Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Войти
/
Регистрация
Регистрация позволяет Вам пользоваться дополнительными услугами нашего магазина
Корзина
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Киеву

БЕСПЛАТНО
при заказе от 500 грн.

Рецензия на книгу Мрії і таємниці

18.02.2020 12:27
Книга в данном обзоре:

Мрії і таємниці

Автор: Данута Валенса

Издательство: Фолио

ISBN 978-966-03-6591-9

Біографічна книга спогадів дружини Леха Валенси - колишнього президента Польщі, очільника «Солідарності», людини-легенди для поляків, Данути Валенси викликала чимало суперечок і розмов у всіх прошарках суспільства. Їй дорікали за прямолінійність та відвертість суджень з приводу різних політичних ситуацій і питань, ба навіть особистостей. Адже пані Данута часом переходила на особистості і висловлювалась «занадто щиро» щодо декотрих, бо, загалом, була щирою та відвертою у всьому. Хоча занадто політичною цю книгу теж не назвеш, тому що пані Данута не надто цікавилась нею. Її світ – це родинне коло, дім, діти, костел. Все як у німецьких фрау: kitchen, kirche, kinder.

«Мрії і таємниці» - спроба переосмислити життя, підвести лінію або ж розставити крапки над «і». Адже життя Данути Валенси не як дружини президента, а як звичайної простої жінки було непростим. Уявіть собі у них з Лехом Валенсою було восьмеро дітей, що з’являлися у непрості часи. Часи, коли Лех працював простим електриком на гданській корабельні, часи великого страйку робітників і створення руху «Солідарність» на чолі з Валенсою, часи переслідування, вистежування, ув’язнення і інтернування лідера «Солідарності», часи виборів, правління і цькування. Що відчувала жінка залишаючись сам на сам зі своїми проблемами? Валенса мало часу приділяв родині, його не цікавили побутові проблеми – а їх було безліч з такою кількістю дітей. Більш того, в помешканні він навіть облаштував офіс «Солідарності», двері якого не зачинялися від відвідувачів. А Дануті доводилося постійно приймати візитерів, частувати чаєм або кавою, навіть обідами. Як вона таке витримала? Героїня, а не жінка.

Постать такої жінки не може не викликати співчуття, але Данута насправді цього й не хотіла. Її ціль – розкрити своє «Я» перед читачами. Адже за численними хатніми справами їй так і не вдалося розкритися як особистості. Вона завжди була мамою, дружиною, соратницею. Але хто вона без цих соціальних ролей? Данута Валенса – жінка, що навчилася жити без уваги чоловіка, без теплих і ласкавих слів. Вона ніколи не була на самоті (діти, соратники чоловіка – в домі всякчас було людно), але завжди почувалася самотньою в юрмі. Вона була опорою, тихою гаванню для Леха, куди завжди можна повернутися і сховатися від жорстокості світу. Для Данути він був і є Богом, її Всесвітом. Але і в неї є свої мрії і таємниці….

Ця книга - надзвичайно цікава і інформативна подорож у чуже життя. Це калейдоскоп цікавих зустрічей, злетів і падінь. Тут у рівних пропорціях є і щастя і нещастя – все те без чого життя неможливе. Життя сім’ї Валенса до і після президентства, мінливість долі їх дітей, що вже повилітали із сімейного гнізда – ким вони стали і де їх зараз можна побачити. Все це пані Данута розповідає не криючись. Чим займається зараз Лех і Данута Валенса? Чи знайшов нарешті час для дружини він тепер? Читайте. Книга стане відкриттям!

Отзывы

Здесь можете оставить
свой отзыв о товаре

Отзыв
Комментарий
Осталось

Оценка

Кому:
Тема:
Закрыть комментарий к отзыву
Наверх