Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Войти
/
Регистрация
Регистрация позволяет Вам пользоваться дополнительными услугами нашего магазина
Корзина
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Киеву

БЕСПЛАТНО
при заказе от 500 грн.

Рецензия на книгу Смажені зелені помідори в кафе «Зупинка»

18.02.2020 12:27
Книга в данном обзоре:

Смажені зелені помідори в кафе «Зупинка»

Автор: Фенни Флегг

Редактор: С. Скляр

Издательство: Клуб сімейного дозвілля / Клуб семейного досуга

ISBN 978-617-12-0091-3, 978-617-12-9292-5

«Смажені зелені помідори в кафе «Зупинка»» – це низка зустрічей і спогадів старенької Нінні Тредгуд.

Евелін Кауч дуже тяжко переживає кризу середнього віку. Те, яким став світ з усіма його новими технологіями незрозумілий для неї. Постійне поїдання солодощів у великій кількості (як наслідок надмірна вага), відсутність взаєморозуміння вдома, надто низька самооцінка – все це робить її нещасною. Евелін з чоловіком провідують його маму (у неї з невісткою, м’ягко кажучи, не самі дружні стосунки) в будинку для престарілих «Трояндова тераса». В цьому ж місці вона знайомиться ще з одною мешканкою будинку Нінні Тредгуд, яка у свої 86 років, незважаючи на нелегке життя, не втратила віри в прекрасне. Кожного разу бабуся розповідає своїй «слухачці з шоколадними батончиками» різні випадки з життя. І ось, вже через деякий час Евелін з нетерпінням очікує на нову зустріч з подругою і чергову цікаву історію.

Фенні Флегг в книзі «Смажені зелені помідори в кафе «Зупинка»» викладає події дещо хаотично. Розповідь ведеться як спогади: спочатку пригадалась одна ситуація, аж ось в пам'яті спливла інша людина та події, які відбулися роками пізніше (або раніше) від розказаної до цього історії.

Більшість розповідей Нінні пов’язана з Іджі та Рут, які відкрили кафе «Зупинка» біля залізничної станції. Це місце стало серцем маленького містечка, притулком для багатьох людей. Рут – сяйво, що притягує до себе кожного. Іджі – маленьке чортеня, але який же вона вірний друг. Сильна, розумна і одна з небагатьох, хто в важку хвилину може підтримати, допомогти або ж взагалі придумати таку неймовірну історію, яка спочатку не на жарт здивує, а тоді розсмішить так, що люди сміються як ніколи.

Ми почуємо як дуже кумедні, так і трагічні історії, а то й взагалі перед нами розвернеться справжній трилер. Однак, «Смажені зелені помідори в кафе «Зупинка»» надзвичайно добрий і легкий роман. Він про людей, які є для вас родиною, про допомогу, що приходить тоді, коли на неї вже не чекаєш.  

Фенні Флегг, у словах і вчинках своїх персонажів показує нам, що незважаючи на все пережите, можна зберегти в собі оптимізм та бути щасливими.

Разделы в которых можно найти данную рецензию:

Отзывы

Здесь можете оставить
свой отзыв о товаре

Отзыв
Комментарий
Осталось

Оценка

Кому:
Тема:
Закрыть комментарий к отзыву
Наверх