Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Войти
/
Регистрация
Регистрация позволяет Вам пользоваться дополнительными услугами нашего магазина
Корзина
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Киеву

БЕСПЛАТНО
при заказе от 500 грн.

Преподобний Паїсій Величковський. «Повість про Святий Собор» та маловідомі листи

Преподобний Паїсій Величковський. «Повість про Святий Собор» та маловідомі листи - купить и читать книгу
Кликните на картинку для расширенного просмотра
0.00
0 отзывов
Артикул:145214

Характеристики книги "Преподобний Паїсій Величковський. «Повість про Святий Собор» та маловідомі листи"

Издательство:

Год издания: 2016

Количество страниц:

207

Язык:

Украинский

ISBN:

978-966-2371-39-0

Переплёт:

3 - мягкий

Формат:

70×100/16 (170x240 мм)

Вес:

210 г

Описание книги «Преподобний Паїсій Величковський. «Повість про Святий Собор» та маловідомі листи»

За словами директора Міжнародного інституту афонської спадщини в Україні Сергія Шумило – автора і упорядника книги, «Повість» прп. Паїсія Величковського — це «унікальний і водночас забутий літерат...

Описание книги «Преподобний Паїсій Величковський. «Повість про Святий Собор» та маловідомі листи»

За словами директора Міжнародного інституту афонської спадщини в Україні Сергія Шумило – автора і упорядника книги, «Повість» прп. Паїсія Величковського — це «унікальний і водночас забутий літературний твір, в якому прекрасно поєднані майстерність художнього слова, філософські роздуми, духовні настанови, а також історичні та автобіографічні свідчення. У ньому від першої особи розкриваються невідомі досі сторінки історії і побуту українського чернецтва XVIII ст. Цей твір є визначною пам’яткою української і східно-слов’янської духовної літератури XVIII ст., залишеною нам у спадок видатним подвижником і просвітителем, значення внеску якого в українську культуру ще належить розкрити й гідно оцінити. Після тривалого забуття ця визначна пам’ятка літератури знову повертається на Батьківщину», – каже автор книги.

У запропонованій читачеві книзі також досліджуються і вперше публікуються українською мовою невідомі раніше листи прп. Паїсія Величковського як до Київського митрополита Арсенія (Могилянського), так і до Кошового отамана Війська Запорізького Петра Калнишевського, виявлені у архівах Міжнародним інститутом афонської спадщини в Україні.

«Тут вперше публікуються листи прп. Паїсія, коли він ще був настоятелем стародавнього монастиря Симонопетра на Афоні. Знайдення оригіналів цих документів – справжня сенсація. Адже це перші і єдині збережені листи прп. Паісія, написані ним з Афона. З них ми вперше дізнаємося, що Величковський на Афоні у монастирі Симонопетра намагався створити новий духовний центр слов’янського чернецтва, домігшись передачі цієї стародавньої обителі його «малоросійському братству» на «вічні часи», а в облаштуванні її надавали активну допомогу козаки Запорізької Січі і київський митрополит Арсеній (Могилянський)», – повідомив Сергій Шумило.

Нагадаємо, що нещодавно вийшла з друку книга Сергія Шумило «Прп. Паїсій Величковський і Запорізька Січ», де було опубліковано шість листів прп. Паїсія на Запорізьку Січ, які були знайдені в українських архівах.

Видання книги здійснено Видавничим відділом УПЦ спільно з Міжнародним інститутом афонської спадщини в Україні. Проект приурочений до 1000-річчя давньоруського чернецтва на Афоні і реалізований відповідно до рішення Синоду УПЦ про переклад сучасною українською мовою та видання творів прп. Паїсія Величковського.

Придбати книгу можна у крамницях Києво-Печерської лаври.

Отзывы о книге «Преподобний Паїсій Величковський. «Повість про Святий Собор» та маловідомі листи»

Здесь можете оставить
свой отзыв о товаре

Отзыв
Комментарий
Осталось

Оценка

Кому:
Тема:
Закрыть комментарий к отзыву
Срібне поле

Константин Москалец

240 
Купить
Його звуть Падре

Артем Петрик

270 
Купить
Транзишн

Олександр Михед

55 
Купить
Голос

Марко Роберт Стех

250 
Купить
Куры не летают

Василь Махно

102 
Купить
Наверх