Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Увійти
/
Реєстрація
Реєстрація дозволяє Вам користуватись додатковими послугами нашого магазину
Кошик
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Києву

БЕЗКОШТОВНО
при замовленні від 500 грн.

Брітт-Марі була тут

Брітт-Марі була тут - купити і читати книгу
Натисніть на зображення для розширеного перегляду
0.00
0 відгуків
Артикул:180191

Характеристики книги "Брітт-Марі була тут"

Видавництво:

Рік видання: 2018

Кількість сторінок:

352

Мова:

Українська

Перекладач:

ISBN:

978-617-7563-47-0

Обкладинка:

Тверда

Формат:

60×90/16 (145x215 мм)

Вага:

345 г

Опис книги «Брітт-Марі була тут»

Роман «Брітт-Марі була тут» розповідає про одну з героїнь попередньої книжки Фредріка Бакмана «Моя бабуся просить їй вибачити», що стала бестселером New York Times. У ньому йдеться про 63-річну жінку, щ...

Купити інші книги автора

Тривожні люди

Фредрик Бакман

465 
Купити
A Man Called Ove

Fredrik Backman

515 
Купити

390 
Купити
Шляхи життя

Фредрик Бакман

390 
Купити
5.00 Чоловік на ім'я Уве

Фредрик Бакман

430 
Купити

Ведмеже місто

Фредрик Бакман

470 
Купити
400 
Купити
Ми проти вас

Фредрик Бакман

430 
Купити
Переможці

Фредрик Бакман

500 
Купити

Опис книги «Брітт-Марі була тут»

Роман «Брітт-Марі була тут» розповідає про одну з героїнь попередньої книжки Фредріка Бакмана «Моя бабуся просить їй вибачити», що стала бестселером New York Times. У ньому йдеться про 63-річну жінку, що переживає родинну кризу. Її зрадив чоловік, який був всім життям для Брітт-Марі. З розбитим серцем героїня книжки вирішує змінити свою долю, вирушаючи у закинуте містечко Борг, щоб отримати першу за останні сорок років роботу. Брітт-Марі опиняється серед футбольних фанатів, фріків і навіть хуліганів. Попри те, що економічна криза майже спустошила Борг, у ньому ще залишилися люди, які не збираються здаватися. У будь-якій незрозумілій ситуації Брітт-Марі починає прибирати. Що ховається за цією нудною звичкою? Які випробування випали на долю головної героїні?

У власній авторській манері Бакман розкриває формування її особистості, розповідає про долю жінки, яка дуже переймається тим, що про неї скажуть інші, та намагається завжди поводитися як культурна людина. У Боргу Брітт-Марі поринає в інше життя, знаходячи подруг і навіть отримавши статус тренера місцевої футбольної команди. Тут вона пізнає справжню свободу, відчує закоханість і головне отримає можливість бути собою й не боятися власних мрій.

«Брітт-Марі була тут» дотепна, мила, сентиментальна історія про те, що життя по-справжньому відкривається тим, хто готовий до змін і має здатність любити інших.

 

ПРО АВТОРА

Фредрік Бакман — шведський блогер, журналіст і письменник, книжковий дебют якого відбувся 2012 року. Його романи «Чоловік на ім’я Уве» (екранізація роману отримала Оскар у 2016 році) , «Моя бабуся просить їй вибачити» та «Брітт-Марі була тут» перекладені двадцятьма п’ятьма мовами світу.

 

ВІДГУКИ ПРО КНИЖКУ

«Інтелектуальна та зворушлива, це натхненна історія про істину та перетворення. Шанувальники Бакмана знайдуть ще одного переможця на цих сторінках»

Publishers Weekly

 

«Універсальна книжка. Бакман обирає приємну середину між надто солодкою і сентиментальною вигадкою»

Library Journal

Фредрік Бакман
Швеция, 02.06.1981

Фредрик Бакман - шведский журналист, блогер и писатель.

Читати повністю

Відгуки про книгу «Брітт-Марі була тут»

Тут можете залишити
свій відгук про товар

Відгук
Коментар
Осталось

Оцінка

Кому:
Тема:
Закрити коментар до відгуку
Рецензії

Рецензия на книгу Брітт-Марі була тут
2020-02-18 12:27:57

Фредрік Бакман – сучасний мегапопулярний автор зі Швеції. Він починав з невеличкого блогу, де описував вигадане життя вигаданого персонажа – такого собі старенького воркуна Уве. Дописи Бакмана у мережі набирали шаленої популярності, результатом якої став перший роман «Чоловік на ім’я Уве». Пізніше з’явилося ще дві книги Фредріка Бакмана, сумарні тиражі котрих зашкалюють по всьому світу.

«Брітт-Марі була тут» – третя книга шведського автора. Її головна героїня нам вже знайома з роману «Моя бабуся простить її вибачити» в епізодичній ролі, а тут вона виступає вже в головній. Цей роман про чудернацьку жінку, котра досить довгий час жила не своїм життям в своєрідному коконі, а коли життя «видворило» її з нього, то вона опинилася в скрутному становищі. І мова зовсім не про матеріальний стан, а радше про моральний та емоційний.

Брітт-Марі завжди жила життям чоловіка Кена: приготувати їжу, одяг, прибрати у домі, полагодити одяг, попрасувати та випрати, облаштувати затишок у домі – все, заради комфорту Кена. Брітт-Марі не жила справжнім життям, вона служила Кену, хоч і була офіційно безробітною. Що вражає найбільше й лоскоче феміністкам нерви, так це те, що вона більшого або іншого просто не наважувалась хотіти. Брітт-Марі цілком влаштовувало її сімейне буття протягом сорока років.

Коли шістдесяти трирічна Брітт-Марі дізналася про зраду Кена, її світ умить зруйнувався. Як з цим жити далі? Хатні «послуги», які жінка виконувала з такою наснагою нікому вже непотрібні. Брітт-Марі нікому вже не потрібна. Що робити? І тут Брітт-Марі виходить у великий світ. Ну не зовсім великий, просто жінка чи не вперше робить щось сама і заради себе. У центрі зайнятості її направляють на тимчасову посаду у придорожнє містечко Борг, котре ледь кволіє на обочині: роботи нема, фінансова криза у розпалі, вулицями тиняється непевна молодь, інфраструктура майже відсутня, люди зневірені.

Центр спорту і дозвілля нарешті отримав єдиного працівника – Брітт-Марі. Несоціалізованій жінці доведеться наладнати соціальні зв’язки у містечку Борг, зайняти чимось молодь. Таким чином Брітт-Марі стає футбольним тренером. Тим часом у Борзі вирує життя, хтось закохується, хтось помирає у вуличній бійці, сиротіють діти, бурчать на лавках «старі кошолки», організовується футбольний матч. У це все органічно вплітається Брітт-Марі і стає частиною Борга.

«Брітт-Марі була тут» – надзвичайно зворушлива книга з ексцентричною героїнею, котра причаровує з перших сторінок. Її потрібно читати всім, кому подобається «буркотлива» проза Фредріка Бакмана і його цікавезні персонажі.

Шляхи життя

Фредрик Бакман

390 
Купити
Спадкоємець. Книга 1

Анне Гюнн Хальворсен

340 
Купити
5.00Чоловік на ім'я Уве

Фредрик Бакман

430 
Купити
Переможці

Фредрик Бакман

500 
Купити
Фонк
Фонк

Ерленд Лу

110 
Купити

Розділи, в яких можна купити "Брітт-Марі була тут"

Вгору