Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Увійти
/
Реєстрація
Реєстрація дозволяє Вам користуватись додатковими послугами нашого магазину
Кошик
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Києву

БЕЗКОШТОВНО
при замовленні від 500 грн.

Адвокат iз Личакiвської

Адвокат iз Личакiвської - купити і читати книгу
Натисніть на зображення для розширеного перегляду
Адвокат iз Личакiвської - купити і читати книгу
Адвокат iз Личакiвської - купити і читати книгу
0.00
0 відгуків
Артикул:109951

Характеристики книги "Адвокат iз Личакiвської"

Видавництво:

Рік видання: 2017

Кількість сторінок:

288

Мова:

Українська

ISBN:

978-966-03-7114-9

Обкладинка:

Тверда

Формат:

84×108/32 (130x200 мм)

Вага:

243 г

Опис книги «Адвокат iз Личакiвської»

Ретрокнига «Адвокат із Личаківської» переносить читача на початок ХХ століття, а саме 1908 рік та розповідає про молодого киянина Клима Кошового, який дивом вирвався з тюрми й тікає від переслідувань царської влади...

Купити інші книги автора

Гімназист і Біла Ворона

Андрій Кокотюха

200 
Купити
Автомобіль із Пекарської
Автомобіль із Пекарської

Андрій Кокотюха

240 
Купити
270 
Купити
Називай мене Мері…

Андрій Кокотюха

190 
Купити
Коханка з площі Ринок

Андрій Кокотюха

245 
Купити
Таємниця зміїної голови
Таємниця зміїної голови

Андрій Кокотюха

200 
Купити
Багряний рейд

Андрій Кокотюха

200 
Купити
200 
Купити
Адвокат iз Личакiвської
Адвокат iз Личакiвської

Андрій Кокотюха

200 
Купити

Опис книги «Адвокат iз Личакiвської»

Ретрокнига «Адвокат із Личаківської» переносить читача на початок ХХ століття, а саме 1908 рік та розповідає про молодого киянина Клима Кошового, який дивом вирвався з тюрми й тікає від переслідувань царської влади до Львова. Але й тут йогозаарештовуєполіція — біля трупа відомого адвоката Євгена Сойки. Покійниймав у містісумнівнихдрузів та могутніхворогів. Самогубство — чивбивство? ПошукиістиниводятьКошовоготемнимилабіринтамильвівськихвулиць. На шляху — зухвалібатяри, міськікримінальнікоролі та російськітерористи-бомбісти. А щеполіцейськийкомісар Марек Віхура, в якого Клим постійноплутаєтьсяпід ногами. ПравдаприголомшитьКошового та його нового відданого друга Йозефа Шацького. Й назавждизмінить долю загадкової та впливовоїкрасуніМагди Богданович...

Андрій Кокотюха - всі книги
Андрій Кокотюха
Україна, 17.11.1970

Андрій Кокотюха входить до когорти сучасних українських письменників, до яких популярність прийшла в середині 90-х років ХХІ століття.

Читати повністю

Відгуки про книгу «Адвокат iз Личакiвської»

Тут можете залишити
свій відгук про товар

Відгук
Коментар
Осталось

Оцінка

Кому:
Тема:
Закрити коментар до відгуку
Рецензії

Рецензия на книгу Адвокат iз Личакiвської
2020-02-18 12:27:57

Андрій Кокотюха один з найвідоміших сучасних українських прозаїків, чиї твори виходять друком чи не найрегулярніше. Він автор декількох десятків різножанрових книг, деякі з них вже екранізовано. Армія прихильників таланту справжнього майстра інтриги йде на десятки тисяч, що підтверджується великими тиражами і перевиданнями раніше написаного. Письменник завжди заповзято поринає в обрану тему роману, щоб досконало висвітлити її для нас.

«Адвокат із Личаківської» - перший з циклу ретророманів про Львів початку двадцятого століття. Загалом він налічує сім, останній - сьомий, щойно з’явився на книжкових полицях («Офіцер із Стрийського парку»). Щоб по-справжньому занурити читача в тогочасну атмосферу Львова початку двадцятого століття, Кокотюха консультувався з відомими львів’янами – Юрієм Винничуком і Ігорем Лильом, щоб уникнути історичних чи культурних неточностей. Загалом, роман сприймається і засвоюється легко, хоча славнозвісна галицька говірка, суто львівські явища (батями, наприклад) та звичаї містян звісно присутні в тексті. Але це зовсім не затрудняє сприйняття.

Отже, 1908 рік, Місто Лева. Втрапивши до київської буцегарні і ледве вирвавшись із лап фараонів, рятуючись втечею, до Львова приїжджає підданий Російської імперії адвокат Климентій Кошовий. Львів тоді був під владою Австро-Угорської імперії, між іншим. Обібраний до нитки львівськими спритниками (батярами), герой нарешті дістається помешкання свого київського адвоката-товариша, що теж емігрував сюди три роки тому і готовий надати прихисток Климові. Але киянин-втікач знаходить Євгена Сойку вбитим. І саме з цього моменту Клим Кошовий стає втягнутим в розслідування справи, яке провадить кримінальна поліція Львова. Але для львівських поліціантів, як і для київських, головне – не пошуки справжнього вбивці, а якнайшвидше залагодження справи. Самогубство, так самогубство. Це навіть зручніше. Тим паче, як виявилося в кінці роману, вбивця був не з простого люду і певно стражі порядку знали це.

Але нестримний та завжди активний Клим починає тягти за мотузки заплутаного клубочка справи. Виявляється, Євген Сойка мав не дуже чисту репутацію (знався з русофільським товариством, часто захищав на судах російських бомбістів, що намагалися розхитати суспільство і повстати проти Австро-Угорщини) і, схоже, у багатьох вельможних містян був зуб на адвоката. Але хто ж його замордував? Пан Сойка володів мистецтвом наживати ворогів і коло підозрюваних надзвичайно велике.

«Адвокат із Личаківської» - чудовий зразок гострого авантюрного ретророману, де є вкраплення детективу. А ще це своєрідний фундамент для наступних книг серії. Бо саме тут ми знайомимося з героями, котрі пізніше вигулькнуть в наступних книгах (Марта Богданович, Йозеф Шацький, Густав Сілезький й ін.). Ну і звісно Львів з його цікавинками, містикою, атмосферою, злочинним світом і культурою.

Лихе око. Павутиння мороку

Андрей Кокотюха

200 
Купити
Не твоє собаче діло

Мартин Якуб

240 
Купити
Для домашнього огнища

Иван Франко

119 
Купити
Охота на росомаху
Охота на росомаху

Анатолий Шкарин

70 
Купити
Вгору