Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Увійти
/
Реєстрація
Реєстрація дозволяє Вам користуватись додатковими послугами нашого магазину
Кошик
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Києву

БЕЗКОШТОВНО
при замовленні від 500 грн.

Чи виживе Сингапур?

Чи виживе Сингапур? - купити і читати книгу
Натисніть на зображення для розширеного перегляду
Чи виживе Сингапур? - купити і читати книгу
Чи виживе Сингапур? - купити і читати книгу
Чи виживе Сингапур? - купити і читати книгу
Чи виживе Сингапур? - купити і читати книгу
0.00
0 відгуків
Артикул:222756

Характеристики книги "Чи виживе Сингапур?"

Видавництво:

Рік видання: 2021

Кількість сторінок:

272

Мова:

Українська

Вік:

16+

Ілюстрації:

нема ілюстрацій

Перекладач:

ISBN:

978-617-7863-47-1

Обкладинка:

7БЦ - тверда

Формат:

88x62/16 (135x210 мм)

Вага:

350 г

Опис книги «Чи виживе Сингапур?»

«Бути чи не бути, чи, можливо, таки бути?» — це риторичне запитання про майбутнє Сингапуру. Чи виживе місто-держава, за площею менша від Києва? Чи вдасться сингапурцям зберегти те, що вони збудували за пів ст...

Опис книги «Чи виживе Сингапур?»

«Бути чи не бути, чи, можливо, таки бути?» — це риторичне запитання про майбутнє Сингапуру. Чи виживе місто-держава, за площею менша від Києва? Чи вдасться сингапурцям зберегти те, що вони збудували за пів століття незалежності? Чи зможуть вони й далі розвивати освіту та утримувати при владі інтелектуальну еліту? Про це розмірковує дипломат із 33-річним досвідом Кішор Махбубані.

Кішор Махбубані описує три варіанти, якими може рухатися історія, щиро вболіває за власну державу й закликає сингапурців до роздумів і самоаналізу. Це, на думку автора, допоможе підготуватися до майбутнього й зробити його оптимістичним.

Кішор Махбубані — дсингапурець з індійським корінням, дипломат і науковець. У 1971–2004 роках працював у Міністерстві закордонних справ і був постійним представником Сингапуру в ООН. Викладав у Сингапурському національному університеті й Гарварді. Увійшов до 100 провідних світових мислителів за версією Foreign Policy (2010, 2011). Автор восьми книжок, серед яких «Чи можуть азіати думати?» і «Китай переміг?».

 

Відомі цитати з книги

Про меритократію в Сингапурі

"Меритократія — це відбір найсвітліших голів для виконання життєво важливої роботи в будь-якій організації чи державі. Очевидно, що у цій царині Сингапур домігся успіху. Унаслідок безжального меритократичного відбору в ключових інститутах Сингапуру — зокрема на державній службі та в судовій владі — працюють направду талановиті люди. Починаючи від здобуття незалежності 1965 року, уряд мудро заохочує обдарованих юних сингапурців до участі в стипендіальних програмах із надзвичайно строгим відбором на зразок Президентської програми, програми Збройних сил Сингапуру та інших стипендіальних програмах, що присуджуються за високі академічні показники. А отже, команда талановитих сингапурців, які обіймають ключові посади в численних установах, буде однією з найкращих у світі."
 

Про надмірне сподівання на владу у вирішенні проблем

"Кожне суспільство у світі має досвід неналежного державного управління. Колись такий досвід неминуче отримає й Сингапур. Найкращий спосіб підготовки до неналежного управління такий: населення має менше розраховувати на рішення, які пропонує уряд, і більше — на пошук рішень окремими громадянами. Однак належне управління тягне за собою прикрий наслідок: сингапурці розраховують на те, що їхні проблеми розв’ язуватиме уряд. Наведу один маленький, але промовистий приклад: Сингапур — одне з найчистіших міст світу. Але цим потрібно завдячувати тому, що на нас працює армія прибиральників. Мало сингапурців бере на себе відповідальність за прибирання сміття. Це особливо впадає в око під час пробіжки парком Іст-Кост після вихідних. Якщо ми не вміємо навіть сміття після себе прибрати, чи зможемо ми підготуватися до того дня, коли потреба в особистій відповідальності зросте? "

Відгуки про книгу «Чи виживе Сингапур?»

Тут можете залишити
свій відгук про товар

Відгук
Коментар
Осталось

Оцінка

Кому:
Тема:
Закрити коментар до відгуку
Історія Туреччини

Агатангел Кримський

302 
Купити
Вгору