Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Войти
/
Регистрация
Регистрация позволяет Вам пользоваться дополнительными услугами нашего магазина
Корзина
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Киеву

БЕСПЛАТНО
при заказе от 500 грн.

Рецензия на книгу Облиш мене

18.02.2020 12:27
Книга в данном обзоре:

Гейл Форман – відома американська письменниця. Її твори часто очолювали літературні чарти та рейтинги (бестселер за версією The New York Times та ін.), а також екранізувалися. Довгий час авторка писала для різних часописів переважно молодіжної спрямованості, тому перші літературні спроби Гейл Форман робить саме у царині підліткової та молодіжної прози.

Роман «Облиш мене» був написаний в 2016 році, це перший твір авторки, створений саме для дорослої аудиторії. Якщо прочитати її біографію й післямову роману, то у книзі можна віднайти автобіографічні ноти, на котрих уміло зіграла письменниця. Хоча подібні ситуації, котрі стаються з головною героїнею, можуть мати місце у житті будь-кого. Ну хто серед нас в найбільш кризовий момент нашого життя не хотів би хоч на невеличкий проміжок часу скинути з себе ярмо обов’язків (родинних, соціальних, професійних) й просто поїхати від проблем в інше місто, туди, де ніхто не знає хто ти є насправді, де не потрібно «грати роль», щось доводити, крутитися, як білка в колесі? Чи стане сміливості нам зізнатися у цьому хоча б собі? Всі ці питання порушує Гейл Форман у романі «Облиш мене».

Головна героїня твору сорокачотирирічна Мерібет Клейн – матуся близнюків, дружина пересічного чоловіка, успішна редакторка журналу. Кожний її день розписаний похвилинно, щоб усе скрізь встигати. Але цей шалений ритм буденних справ порушує несподіваний збій в організмі – серцевий напад у Мерібет, й головний рушільний механізм сімейного благополуччя й впорядкованості сходить нанівець. Адже усі звикли, що Мерібет стійкий олов’яний солдатик – здатна подолати все, мамі взагалі не можна хворіти, чи не так?

Разом з серцевим нападом, спішною операцією й реабілітаційним періодом до Мерібет приходить розуміння того, що жінці потрібна пауза й одного дня вона просто збирає речі і їде у Піттсбург. На новому місці Мерібет починає жити по-новому, робить ті речі, на котрі раніше не мала часу або ж просто не наважувалась. Зі скинутої оболонки «матері», «дружини», «подруги» виповзає на зовні нова Мерібет, вільна чи одинока? Бо ці два поняття насправді межують, й досить часто перетікають із одного в інше. Роман Гейл Форман саме про таке от звільнення, про втечу від буденності, про життя, котре вдалося поставити на паузу.

У своїй книзі Гейл Форман здійснила бажання (навіть те, котре ми не наважуємось «забажати») чи не кожної із нас – втечу від обов’язків, і показала як це все виглядає на практиці. Сценарій повернення у кожного свій.

Разделы в которых можно найти данную рецензию:

Отзывы

Здесь можете оставить
свой отзыв о товаре

Отзыв
Комментарий
Осталось

Оценка

Кому:
Тема:
Закрыть комментарий к отзыву
Наверх