Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Войти
/
Регистрация
Регистрация позволяет Вам пользоваться дополнительными услугами нашего магазина
Корзина
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Киеву

БЕСПЛАТНО
при заказе от 500 грн.

Рецензия на книгу Молоко з медом

19.02.2020 22:24
Книга в данном обзоре:

Молоко з медом

Автор: Йоанна Ягелло

Переводчик: Божена Антоняк

Издательство: Урбіно

ISBN 978-966-2647-55-6

Молоко з медом” - це завершальний роман із тетралогії про Лінку Барську, але його можна читати й окрема, без знайомства із всією вже дуже відомою серію книг «Кава з кардамоном».

Починається роман одразу з новини – Лінка вагітна! Але їй лише 17 років, навчання й жодних планів про сім’ю. Цікаво, що в романі дівчина не роздумує про те, чи народжувати, бо це для неї очевидно – вона народить. І такої реакції вона очікує й від свого хлопця Андріана. А от у нього зовсім інші плани: Лондон, художні студії…

Врешті Лінка залишається сам на сам зі своєю вагітністю. Світ перевертається для неї догори дригом. Потім взнає мама, однокласники й директорка. І цікаво спостерігати в романі реакцію на цю новину кожного з них, на розвиток стосунків опісля. І тут Ягелло дуже тонко подає варіанти, як можна сприймати такі ситуції – без спонтанного осуду та висміяння.

Також дуже багато уваги авторка приділяє самій Лінці, її думкам, сумнівам, страху, але й надії – що вона таки дасть тому всьому раду. Звісно, її світогляд міняється, дещо змінюється ракурс, вона стає більш серйозною й виваженою. Але коли батько дитини відмовляється взагалі від заангажування в цю ситуацію, Лінці складно психологічно.

І щоб без спойлерів, то Лінка якось дає всьому раду, але виносить багато цінних життєвих уроків. Зважаючи, що на цю тему взагалі мало підліткової літератури в Україні, то роман дуже важливий, ба більше – актуальний. Тим паче, що Ягелло, як завжди у своїх книжках, використовує сучасну мову підлітків, добре скомпонований сюжет і мудрі розв’язки всіх сюжетних ліній.

Разделы в которых можно найти данную рецензию:

Отзывы

0
Молоко з медом

Автор зачіпає важливу тему: конфлікт поколінь! Одвічне питання батьків та дітей: коли старші хочуть "кращого життя" для нащадків і наперед знають, чим займатися, а чого не робити...

Ответить
Отзыв
Комментарий
Осталось

Оценка

Кому:
Тема:
Закрыть комментарий к отзыву
Наверх