Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Войти
/
Регистрация
Регистрация позволяет Вам пользоваться дополнительными услугами нашего магазина
Корзина
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Киеву

БЕСПЛАТНО
при заказе от 500 грн.

Листопад

Листопад - купить и читать книгу
Кликните на картинку для расширенного просмотра
Листопад - купить и читать книгу
Листопад - купить и читать книгу
0.00
0 отзывов
Артикул:110398

Характеристики книги "Листопад"

Издательство:

Год издания: 2015

Количество страниц:

160

Язык:

Русский

Переводчик:

ISBN:

978-966-03-7133-0

Переплёт:

Твердый

Формат:

70×108/32 (130x165 мм)

Вес:

159 г

Описание книги «Листопад»

Алі Риза-бей був упевнений,що щастя не у багатстві,а у великій дружній родині.Та одного разу він став перед вибором:залишитись чесним і гордо піти з посади або промовчати й далі,як і раніше,працювати з усвідомленням того,що...

Описание книги «Листопад»

Алі Риза-бей був упевнений,що щастя не у багатстві,а у великій дружній родині.Та одного разу він став перед вибором:залишитись чесним і гордо піти з посади або промовчати й далі,як і раніше,працювати з усвідомленням того,що покриваеш якісь темні справи.Будучи людиною принциповою,Алі Риза-бей покинув роботу і пішов на пенсію,сподіваючись на підтримку і розуміння лизьких.Та він ніколи й гадки не мав,що доживе до тих днів,коли власні діти докорятимуть йому за чесність і порядність.Однак усе в його родині перемінилось:милі бесіди затишними вечорами перетворились на міжусобні війни,рідні люди стали чужими,а сам Алі Риза-бей опинився у цілковитій ізоляції і на схилі віку раптом зрозумів,що життя схоже на неминучий листопад,за яким іде холодна зима...

Решат Нурі Гюнтекін
Смотреть все книги автора

Отзывы о книге «Листопад»

Здесь можете оставить
свой отзыв о товаре

Отзыв
Комментарий
Осталось

Оценка

Кому:
Тема:
Закрыть комментарий к отзыву
Рецензии

Рецензия на книгу Листопад
2020-02-18 12:27:57

Класик турецької літератури, автор славнозвісного роману про кохання, справжньої перлини східної літератури «Пташка співуча» Решад Нурі Гюнтекін вважається чільним представником турецького реалізму. Його творча спадщина об’ємна: романи, п’єси, оповідання, повісті. Гюнтекін справжній співець Анатолійського краю.

Невеличкий роман «Листопад» був написаний на екваторі літературної діяльності, у часи найвищої письменницької майстерності Гюнтекіна. В ньому автор протиставляє два цілком протилежні поняття: життя по совісті й особистий успіх понад усе.

Головний герой твору шестидесятирічний Алі Риза-бей завжди жив по совісті: чесно працював на державних посадах, не брав хабарів, не покривав злочинів, намагався улаштувати достойне життя своїй багаточисельній родині – дружині, сину й чотирьом донькам. Але в певний момент все пішло не так. Його покірність роботодавцю й непримиримі моральні принципи зіграли лихий жарт. Алі Риза-бей в одну мить став пенсіонером. Аж тепер він нарешті побачив у що перетворився його власний дім з його, здавалося б, цілком покірними мешканцями. Де й поділася вся та повага до голови родини, до його вагомого слова та авторитету. Без колишніх заробітків Алі Риза-бей став тягарем для власної родини.

Прозріння виявилося неминучим, болючим й ошелешуючим. А разом з ним оголилася справжня сутність членів його родини, зокрема доньок. Непомітно, але невідворотно до колись щасливої родини підкралась бідність. І тут Гюнтекін ставить питання: то як було краще вчинити Алі Ризі-бею – закрити очі на аморальну поведінку свого начальника по відношенню до молодої співробітниці (навіть не його доньки) чи вчинити по совісті й вступитись за наївне дівчисько і втратити роботу, а разом з тим звичне життя? А може таке моральне випробування було необхідним для героя, щоб той нарешті відкрив очі на свою родину?

Досить метафоричною і змістовною є назва роману. Що таке по суті листопад – маленьке вмирання для того щоб відродитися знову на весні. Алі Ризі-бею потрібно було це особистісне «вмирання» заради нового етапу в житті. А коли людина помирає й народжується (метафорично й у прямому значенні слова) то це завжди викликає біль. Таке своєрідне загартовування болем для героя є невідворотнім.

Але Решад Нурі Гюнтекін пропонує ще одне трактування назви роману. Діти Алі Риза-бея це пожухле листя, котре поволі зривається й облітає з сімейного дерева. Але не відомо чи відродиться це дерево на весні, чи дасть нові плоди.  

Роман «Листопад» Решада Нурі Гюнтекіна про прозріння сліпого батька, про життєві парадокси й моральні випробування.

Культура мовою їдиш
Культура мовою їдиш

Геннадій Естрайх

174 
Купить
Miracle Creek

Энджи Ким

475 
Купить
Пророк. Пісок і піна

Халиль Джибран

382 
Купить

Тев’є-молочар

Шолом-Алейхем

310 
Купить

Разделы, в которых можно купить "Листопад"

Наверх