Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Войти
/
Регистрация
Регистрация позволяет Вам пользоваться дополнительными услугами нашего магазина
Корзина
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Киеву

БЕСПЛАТНО
при заказе от 500 грн.

Веди свій плуг понад кістками мертвих

Веди свій плуг понад кістками мертвих - купить и читать книгу
Кликните на картинку для расширенного просмотра
0.00
0 отзывов
Артикул:141127

Характеристики книги "Веди свій плуг понад кістками мертвих"

Издательство:

Год издания: 2011

Количество страниц:

240

Язык:

Украинский

Переводчик:

ISBN:

978-966-2486-04-9

Переплёт:

Твердый

Формат:

84×108/32 (130x200 мм)

Вес:

250 г

Описание книги «Веди свій плуг понад кістками мертвих»

Героїня роману – звичайнісінька жінка, яку багато хто вважає трохи несповна розуму. Яніна Душейко, пенсіонерка, у минулому інженер, а зараз навчає дітей англійської в сільській школі й сторожує дачні будиночки. Вона захо...

Описание книги «Веди свій плуг понад кістками мертвих»

Героїня роману – звичайнісінька жінка, яку багато хто вважає трохи несповна розуму. Яніна Душейко, пенсіонерка, у минулому інженер, а зараз навчає дітей англійської в сільській школі й сторожує дачні будиночки. Вона захоплюється астрологією, любить тварин, а у вільний час разом з колишнім учнем перекладає вірші Вільяма Блейка. Коли в околиці починають знаходити вбитих, пані Душейко щиро намагається допомогти поліції й переконує її, що це тварини мстяться браконьєрам і мисливцям. Ніхто не вірить химерній пенсіонерці, уважаючи її за божевільну...

Отзывы о книге «Веди свій плуг понад кістками мертвих»

Здесь можете оставить
свой отзыв о товаре

Отзыв
Комментарий
Осталось

Оценка

Кому:
Тема:
Закрыть комментарий к отзыву
Рецензии

Рецензия на книгу Веди свій плуг понад кістками мертвих
2020-02-18 12:27:57

Польська письменниця з українським корінням Ольга Токарчук має цілу армію прихильників не тільки в Польщі, а й по всьому світі. Її книги перекладені трьома десятками мов, і відзначені багатьма літературними преміями, приміром двічі літературною премією Ніке. За її жорстку позицію та критику влади Ольга Токарчук має ще й армію критиків. Письменниця є прихильницею вегетаріанства і Партії Зелених. Ці факти завжди відбиваються у її книгах, зокрема у цьому романі.

За визначенням самої авторки роман «Веди свій плуг понад кістками мертвих» - це містичний еко-трилер. Я б додала ще й детективний, адже декілька загадкових смертей і розгадка цих злочинів принагідно ставлять цей твір до розряду детективних. У назві твору використано пряму цитату з поеми Вільяма Блейка, творчістю котрого захоплюється один з героїв. Це ключова фраза, що направляє сюжет. Бо кожний з героїв торує свій шлях, намагається досягти цілей своїми методами, часто незважаючи на інших.

Майже на самому кордоні з Чехією на так званому вітряному плоскогір’ї розкинулося невеличке село (всього вісім хат). Куди з настанням тепла приїжджають «дачники» з навколишніх міст. Але серед них є й такі, що живуть тут постійно. Дивакувата пенсіонерка, вчителька англійської мови, астролог-любитель, вегетаріанка, жагуча захисниця тварин – Яніна Душейко та відлюдькуватий сусід Матога. Її безмежна любов до тварин та природи, часом сильніша за любов до людей, постійно піддається нападам. Бо поруч мисливські угіддя та ферми, де вирощують тварин на хутро. Але якимось містичним чином мисливці починають гинути. Когось з’їдають червоні жучки, когось знаходять у закинутому колодязі, хтось знаходить останній спочинок в купі хмизу, а ксьондз з сусіднього села згорає живцем у капличці побудованій на честь покровителя всіх мисливців. І поруч з небіжчиками знаходять численні сліди тварин. Невже це помста тварин!? Яніна Душейко після кожного такого випадку невпинно пише листи до поліції, постійно наполягає саме на цій версії. Так, вона дивачка, трохи несповна розуму. Але Ольга Токарчук так переконливо описує цю несусвітню версію, що віриш у це до останнього. В кінці, коли ім’я вбивці нарешті прозвучало, здивуванню немає меж….

У романі «Веди свій плуг понад кістками мертвих» Ольга Токарчук гостро засудила мисливство як таке, не дивлячись на традиційність цього звичаю серед чоловіків. Вона, як і її героїня Яніна Душейко, не бачить ніякої різниці між браконьєрством и полюванням. Досить гучно пролунали закиди у бік католицького духовенства. Бо, виявляється серед них теж є завзяті мисливці, котрі розказують дітлахам у недільних школах про любов до божих створінь, а по обіді йдуть на полювання. Звісно, цей роман отримав цілу зливу критики і гнівних публікацій. Але любов пересічних читачів, особливо тих, котрі поділяють погляди авторки, здатна подолати і цей виклик. Це надзвичайно життєствердний роман, не дивлячись на всі ці вбивства і морок довкола.

Демон руху. Книга вогню

Стефан Грабинський

387 
Купить
Кривоклят

Яцек Денель

260 
Купить
Морфій

Щепан Твардох

390 
Купить
Останні історії

Ольга Токарчук

250 
Купить
Химерні оповідання

Ольга Токарчук

205 
Купить

Разделы, в которых можно купить "Веди свій плуг понад кістками мертвих"

Наверх