Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Войти
/
Регистрация
Регистрация позволяет Вам пользоваться дополнительными услугами нашего магазина
Корзина
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Киеву

БЕСПЛАТНО
при заказе от 500 грн.

Міф. Фольклор. Форма. Образ

Міф. Фольклор. Форма. Образ - купить и читать книгу
Кликните на картинку для расширенного просмотра
0.00
0 отзывов
Артикул:183703

Характеристики книги "Міф. Фольклор. Форма. Образ"

Автор:

Год издания: 2017

Количество страниц:

317

Язык:

Украинский

ISBN:

978-611-01-1063-1

Переплёт:

Мягкий

Формат:

60×88/16 (150x210 мм)

Вес:

450 г

Описание книги «Міф. Фольклор. Форма. Образ»

Український фольклор (більше знаний як народне мистецтво) є своєрідним культурним явищем. Він зберігає у собі фактор того кантівського імперативу, яким є «зоряне небо над головою» і духовно-моральні критерії сприйн...

Описание книги «Міф. Фольклор. Форма. Образ»

Український фольклор (більше знаний як народне мистецтво) є своєрідним культурним явищем. Він зберігає у собі фактор того кантівського імперативу, яким є «зоряне небо над головою» і духовно-моральні критерії сприйняття життєвих реалій. У даній книзі автор, аналізуючи історичні тенденції розвитку української культури, твори традиційного фольклору – колядки, казки, обрядові пісні, селянські ляльки, народні іграшки, «базарні» килимки, картини і філософські концепції Катерини Білокур, Марії Приймаченко, «наївних» художників Анастасії Рак, Івана Лисенка, Якова Бацуци – робить спроби пізнати певні внутрішні закономірності й зовнішні форми того феномену, яким є український фольклор.

У книзі також йдеться про архетипи, фольклорні й постміфологічні рудименти, які живлять творчість Казимира Малевича, Тіберія Сільваші, Олега Голосія, Олександра Саєнка, Івана Матіяша, Едуарда Гузенка. Книга може стати в пригоді усім, хто не байдужий до української культури, її давніх витоків і дальшого розвитку; вона може бути корисною для викладачів творчих і гуманітарного профілю вищих навчальних закладів, аспірантів, студентів, широкого кола читачів.

Отзывы о книге «Міф. Фольклор. Форма. Образ»

Здесь можете оставить
свой отзыв о товаре

Отзыв
Комментарий
Осталось

Оценка

Кому:
Тема:
Закрыть комментарий к отзыву
Наверх