Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Войти
/
Регистрация
Регистрация позволяет Вам пользоваться дополнительными услугами нашего магазина
Корзина
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Киеву

БЕСПЛАТНО
при заказе от 500 грн.

Пекло ввійшло до раю

Пекло ввійшло до раю - купить и читать книгу
Кликните на картинку для расширенного просмотра
0.00
0 отзывов
Артикул:148334

Характеристики книги "Пекло ввійшло до раю"

Издательство:

Год издания: 2017

Количество страниц:

288

Язык:

Украинский

Переводчик:

ISBN:

978-966-2647-41-9

Переплёт:

7БЦ - твердый

Формат:

84×108/32 (130x200 мм)

Вес:

350 г

Описание книги «Пекло ввійшло до раю»

Життя українського села в Карпатах, звичайні дитячі радощі й фантазії, передчуття війни, прихід Червоної Армії, а потім і німецької.  Неймовірний, сповнений магії текст, який відразу захоплює й не відпускає до кінця. ...

Описание книги «Пекло ввійшло до раю»

Життя українського села в Карпатах, звичайні дитячі радощі й фантазії, передчуття війни, прихід Червоної Армії, а потім і німецької. 
Неймовірний, сповнений магії текст, який відразу захоплює й не відпускає до кінця.

«У день, коли вибухнула Друга світова війна, мені було сім років та чотири місяці, і я мешкав у селі Ясень над Лімницею. Мій батько, австріяк за походженням, легіонер Юзефа Пілсудського, був лісничим, а моя мама, українка й донька греко-католицького священика вчителювала в місцевій школі. Імовірно, завдяки цьому я не поділив сумної долі мого однолітка із сусіднього лісництва. Повісті «Золота сурма» й «Пекло ввійшло до раю» − частини моєї значною мірою автобіографічної тетралогії, дія в якій відбувається в 1939-1941 роках в українському селі на польських Кресах». 

Богдан Лебль

Отзывы о книге «Пекло ввійшло до раю»

Здесь можете оставить
свой отзыв о товаре

Отзыв
Комментарий
Осталось

Оценка

Кому:
Тема:
Закрыть комментарий к отзыву
Рецензии

Рецензия на книгу Пекло ввійшло до раю
2020-02-18 12:27:57

Богдан Лебль – сучасний польський письменник, народився і виріс на західній Україні. Саме тому в його творах, більшість з яких автобіографічні, описано не завжди прості сусідські відношення двох народів. Але, що властиво, автор ніколи не згущав фарб, не ідеалізував, - просто писав як воно було насправді.

Перу Богдана Лебля належить цікава автобіографічна тетралогія невеличких повістей про хлопчика Юзя. До даного видання увійшли дві з них: «Золота сурма» й «Пекло ввійшло до раю». Дія обох відбувається на «східних кресах» Польщі в селі Ясень (нині це Івано-Франківщина) 1939 року. Письменник докладно замальовує побут українських селян і «трохи вищих над ними» польських панів. Але робить це максимально об’єктивно, очами і вустами хлопчика – польського українця чи українського поляка.

Восьмирічний Юзьо – єдина дитина поляк в українському селі. По-різному до нього ставляться друзі, ображають «ляхом», намагаються видурити у нього цигарки з батькового обійстя. Юзьо із заможної родини - син польського лісничого, колишнього легіонера військ Пілсудського і української вчительки. Скільки ж панського гонору у батька Юзя! Саме таким великосвітським паном намагається виховати той сина, притлумлюючи і відкидаючи українське походження сина. Мати займає відносно пасивну позицію, поступається українством. Як же тільки зміниться ситуація, коли «пекло ввійде до раю» у вигляді радянських військ з метою «звільнити» українське селянство від польських панів. Звільнити, щоб потім поневолити, насадивши своїх панів. Але про це в другій частині книги. А спершу безтурботне дитинство в мальовничій місцині біля річки Лімниці, що тихенько несе води повз українське село Ясень.

Чим цікавиться восьмирічний хлопчина Юзьо? Нічим особливим, як і всі. Його зачаровує казковий світ книжок про піратів, велетнів, лицарів і розбійників. Темні води ріки вивільняють химерні фантазії юнака: то дитячі очі виглядають там утоплеників, то озброєні палицями руки хлопчаків стають до бою з жабами. Але найбільше захоплення викликають українські козаки, особливо їх озброєння та тактика бою (саме тоді Юзьо згадує, що він хоч на половину українець). Богдан Лебль, безперечно з власного досвіду, описує дитячі переживання та сприйняття історії, що ось-ось набуде кривавих кольорів. Це надзвичайно цікаве переосмислення подій.

Дві повісті, що складають цю книгу, чергова спроба ще раз поглянути на спільну історію України й Польщі, стосунки котрих загострюються в кризові моменти і не завжди без втручання інших сусідів. Адже, жили собі якось поляки в українському селі, поки на порозі спільного дому не стало пекло.

Les Misérables

Виктор Гюго

1 663 
Купить
Ben Hur

Лью Уоллес

190 
Купить
Маркиза де Помпадур

Анри де Кастри

154 
Купить
A Dark Inheritance

Х. Ф. Асквит

384 
Купить
Тридцять перше червня

Джон Бойнтон Пристли

236 
Купить
Наверх