Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Войти
/
Регистрация
Регистрация позволяет Вам пользоваться дополнительными услугами нашего магазина
Корзина
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Киеву

БЕСПЛАТНО
при заказе от 500 грн.

Рецензия на книгу Часове серце

18.02.2020 12:27
Книга в данном обзоре:

Часове серце

Автор: Наталія Щерба

Переводчик: Наталья Косенко

Издательство: Школа

Серия: Часодії

ISBN 978-966-429-211-2

Як же я тепер радію, що вирішила продовжити знайомство з циклом «Часодії» Наталії Щерби і не зупинилася на першій частині. Адже роман «Часовий ключ» залишив мене в змішаних почуттях – начебто цікавий незвичайний світ, але якось по-дитячому написано.

Книга «Часове серце» - друга частина циклу про часодіїв, що складається з шести романів. І вона справила на мене велике враження. Історія перевтілилась в щось дивовижне, герої розкрилися, їх вчинки стали більш зрозумілими та свідомими.

Книга «Часове серце» починається з того, що Василила, Феш, Льошка та інші ключники потрапляють на Осталу (нашу Землю) в звичайний літній табір.

Саме там має розцвісти Пурпуровий Квіт, перед яким ключники повинні загадати єдине бажання – новий Часовий Розрив – і врятувати Осталу та Ефлару від зіткнення.

Ось тільки не у всіх благі наміри щодо Пурпурового Квіту, а тому Василині та її друзям доведеться розгадувати плани ворогів, бути дуже обережними, вчитися довіряти один одному та випробувати на міцність власні сили.

Для мене цикл «Часодії» - це Гаррі Поттер по-українськи. Мається на увазі не схожість сюжетів, адже вони абсолютно відрізняються, а сама атмосферність, повнота історії та захопленість світом. І я дуже рада, що ця серія створена українською письменницею.

Чим ще вражає книга «Часове серце», так це поєднанням звичайного повсякденного та невідомого фантастичного. З одного боку, більшість подій розгортаються в звичайнісінькому спортивному таборі. А оскільки раніше я дуже часто відвідувала такі табори, то зразу пройнялася атмосферою роману з галасливими хлоп'ятами, посиденьками біля вогнища, захоплюючими груповими іграми, тренуваннями на свіжому повітрі та ін.

З іншого боку, героям роману постійно доводиться мати справу з часодійство: вдосконалювати свої здібності, мандрувати у минуле, подорожувати у часі.

І такий контраст дуже приваблює: ось ти сидиш разом з друзями в їдальні та базікаєш про неважливе, а в іншу мить ти вже зупиняєш час чи то мандруєш в замок Зміулан, щоб зустрітися з загадковим Духом Астрагором.

Таке незвичайне поєднання я зустрічала тільки в книжках українських фантастів Сергія та Марини Дяченків, тому книга «Часове серце» трішки нагадує мені їх романи.

Також в другій частині ми знайомимося з деякими новими героями. Мене дуже зацікавила Захарра – сестра та нібито зменшена копія зарозумілого Феша з зухвалим характером. Думаю, дівчинка ще себе покаже.

Для тих, хто вже познайомився зі світом чародіїв чи тільки збирається це зробити, я раджу: читайте, читайте і не пошкодуєте, адже це дивовижно яскрава історія, яка з кожною книжкою стає все більш насиченою, об'ємної і неповторною.

Разделы в которых можно найти данную рецензию:

Отзывы

Здесь можете оставить
свой отзыв о товаре

Отзыв
Комментарий
Осталось

Оценка

Кому:
Тема:
Закрыть комментарий к отзыву
Наверх