Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Увійти
/
Реєстрація
Реєстрація дозволяє Вам користуватись додатковими послугами нашого магазину
Кошик
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Києву

БЕЗКОШТОВНО
при замовленні від 500 грн.

Чорний лебідь. Про (не)ймовірне у реальному житті

Чорний лебідь. Про (не)ймовірне у реальному житті - купити і читати книгу
Натисніть на зображення для розширеного перегляду
Чорний лебідь. Про (не)ймовірне у реальному житті - купити і читати книгу
Чорний лебідь. Про (не)ймовірне у реальному житті - купити і читати книгу
Чорний лебідь. Про (не)ймовірне у реальному житті - купити і читати книгу
Чорний лебідь. Про (не)ймовірне у реальному житті - купити і читати книгу
0.00
0 відгуків
Артикул:222739

Характеристики книги "Чорний лебідь. Про (не)ймовірне у реальному житті"

Видавництво:

Рік видання: 2021

Кількість сторінок:

392

Мова:

Українська

Вік:

16+

Ілюстрації:

нема ілюстрацій

Перекладач:

ISBN:

978-617-7973-02-6

Серія

Обкладинка:

7БЦ - тверда

Формат:

70x100/18 (165x230 мм)

Вага:

400 г

Опис книги «Чорний лебідь. Про (не)ймовірне у реальному житті»

Цілком очевидно, що життя — це сумарний ефект небагатьох важливих потрясінь. Згадайте своє життя. Перерахуйте важливі події й технологічні винаходи, що припали на ваш вік, і порівняйте з колись напрогнозованим. Скільки ї...

Купити інші книги автора

Antifragile

Нассим Николас Талеб

531 
Купити
Fooled by Randomness

Nassim Nicholas Taleb

469 
Купити
220 
Купити

Опис книги «Чорний лебідь. Про (не)ймовірне у реальному житті»

Цілком очевидно, що життя — це сумарний ефект небагатьох важливих потрясінь. Згадайте своє життя. Перерахуйте важливі події й технологічні винаходи, що припали на ваш вік, і порівняйте з колись напрогнозованим. Скільки їх «приїхало за розкладом»? Подивіться на особисте життя, згадайте, як вибирали професію, зустріли свою половинку, емігрували, стикнулися зі зрадою, несподівано розбагатіли або впали у злидні. Чи часто ці події відбувалися за планом? Малоймовірну подію, яка справляє колосальний ефект, колишній трейдер Насім Талеб влучно називав Чорним лебедем.

«Чорний лебідь» — це пристрасний, іронічний і глибокий екскурс у філософію, математику й епістемологію ймовірності. Усі непередбачувані події Насім Талеб називає Чорними лебедями. Він уважає, що саме вони дають поштовх як історії людства загалом, так і життю кожного з нас. Фінансовий гуру й філософ переконаний, що аби досягти успіху, треба знати, як приручити Чорних лебедів. Талебу вдалося продемонструвати свою теорію на практиці: під час фінансової кризи 2008 року компанія, на яку він працював, заробила (а не втратила!) півмільярда доларів.

Насім Ніколас Талеб — лівансько-американський літератор, науковець, колишній трейдер і біржовий аналітик. Випускник Вортонської школи бізнесу. Світову славу Талебу принесла книжка «Чорний лебідь» — пристрасний, іронічний і глибокий екскурс у філософію, математику й епістемологію ймовірності. Цю книжку перекладено тридцятьма двома мовами й опубліковано тиражем понад три мільйони примірників. «Чорний лебідь» довгий час очолював найрізноманітніші списки бестселерів, а Талеба записали до найвпливовіших мислителів сучасності.

 

Відгуки

"Чорний лебідь — це вже не міфічний птах, якого створив Насім Талеб, а така істота, що з’являється тоді, коли її ніхто не чекає. У глобальному світі популяція Чорних лебедів стрімко зростає, виникли навіть «ферми» з розведення цих птахів. Книжка Талеба, сучасного інвестиційного філософа, змусить кожного задуматися, як приготуватися до зустрічі з цими дивними істотами. Можливо, Чорні лебеді не такі страшні, як про них пишуть. Книжка, безумовно, стане у пригоді всім читачам, які прагнуть навчитися жити в непрогнозованому світі, сповненому несподіванок і криз."

Євген Пенцак, викладач Києво-Могилянської бізнес-школи, керівник програми Master of Banking and Finance MBF


"Людей, які чули вислів «Чорний лебідь» і розуміють його (або думають, що розуміють), у сотні разів більше за тих, хто читав цю книжку. Відкрийте й дізнайтеся, що не так з вашими уявленнями про світ. Ми живемо в той час і в тому місці, де Чорні лебеді літають зграями, і не знати їх — смертельно небезпечно."

Валерій Пекар, викладач Києво-Могилянської та Львівської бізнес-шкіл
 

 

Цитати з книги Насіма Талеба «Чорний лебідь. Про (не)ймовірне у реальному житті»

Про владу

"Влада красиво розповідає про те, що зробила, але не про те, чого не зробила. Власне, держава займається показною «доброчинністю» — допомагає людям так, щоб це було помітно й давало телекартинку, але чхати хотіла на невидимий цвинтар незримих наслідків."

Про фахівців

"Існує два типи фахівців. Легкий випадок: самовпевнені, але (певною мірою) компетентні; важкий: самовпевнені й некомпетентні (порожні костюми). Існують професії, у яких ми тямимо більше за фахівців, хоча саме ми платимо їм за поради, а не вони нам за те, що ми їх слухаємо.
Кому ви довіритеся з операцією на мозку — науковому журналісту чи дипломованому нейрохірургу? А з іншого боку: чий економічний прогноз ви хочете почути — доктора економіки з якого-небудь престижного закладу типу Вортона чи журналіста ділового видання? Відповідь на перше запитання очевидна, на друге — зовсім ні."

5.00
Насім Ніколас Талеб
Ливан, 11.09.1960

Нассим Николас Талеб - ливанско-американский ученый, математик, трейдер, эссеист, один из выдающихся мыслителей нашего века. Основная сфера его интересов сосредоточена на проблемах случайности, вероятности и неопределенности.

Читати повністю

Відгуки про книгу «Чорний лебідь. Про (не)ймовірне у реальному житті»

Тут можете залишити
свій відгук про товар

Відгук
Коментар
Осталось

Оцінка

Кому:
Тема:
Закрити коментар до відгуку
Розмови з інтелектуалами

Анатолий Днистровой

295 
Купити
Зв'язки з громадскістю
Зв'язки з громадскістю

Марта Гримська

150 
Купити
Коротка історія пияцтва

Марк Форсайт

360 
Купити
Вгору