Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Войти
/
Регистрация
Регистрация позволяет Вам пользоваться дополнительными услугами нашего магазина
Корзина
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Киеву

БЕСПЛАТНО
при заказе от 500 грн.

На зарослих стежках

На зарослих стежках - купить и читать книгу
Кликните на картинку для расширенного просмотра
0.00
0 отзывов
Артикул:133341

Характеристики книги "На зарослих стежках"

Автор:

Год издания: 2013

Количество страниц:

160

Язык:

Украинский

Переводчик:

ISBN:

978-966-2355-40-6

Переплёт:

7БЦ - твердый

Суперобложка:

Суперобложка

Формат:

84×108/32 (130x200 мм)

Вес:

250 г

Описание книги «На зарослих стежках»

Зацікавленість творчістю Кнута Гамсуна в Україні бере початок ще з 20-х рр. ХХ ст. і не згасає донині. У гроні славетних норвезьких майстрів слова його названо «найталановитішим, найзнаменитішим і найсуперечливішим письм...

Описание книги «На зарослих стежках»

Зацікавленість творчістю Кнута Гамсуна в Україні бере початок ще з 20-х рр. ХХ ст. і не згасає донині. У гроні славетних норвезьких майстрів слова його названо «найталановитішим, найзнаменитішим і найсуперечливішим письменником». Гамсун завжди ставив перед собою завдання – не лише змальовувати вчинки своїх персонажів, а й проникати в усі сховки їхньої душі. В останній книжці «На зарослих стежках» він зробив спробу проникнути вглиб своєї душі і описати чи не найдраматичніші сторінки власного життя, коли йому в досить таки поважному віці довелося пережити відчай, розчарування і приниження. Письменник називає свій твір щоденниковими записами, але перед нами постає ціла мозаїка спогадів, що зворушують відвертістю, лаконізмом та іронією, за якими впізнається неповторний гамсунівський стиль.

Отзывы о книге «На зарослих стежках»

Здесь можете оставить
свой отзыв о товаре

Отзыв
Комментарий
Осталось

Оценка

Кому:
Тема:
Закрыть комментарий к отзыву
Рецензии

Рецензия на книгу На зарослих стежках
2020-02-18 12:27:57

Кнут Гамсун – класик норвезької літератури, Нобелівський лауреат 1920 року. Його твори, загальним числом понад тридцять, чи не найчастіше перекладалися російською та українською серед скандинавських авторів. Гамсун творець сильних образів у літературі, герої його книг ціле явище. Вони сильні духом, їм часто випадають випробування. Власне, як і самому письменникові.

«На зарослих стежках» - останній твір Кнута Гамсуна, його фінальний вистріл. Тема твору народилася з обставин в яких опинився автор. Це пост-правда про непрості часи. Відомий факт, що Гамсун під час гітлерівської окупації Норвегії в часи Другої світової війни підтримав колаборантський уряд президента Квіслінга й був на боці німців. Він свідомо підтримував політку Гітлера щодо євреїв та інших народів, відкрито виступав на боці нацистів у пресі та публічних виступах. Невідомо чим він керувався (чи то міф про великий норвезький народ, котрий з допомогою німців стане ще величнішим, чи то міф про надлюдину нордичної раси його спокусив), але факт залишається фактом – Нобелівський лауреат 1920 року, в 1940 підтримав фашизм в найгірших його проявах.

Розплата прийшла з перемогою союзних військ над Гітлерівською Німеччиною. Почалися відкриті процеси проти прибічників окупантів і колаборантів. На лаві підсудних опинився й дев’яносторічний Кнут Гамсун. Йому присудили сплати штраф норвезькій державі у розмірі півмільйона крон. До речі, Квіслінга стратили.

У біографічному творі «На зарослих стежках» Кнут Гамсун висвітлює якраз судовий процес над колаборантами, зокрема над своєю персоною, і намагається пояснити як так сталося. Власне, питання як так сталося, що зріла, розумна, освічена людина, справжній інтелектуал двадцятого століття Кнут Гамсун повірив у всю ту пропагандистку дурню Гітлера, так і залишається без чіткої відповіді. Це просто факт. У своєму останньому романі автор розповідає про роки процесу над ним, про весь той механізм розбору таких злочинів, про своє попереднє «поблажливе» тримання під вартою у будинку для літніх людей, про госпіталізацію до психіатричної лікарні, про очікування вироку, котре виявилось гіршим за сам вирок.

У Кнута Гамсуна в літературі був дуже гучний дебют (роман «Голод» 1890 рік). Прикро, що остання книга автора написана з такого сумного приводу. Чи зрозумів свою вину автор, чи було щире каяття й усвідомлення своєї відповідальності? Теми підняті у творі, як то співпраця з ворогом й розплата за це, актуальні в наші часи і в нашій країні, чи не так? Ошелешуюча співзвучність.  

Not If I See You First

Эрик Линдстрём

336 
Купить
Ми проти вас

Фредрик Бакман

430 
Купить
A Man Called Ove

Fredrik Backman

515 
Купить
Те, що падає з неба

Селья Ахава

200 
Купить

Разделы, в которых можно купить "На зарослих стежках"

Наверх