Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Войти
/
Регистрация
Регистрация позволяет Вам пользоваться дополнительными услугами нашего магазина
Корзина
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Киеву

БЕСПЛАТНО
при заказе от 500 грн.

Мрії і таємниці

Мрії і таємниці - купить и читать книгу
Кликните на картинку для расширенного просмотра
0.00
0 отзывов
Артикул:78659

Характеристики книги "Мрії і таємниці"

Издательство:

Год издания: 2013

Количество страниц:

464

Язык:

Русский

ISBN:

978-966-03-6591-9

Переплёт:

7БЦ - твердый

Формат:

70×108/32 (130x165 мм)

Вес:

450 г

Описание книги «Мрії і таємниці»

Він ніколи не дарував мені квітів... Він ніколи не гуляв з дітьми... Він ніколи зі мною нічого не обговорював... Він проміняв родину на політику... Я завжди була сама...» Це — рядки з нещодавно надрукованих у По...

Описание книги «Мрії і таємниці»

Він ніколи не дарував мені квітів... Він ніколи не гуляв з дітьми... Він ніколи зі мною нічого не обговорював... Він проміняв родину на політику... Я завжди була сама...» Це — рядки з нещодавно надрукованих у Польщі сенсаційних спогадів Данути Валенси, дружини колишнього президента Польщі, засновника незалежного об’єднання профспілок «Солідарність» Леха Валенси. Ці спогади викликали шквал емоцій у суспільстві. Дехто вважає, що дружина не повинна була таке писати про свого чоловіка, та ще й такого відомого. Але пані Данута так не думає. Народивши вісьмох дітей, вважаючи, що найголовніше у житті — це родина, вона не перетворилася на звичайну заклопотану домогосподарку, завжди мала свій голос і свою точку зору й ніколи не була лише тінню свого знаменитого чоловіка. Тепер вона описує, наскільки важко їй було жити з борцем і політиком, який через свої обов’язки повністю віддалився від сім’ї. Українською друкується вперше.

Отзывы о книге «Мрії і таємниці»

Здесь можете оставить
свой отзыв о товаре

Отзыв
Комментарий
Осталось

Оценка

Кому:
Тема:
Закрыть комментарий к отзыву
Рецензии

Рецензия на книгу Мрії і таємниці
2020-02-18 12:27:57

Біографічна книга спогадів дружини Леха Валенси - колишнього президента Польщі, очільника «Солідарності», людини-легенди для поляків, Данути Валенси викликала чимало суперечок і розмов у всіх прошарках суспільства. Їй дорікали за прямолінійність та відвертість суджень з приводу різних політичних ситуацій і питань, ба навіть особистостей. Адже пані Данута часом переходила на особистості і висловлювалась «занадто щиро» щодо декотрих, бо, загалом, була щирою та відвертою у всьому. Хоча занадто політичною цю книгу теж не назвеш, тому що пані Данута не надто цікавилась нею. Її світ – це родинне коло, дім, діти, костел. Все як у німецьких фрау: kitchen, kirche, kinder.

«Мрії і таємниці» - спроба переосмислити життя, підвести лінію або ж розставити крапки над «і». Адже життя Данути Валенси не як дружини президента, а як звичайної простої жінки було непростим. Уявіть собі у них з Лехом Валенсою було восьмеро дітей, що з’являлися у непрості часи. Часи, коли Лех працював простим електриком на гданській корабельні, часи великого страйку робітників і створення руху «Солідарність» на чолі з Валенсою, часи переслідування, вистежування, ув’язнення і інтернування лідера «Солідарності», часи виборів, правління і цькування. Що відчувала жінка залишаючись сам на сам зі своїми проблемами? Валенса мало часу приділяв родині, його не цікавили побутові проблеми – а їх було безліч з такою кількістю дітей. Більш того, в помешканні він навіть облаштував офіс «Солідарності», двері якого не зачинялися від відвідувачів. А Дануті доводилося постійно приймати візитерів, частувати чаєм або кавою, навіть обідами. Як вона таке витримала? Героїня, а не жінка.

Постать такої жінки не може не викликати співчуття, але Данута насправді цього й не хотіла. Її ціль – розкрити своє «Я» перед читачами. Адже за численними хатніми справами їй так і не вдалося розкритися як особистості. Вона завжди була мамою, дружиною, соратницею. Але хто вона без цих соціальних ролей? Данута Валенса – жінка, що навчилася жити без уваги чоловіка, без теплих і ласкавих слів. Вона ніколи не була на самоті (діти, соратники чоловіка – в домі всякчас було людно), але завжди почувалася самотньою в юрмі. Вона була опорою, тихою гаванню для Леха, куди завжди можна повернутися і сховатися від жорстокості світу. Для Данути він був і є Богом, її Всесвітом. Але і в неї є свої мрії і таємниці….

Ця книга - надзвичайно цікава і інформативна подорож у чуже життя. Це калейдоскоп цікавих зустрічей, злетів і падінь. Тут у рівних пропорціях є і щастя і нещастя – все те без чого життя неможливе. Життя сім’ї Валенса до і після президентства, мінливість долі їх дітей, що вже повилітали із сімейного гнізда – ким вони стали і де їх зараз можна побачити. Все це пані Данута розповідає не криючись. Чим займається зараз Лех і Данута Валенса? Чи знайшов нарешті час для дружини він тепер? Читайте. Книга стане відкриттям!

За хлібом / Za chlebem

Генрик Сенкевич

100 
Купить
Інший світ. Совєтські записки
Інший світ. Совєтські записки

Ґустав Герлінг-Ґрудзінський

250 
Купить
У пустелі та джунглях

Генрик Сенкевич

432 
Купить
Кар’єра Нікодема Дизми

Тадеуш Доленга-Мостович

82 
Купить
Емпусіон

Ольга Токарчук

400 
Купить
Наверх