Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Войти
/
Регистрация
Регистрация позволяет Вам пользоваться дополнительными услугами нашего магазина
Корзина
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Киеву

БЕСПЛАТНО
при заказе от 500 грн.

Рецензия на книгу Ах, ця чудова Панама!

19.02.2020 10:39
Книга в данном обзоре:

Ах, ця чудова Панама!

Автор: Янош

Переводчик: Ольга Сидор

Издательство: Урбіно

ISBN 978-966-2647-49-5

«Ах, ця чудова Панама!» - це повне видання історій про Ведмедика і Тигрика. Історій 6, але це всі, які Янош написав про цих героїв.

Важливо знати, що цим історіям уже 40 років і вони фактично стали класикою європейської літератури для дітей. До прикладу, у своїх друзів за кордоном я не раз натрапляла на дитячий одяг, іграшки чи інші аксесуари із зображенням Ведмедика і Тигрика.

На жаль, український читач не надто знайомий із Яношем та його героями.

Самі ж історії дуже добрі. І смішні. І винахідливі. І непримітивні. Й останнє тут найважливіше. Бо якщо є такі дитячі книжки, як я називаю, для одноразового читання, то ця точно ні. Щоразу читаючи своїм двом синам, я віднаходжу глибокі фрази й пасажі. І хоча вони справді дуже простенькі, але наповнені сенсу. Наприклад, коли Ведмедик з Тигриком подаються в далекі світу, шукаючи свою «Панаму», своє найкраще місце для життя. І ось, ці мандри привели їх до їхнього ж дому, який – після подорожі – став найкращим місцем у світі. Як просто і як мудро.

Або одна з історій, де з’являється не надто позитивний персонаж Свинка, яка виманює наших героїв з дому, заохочує їх ігнорувати їхні обов’язки (поприбирати в хаті, зварити їжу тощо), натомість пропонуючи бити байдики. Що із цього вийшло? Дуже класний урок для Ведмедика і Тигрика. Але тут жодних повчань. Лише ситуація і наочні наслідки. Навіть дитина опісля зрозуміє, що з такими Свинками немає сенсу водитися.

Тут ще є класна історія про взаємодопомогу й підтримку, коли Тигрик потрапив до лікарні (бо в нього одна смужка виявилася не на своєму місці). Або смішна історія про вечірку з нагоди дня народження.

У нас це одна із улюблених книжок, читана-перечитана. І що важливо для мене як для дорослої – я ще не знудилася цитати ці історії. Бо вони непримітивні, повторюся.

Разделы в которых можно найти данную рецензию:

Отзывы

Здесь можете оставить
свой отзыв о товаре

Отзыв
Комментарий
Осталось

Оценка

Кому:
Тема:
Закрыть комментарий к отзыву
Наверх