Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Войти
/
Регистрация
Регистрация позволяет Вам пользоваться дополнительными услугами нашего магазина
Корзина
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Киеву

БЕСПЛАТНО
при заказе от 500 грн.

Тінь сови

Тінь сови - купить и читать книгу
Кликните на картинку для расширенного просмотра
0.00
0 отзывов
Артикул:189486

Характеристики книги "Тінь сови"

Год издания: 2019

Количество страниц:

304

Язык:

Украинский

ISBN:

978-617-12-5629-3

Переплёт:

Твердый

Формат:

84×108/32 (130x200 мм)

Вес:

370 г

Описание книги «Тінь сови»

Роман «Тінь сови» — найгуманніший з усіх написаних Шкляром. Кохання та журба, на жаль, часто ходять поруч… Життя Катерини і Степана сповнене любові та світлої поезії. І коли приходить біда &n...

Купить другие книги автора

Маруся

Василь Шкляр

250 
Купить
Троща

Василь Шкляр

250 
Купить
Характерник

Василь Шкляр

250 
Купить

Треба спитати у Бога

Василий Шкляр

250 
Купить
Ключ

Василий Шкляр

150 
Купить

Самотній вовк

Василь Шкляр

250 
Купить

3.00 Кров кажана

Василь Шкляр

250 
Купить
Спів Божої пташки

Василь Шкляр

250 
Купить
250 
Купить

Описание книги «Тінь сови»

Роман «Тінь сови» — найгуманніший з усіх написаних Шкляром. Кохання та журба, на жаль, часто ходять поруч… Життя Катерини і Степана сповнене любові та світлої поезії. І коли приходить біда – як тінь сови, що вони побачили перед весіллям, – заради спокою дружини Степан ладен пожертвувати всім. Смерть сильніша за кохання? Мабуть, навпаки… Непідвладна часу історія кохання, що надихає та дає надію. Кохання, яке перетворюється на легенду...

Василь Шкляр – лауреат багатьох літературних премій, але чи не найдорожча з них – народна Шевченківська премія, кошти на яку були зібрані звичайними громадянами. У 2012 році він увійшов до топ-30 найуспішніших українських письменників.

Отзывы о книге «Тінь сови»

Здесь можете оставить
свой отзыв о товаре

Отзыв
Комментарий
Осталось

Оценка

Кому:
Тема:
Закрыть комментарий к отзыву
Рецензии

Рецензия на книгу Тінь сови
2020-02-18 12:27:57

Український прозаїк, автор багаточисельних бестселерів Василь Шкляр відомий своїми патріотично-звитяжними романами на історичну тематику. Його герої – незмінні борці за українську незалежність, щирі патріоти, готові покласти голову за свою країну. Варто згадати твори «Маруся», «Чорний ворон», «Залишенець» і зовсім свіжий роман «Троща». Всі вони мають дещо пригодницький характер, де майже немає любовної лінії. Але роман «Тінь сови» трохи вибивається вже зі звичної для автора тематики. Ця книга інша і про інше, про іншу боротьбу, де перемогу отримати значно важче.

«Тінь сови» - мабуть єдиний роман лауреата Шевченківської премії Василя Шкляра, де на передній план виходить особистісна історія персонажа, його душевні інтимні переживання, що не співвідносяться з українською історією та часом дії. Тут немає звитяги, геройського подвигу чи боротьби за високі ідеали. Цей текст дещо приземлений, людський, сентиментальний. Хоча автор і насилає на героїв низку випробувань, але точаться вони не в тих сферах, що завше.

Сюжет книги достатньо прямолінійний, хоча є певні повороти до минулого (особливо в дитинство героїв), де закладаються підвалини сьогодення. Молодий сільський юнак Степан одружується з Катериною. У них народжуються троє дітлахів. І все як у людей: і хату поставили, і садок посадили, і господарство добре мають. То чого ж не жити як всі? Воно б і жилось якби не хворе серце чоловіка, яке потрібно було прооперувати ще десяток років тому. Але, як більшість із нас, Степан пустив усе на самоплин.

Інший дует героїв – київське подружжя Усманових: Муталіб й Ірина. Їх сімейне життя теж не без «тіней сови», має свою специфіку і свого заклятого друга – тещу, у котрої завидющі очі, ласі до чужого щастя.

Обидві сімейні пари пов’язані якимось непояснювальним зв’язком, Муталіб навіть побратався зі Степаном, коли той приїздив до нього в село на риболовлю. Власне то був звичайний виклик столичного хірурга до сільською лікарні, і прислали Муталіба. Так вони й заприязнилися. Їх поєднала жага до риболовлі, яку, до речі, розділяє з ними й автор роману. Вже пізніше, коли вже було надто пізно, Степан нарешті погоджується лягти під ніж у київській лікарні. Чи зможе урятувати Муталіб названого брата?

«Тінь сови» - життєствердна книга про істину, котру ми завше відкидаємо і відсуваємо, не вірячи у неї. Неможна відкладати життя на потім, варто жити тут і зараз, бо може це і є справжнє життя?! Чомусь щасливі дні саме «згадуються», а не констатуються. Бо не цінуємо очевидних і природних речей, даних здається навічно (здоров’я, волі, свободи, безпеки). Василь Шкляр у своєму романі, котрий хочеться розібрати на цитати, настільки він мудрий та місткий, примушує замислитись над багатьма речами, осмислити сенс буття. Саме такою повинна бути книга, чи не так?


3.00Кров кажана

Василь Шкляр

250 
Купить

Самотній вовк

Василь Шкляр

250 
Купить
Троща

Василь Шкляр

250 
Купить
Маруся

Василь Шкляр

250 
Купить

Разделы, в которых можно купить "Тінь сови"

Наверх