Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Войти
/
Регистрация
Регистрация позволяет Вам пользоваться дополнительными услугами нашего магазина
Корзина
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Киеву

БЕСПЛАТНО
при заказе от 500 грн.

Рецензия на книгу Італійські черевики

18.02.2020 12:27
Книга в данном обзоре:

Італійські черевики

Автор: Геннінг Манкель

Переводчик: Анна Мамчур

Издательство: Фолио

Серия: Карта світу

ISBN 978-966-03-5808-9

Талановитий шведський театральний режисер і письменник, автор серії детективних романів про комісара Курта Валландера, здається вперше відступив від своїх принципів і написав роман, де розповідь йде від першої особи. Манкелль в цьому творі взагалі відійшов від детективної лінії, адже книга «Італійські черевики» не входить ні в який цикл. Це цілком окремий роман.

«Італійські черевики» - скандинавський гостросюжетний роман про пошуки усамітнення, про «робінзонство», що стало власним вибором та манерою життя. Людина завжди прагне свободи і спокою. Але, чи не саме ці слова також означають самотність? Людина, взагалі, народжується і помирає самотньою. То чому ж деякі з нас ще за життя прагнуть усамітнитися, заховатися у мушлю від негараздів та інших людей? Саме таким дауншифтером і є головний герой роману – колишній хірург-ортопед на пенсії Фредрік Велін. Його схованка від людей знаходиться на віддаленому шведському острові в холодних водах суворого північного клімату. Він сам обрав таке життя-виживання: холод, вітер, сніг, спів криги, бідна нордична рослинність. Але він вільний від усього, життя та розпорядок повністю в його руках. Але одного ранку в далечині на кризі Фредрік побачив жінку на милицях і його життя зробило крутий поворот. Сімдесятирічна Гаррієт Гьорнфельд – хто вона така? Чому вона з’явилася саме в цей відрізок часу? Що принесла з собою: радість, смуток, розпач? Єдина правильна відповідь – зміни, яких так уникав Фредрік. Виявляється, він у світі не сам. Ще не всі справи було завершено на «великій» землі. Невже, ситуація вимагає присутності героя?

Ця книга – динамічна розповідь, що шалено набирає обертів. Можна назвати цей роман пригодницьким, але глибина занурення в психологію героїв долучає його до жанру психологічного трилеру, або навіть психологічної драми. Описи природи (до речі, виконані майстерно та атмосферно) синхронують з внутрішнім станом персонажів. Ламається крига людського відчуження, тануть сніги багаторічного мовчання, ущухають холодні вітри усамітнення, життя скидає мушлю байдужості та нарешті відкривається назустріч весняному теплу людських взаємин. Фредрік впускає в своє життя інших людей. Ця метаморфоза насправді вражає. Падаючи з вершини, людині обов’язково потрібно досягнути дна, щоб відштовхнутися і знову сягнути висоти. У кожного своє дно і своя висота. Саме це намагався сказати скандинавський прозаїк Геннінг Манкелль.

Отзывы

Здесь можете оставить
свой отзыв о товаре

Отзыв
Комментарий
Осталось

Оценка

Кому:
Тема:
Закрыть комментарий к отзыву
Наверх