг урятувати Соломію від загибелі, отримає шанс все виправити. Він рятує від Жоржа Анжелу, від сина того, хто загубив життя його коханої Соломійки.

Як бачимо, все рухається по колу: і добро, і зло. Закони всесвіту незламні, їх неможливо обійти, неможливі відкупитися й дати хабаря.

Дорога додому. Книга дев’ята
Дорога додому. Книга дев’ята

Леся Романчук

199 
Купити
Крепостная 2. По ту сторону свободы

О. Кржечевская

180 
Купити
Бесконечную нежность храня

Виктория Ланжар

214 
Купити
Пригоди француза в Україні

Катерина Кулик

120 
Купити
Щоденник безнадійно приреченої

Дарина Гнатко

220 
Купити
Вгору