Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Войти
/
Регистрация
Регистрация позволяет Вам пользоваться дополнительными услугами нашего магазина
Корзина
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Киеву

БЕСПЛАТНО
при заказе от 500 грн.

Рецензия на книгу В’язниця душ

18.02.2020 12:27
Книга в данном обзоре:

В’язниця душ

Автор: Богдан Коломийчук

Издательство: Фоліо

Серия: Ретророман

ISBN 978-966-03-7299-3

«Німфи болю» - перша детективна повість збірки. Сюжет вибудовується довкола розкриття пікантної справи, за яку зі всією майстерністю береться талановитий детектив Адам Вістович разом зі своїм ад’юнктом Самковським. Одного ранку у львівському готелі «Три корони» покоївка знаходить тіло молодої панянки Алоїзи, дочки соляного магната Кшиштофа Вольфовича. Справа ускладнюється ще  й тим, що на тілі красуні помітні сліди катування, так званого «солодкого болю». Чи належала Алоїза до тих жінок німфоманок-мазохісток, котрі мліють від жорстоких та водночас солодких пестощів, чи це просто збіг? Слідчий Вістович смикаючи за мотузок, розплутує ціле кубло любителів грубого поводження серед верхівки суспільства і, нарешті, віртуозно знаходить вбивцю. При тому, підозра ні разу не падала на цього героя твору. Чудова «гріховно-солодка» повість.

У другій детективній повісті «В’язниця душ» Адаму Вістовику доведеться зануритись у таємничий та містичний світ львівських спіритистів. Одного вечора у львівській філармонії підчас концерту було вбито депутата Галицького сейму Бартоломея Раковського. Полковник поліції «радить» детективу Вістовику не торкатися репутації чиновника. Але як це зробити? Адже, щоб розслідувати це нахабне вбивство потрібно добряче покопирсатися у біографії жертви. А тем є що розказати світу. Підпільний жіночий бійцівський клуб, відвідини будинку розпусти, захоплення спіритичними сеансами…. Але як вирахувати убивцю? Розгадка виявиться такою несподіваною.

Заключна, третя детективна оповідка «Ніхто з Данціга», напевно, наймістичніша. Але вправному майстру детективних розслідувань Адаму Вістовичу, здається, під силу будь-яка справа. Славнозвісний будинок розпусти Мамки Цимес – місце куди збігаються у пошуках насолоди особи з різних верств лемберзького суспільства: кримінальні авторитети, поважні професори, чиновники, навіть Вістович інколи користується його послугами. Одного ранку в покої жриці кохання знаходять тіло молодої повії Софії, що за одну ніч перетворилося на мумію, буквально висохло. Така кримінальна справа пахне містикою, і схоже залишиться нерозкритою. Але до справи береться Адам Вістович….

Всі ці три детективні твори, включені до книги, прекрасний зразок містичного детективу з чудово прописаною львівською атмосферою початку двадцятого століття. На перший погляд кримінальні злочини виглядають надзвичайно заплутаними, але персонаж Коломійчука талановитий слідчий Вістович з легкістю з ними дає собі раду. Чудові містичні історії.

Разделы в которых можно найти данную рецензию:

Отзывы

Здесь можете оставить
свой отзыв о товаре

Отзыв
Комментарий
Осталось

Оценка

Кому:
Тема:
Закрыть комментарий к отзыву
Наверх