Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Войти
/
Регистрация
Регистрация позволяет Вам пользоваться дополнительными услугами нашего магазина
Корзина
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Киеву

БЕСПЛАТНО
при заказе от 500 грн.

Цензор снів

Цензор снів - купить и читать книгу
Кликните на картинку для расширенного просмотра
Цензор снів - купить и читать книгу
Цензор снів - купить и читать книгу
0.00
0 отзывов
Артикул:139802

Характеристики книги "Цензор снів"

Издательство:

Год издания: 2016

Количество страниц:

320

Язык:

Украинский

ISBN:

978-966-03-7609-0

Переплёт:

7БЦ - твердый

Формат:

60×90/16 (145x215 мм)

Вес:

200 г

Описание книги «Цензор снів»

Юрій Винничук - український письменник, поет, драматург, літературний діяч. Живе і працює у Львові. Автор книг "Житіє гаремноє", "Мальва Ланда", "Легенди Львова", "Весняні ігри в осінніх сада...

Описание книги «Цензор снів»

Юрій Винничук - український письменник, поет, драматург, літературний діяч. Живе і працює у Львові. Автор книг "Житіє гаремноє", "Мальва Ланда", "Легенди Львова", "Весняні ігри в осінніх садах" (Книга року BBC-2005), "Діви ночі", "Аптекар" та багато інших. 2012 року у Видавництво Фолiо вийшов друком роман "Танґо смерті", який став переможцем конкурсу "Книга року BBC-2012". У романі "Цензор снів" Юрій Винничук вибудовує перед читачем захоплюючий сюжет, у якому герої, поринаючи, в лабіринти пам'яті, щойно у несподіваному фіналі розкриваються повністю. Герої озираються на своє життя, яке припало на добу тоталітарних режимів, і звіряються у різних способах виживання - від цинічного до шляхетного. Водночас така карколомна мандрівка в минуле приносить багато несподіванок. Роман "Цензор снів" - твір багатошаровий, інтригуючий і актуальний, де тривожний настрій змішується з гротеском, шокуючі відкриття з метафоричними алюзіями, натуралістичні описи з гостросюжетними елементами.

Отзывы о книге «Цензор снів»

Здесь можете оставить
свой отзыв о товаре

Отзыв
Комментарий
Осталось

Оценка

Кому:
Тема:
Закрыть комментарий к отзыву
Рецензии

Рецензия на книгу Цензор снів
2020-02-18 12:27:57

Багаторазовий лауреат премії «Книга Року BBC» сучасний класик Юрій Винничук в черговий раз доводить, що якісна українська література жива, повнокровна та конкурентноспроможна, якщо так буде доречно висловитись про мистецтво слова. Адже, книги Винничука все частіше перекладають європейськими мовами, їх читають і вони часто очолюють всілякі рейтинги. Звісно, читачі з нетерпінням чекають на нові книги і завжди ці очікування не даремні. Автор кожного разу знаходить нові засоби зображення дійсності, граючись і з формою твору, і його змістом.

Новий роман «Цензор снів» - надзвичайний твір про життя (скоріше пригоди) двох зовсім чужих один одному людей. Загалом жанр книги можна визначити як пригодницький роман на тлі драматичних подій двадцятого століття. Місце дії – улюблений автором Львів. Хоча автор вже торкався теми окупації Львова, Янівського концтабору, нашестя коричневої та червоної чуми (книга «Танго смерті»), але виявилося, що Винничук сказав не все. Озброївшись гострим слівцем, гумором та безпосередністю, письменник змінив кут зору на всі ці трагічні події, і описав «сто способів виживання та пристосування» до нових умов життя під час війни. Звісно, книга «Цензор снів» виглядає більш як розважальна ніж історична (як згадане вже «Танго смерті»).

Отже, дві зовсім чужі особи існують в одному місті приблизно в однакових умовах. Але раптом життя кожного із них змінюється, немов дублюючи одне одного. Ув’язнення, співпраця з новим режимом, потім знову співпраця вже з іншим новим режимом, таємні завдання, контрабанда, ігри в шпигунів. І в Андреаса, і в Стефана життя складалося з огляду на владні перетрубації. Кожен з них балансував на межі між життям і смертю, але, здається, в останню мить хтось їх рятував. Коло надзвичайних подій пригодницького характеру, авантюра за авантюрою, життя як гра в російську рулетку. Сюжет настільки розлогий та динамічний, що важко відкласти книгу в сторону. Хочеться дізнатися чим все скінчиться.

 Окремо хочеться відмітити мову твору, славнозвісну галицьку говірку (в кінці книги подається словничок), котра слугує чудовим засобом зображення дійсності. Міцне слівце, яким не гребує автор, теж додає відповідного антуражу. Та і взагалі, зображений в творі Львів (казино, готель «Жорж», тюрма Бригідки, всі ті кав’ярні та броварні) просто не міг зачарувати. Але будьте готові до того, що то не той шоколадно-кавовий Львів, а батярський та трохи кримінальний. Ця книга дозволяю побачити відомі історичні події в іншому світлі. Надзвичайно дотепна книга!

Сестри крові

Юрій Винничук

180 
Купить
Мальва Ланда

Юрий Винничук

350 
Купить
Аґент Лилик

Юрий Винничук

290 
Купить
Арканум

Юрій Винничук

180 
Купить
Аптекар

Юрий Винничук

320 
Купить

Разделы, в которых можно купить "Цензор снів"

Наверх