Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Войти
/
Регистрация
Регистрация позволяет Вам пользоваться дополнительными услугами нашего магазина
Корзина
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Киеву

БЕСПЛАТНО
при заказе от 500 грн.

Рецензия на книгу Тридцять дев’ять сходин

18.02.2020 12:27
Книга в данном обзоре:

Тридцять дев’ять сходин

Автор: Джон Бакен

Переводчик: Костянтин Бєляєв

Издательство: Фабула

Серия: Століття

ISBN 978-617-09-2981-5

«Тридцять дев’ять сходин» - чудовий зразок класичного шпигунського роману від практично невідомого українському читачеві письменника. Адже, Джон Бакен крім письменницької кар’єри досяг успіху і на політичній арені, його особа у нас все ж таки мало відома.

Блискучий політичний діяч, в роки Першої світової війни кореспондент лондонської «Таймс», автор кількох біографічних романів і великої кількості шпигунських й пригодницьких книг Джон Бакен вартий уваги. Бо його книги це відображення тієї дійсності в якій жив автор, і часто засновані на власному досвіді. Бо сер Бакен був секретним співробітником британських спецслужб, працював у розвідці і певно ж має, що розповісти.

Отже, «Тридцять дев’ять сходин» це пригодницько-шпигунський роман, де дія відбувається напередодні початку Першої світової війни і герої мимовільно стають причетними до її початку. Головний персонаж твору тридцяти семирічний Річард Ганней нещодавно повернувся з Південної Африки. Там він працював гірничим інженером і тепер, перебуваючи в Лондоні, відверто нудьгує. Все, скінчилися пригоди, навкруги цивілізоване британське товариство. Якби ж Ганней тільки знав яких атракцій йому готує життя.

Одного травневого вечора до нього завітав якийсь пришалебкуватий дивак Франклін П. Скаддер і почав нести якісь нісенітниці. Мовляв, він журналіст і натрапив на таємну змову світового масштабу: підчас візиту грецького прем’єр міністра Константіноса Каролідеса до Лондону 15 червня відбудеться його публічне вбивство. Це призведе до безчинств та політичної нестабільності в балканському регіоні, чого і домагаються анархісти з Німеччини і Австрії. І от Скаддер натрапив на слід шпигунів цих держав, а вони в свою чергу на його. І тепер їм удвох випало проявити свій патріотизм і врятувати вітчизну. Але недовго вони були дуетом рятувальників, вранці Ганнею довилося виконувати свою партію сольно. Скаддера вбили і лиш тепер Ганней зрозумів, що це все не жарти.

І от герой стає цілковито випадково втягнутим у міжнародну операцію із виявленням шпигунів, переховуванням від поліції (бо ті вважали його вбивцею Скаддера) по всій країні, аж до берегів Шотландії.

Власне, весь роман це пошуки рятунку і втеча від шпигунів. Бо останні тепер полюють за Ганнейем, щоб знищити записник з викривальною інформацією. Тепер колишній гірський інженер вже не може поскаржитись про одноманітне життя. Він долає кілометри пішки на гірських схилах Шотландії, перевтілюється заради маскування то в дорожнього працівника, то в чабана, то в оптового покупця худоби – все, аби уникнути викриття. Це справжні пригоди. Читати їх надзвичайно цікаво. Комічні, небезпечні, карколомні і ризикові ситуації виникають на кожному кроці, і від роману просто не можливо відірватися. Чи вдасться герою перехитрити шпигунів й із здобичі перетворитись на мисливця?

Разделы в которых можно найти данную рецензию:

Отзывы

Здесь можете оставить
свой отзыв о товаре

Отзыв
Комментарий
Осталось

Оценка

Кому:
Тема:
Закрыть комментарий к отзыву
Наверх