Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Войти
/
Регистрация
Регистрация позволяет Вам пользоваться дополнительными услугами нашего магазина
Корзина
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Киеву

БЕСПЛАТНО
при заказе от 500 грн.

Рецензия на книгу Секрет

18.02.2020 12:27
Книга в данном обзоре:

Секрет

Автор: Кетрін Г'юз

Переводчик: Н. Зубкевич

Издательство: KM Publishing

ISBN 978-966-948-061-3

Кетрін Г`юз відома британська письменниця, авторка мелодраматичних романів про кохання, котрі обов’язково містять загадку у сюжеті. Книги Кетрін Г`юз сповнені неочікуваних поворотів у сюжеті, непередбачуваностей та неймовірних збігів обставин.

Роман «Секрет» нещодавно вийшов друком українською мовою, хоча до цього моменту вже встиг підкорити читачів усього світу, зробивши свою авторку неймовірно популярною. До цього долучився й інший роман під назвою «Лист», ставши бестселером на Amazon.

Сюжет книги «Секрет» відразу ж розпадається на два часові прошарки. Дія першого відбувається в 2016 році, другого ­ в 1975. Звісно, як це завжди буває у подібних книгах, є певний медіатор між ними, котрий їх з’єднує (альбом з фотографіями, листи, щоденникові записи, будь-що що може поєднати минуле з теперішнім). Не став виключенням й цей роман. Він просто перенасичений таємницями з минулого, котрі герої на свій лад намагаються розкрити.

Людина завжди намагається дізнатися хто вона й звідки, докопатися до свого коріння, особливо тоді, коли передчуває таємницю минулого, відчуває що знає не про все. Коли п’ятирічний син Бет і Майкла захворів й йому знадобилася трансплантація, подружжю якнайшвидше треба було знайти необхідного донора серед родичів. Але що робити, коли минуле обох просто сповнене таємниць і секретів, а сліди родичів позатиралися плином часу. Звісно, копати в Інтернеті, шукати старі листи матері Бет, бо хто як не вона ключ до розгадки великої таємниці, котра тінню нависала над їх родиною. Чому Бет народилася через рік після того, як на шахті загинув її батько? Та й чи батько він їй? Чи може Мері зовсім їй не мати? Стільки питань! Але всі крапки над і розставить час й терпіння.

Після смерті матері, розбираючи її речі, Бет знаходить дивний лист й вирізку газетної статті сорокарічної давнини, де йдеться про велику автотрощу, в якій загинули люди. Серед них батько Майкла (чоловік Бет). Але чому ця стаття роками зберігається у скриньці матері Бет? До чого тут вона? Світло проллє лист, доданий до цієї статті. Він і є ключом до всього. Розгадка така неочікувана, що просто не вкладається в голові, як таке можливо. Інтригу авторка тримає вміло, накочує одну таємницю на іншу, сплітає долі героїв між собою так міцно, що важко повірити в такі збіги насправді.

Книга читається на одному диханні. Вона легка, але не занадто. Все в міру й витримано в сентиментальних тонах, є навіть певна непередбачуваність. Герої дуже душевні, вони викликають співчуття, їм співпереживаєш. Самі історії сімей Кет і Майкла трішки співзвучні, але несхожі, хоча їх долі ходили поруч, так би мовити. Тепла, мила книга.

Разделы в которых можно найти данную рецензию:

Отзывы

Здесь можете оставить
свой отзыв о товаре

Отзыв
Комментарий
Осталось

Оценка

Кому:
Тема:
Закрыть комментарий к отзыву
Наверх