Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Войти
/
Регистрация
Регистрация позволяет Вам пользоваться дополнительными услугами нашего магазина
Корзина
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Киеву

БЕСПЛАТНО
при заказе от 500 грн.

Клеймо

Клеймо - купить и читать книгу
Кликните на картинку для расширенного просмотра
0.00
0 отзывов
Артикул:115122

Характеристики книги "Клеймо"

Издательство:

Год издания: 2015

Количество страниц:

192

Язык:

Русский

Переводчик:

ISBN:

978-966-03-7169-9

Переплёт:

Твердый

Формат:

70×108/32 (130x165 мм)

Вес:

177 г

Описание книги «Клеймо»

Одного разу в дитинстві Іффет почув легенду про юнака, який пожертвував життям заради порятунку коханої. З тих пір пройшло багато років, але Іффета настільки заворожила давня історія, що він майже повірив, ніби зможе вч...

Описание книги «Клеймо»

Одного разу в дитинстві Іффет почув легенду про юнака, який пожертвував життям заради порятунку коханої. З тих пір пройшло багато років, але Іффета настільки заворожила давня історія, що він майже повірив, ніби зможе вчинити так само. І випадок не змусив себе чекати. Іффет почав давати приватні уроки в одній багатій родині. Між ним і дружиною господаря спалахнула пристрасть. Однак обдурений чоловік виявив таємне місце зустрічей закоханих. Слідуючи хвилинному благородному пориву, Іффет вирішує зізнатися, що хотів вчинити крадіжку, щоб не заплямувати честь коханої. Він повторив вчинок юнака з легенди, але тепер на ньому стоїть клеймо. Для всіх він - злодій ...

Решат Нурі Гюнтекін
Смотреть все книги автора

Отзывы о книге «Клеймо»

Здесь можете оставить
свой отзыв о товаре

Отзыв
Комментарий
Осталось

Оценка

Кому:
Тема:
Закрыть комментарий к отзыву
Рецензии

Рецензия на книгу Клеймо
2020-02-18 12:27:57

Решад Нурі Гюнтекін – класик турецької літератури, автор прозових і драматичних творів. Найвідомішим посеред дев’ятнадцяти романів вважається шалено популярна книга «Пташка співуча». Це візитівка автора. Хоча інші романи Гюнтекіна теж заслуговують на увагу. Серед них невеличкий за обсягом роман «Клеймо».

«Клеймо» - третій роман автора, котрий побачив світ в 1924 році. Він описує останні дні колись могутньої Османської імперії. Автору вдалося передати ту атмосферу розпачу багатої знаті й шаленої радості нужденних, котрі покладали великі надії на демократію молодотурків, котрі прийшли до влади. Власне, це історичне тло ні в якому разі не затіняє головних подій сюжету, це – лише фон для особистих драм.

Головний герой роману Іффет – молодший син придворного сановника-паши. Батько Іффета владна й заможна людина, його слово закон. Звісно всі домашні підкоряються йому. Дітям від народження вже була приготована стежина, по котрій вони мають йти. А це означає служити султану, як батько, як дід, як усі предки. І, коли старший син Музаффер пристав на пропозицію – пішов у військо володаря, то молодший Іффет, наковтавшись в ліцеї нових ідей про демократію і повалення режиму султанату, відмовляється це робити. А коли Османська імперія згодом розвалилася, весь світ для родини придворного паши перевернувся: ув’язнення голови родини, як колишнього придворного чиновника, конфіскація маєтків і статків, зубожіння. Здається до цього всього, хоча б морально, був підготовлений лише Іффет, але й його спіткало лихо….

Назва твору досить промовиста сама по собі, щоб пояснювати її символічність. Кожен з героїв здобуває своє клеймо (колишній султанський підданий і т.д.), але тільки у Іффета воно здатне скалічити життя. Колись, ще в дитинстві, начитавшись легенд про нескінченне кохання й благородну самопожертву, вже в дорослому житті Іффет вперше закохується в чарівну, але заміжню Вадіє. Їх кохання з самого початку приречене, але вони віддаються йому до крихти здорового глузду. В найгостріший момент Іффет, вчиняючи благородно рятує честь Вадіє, й тим самим нищить своє майбутнє, зводячи на себе наклеп. Власне про розплату за нескоєне і йдеться в книзі.

«Клеймо» Решата Нурі Гюнтекіна повчальна книга, але чи кожен здатен винести з неї урок? Здається, як би не вчинив Іффет у тій пікантній ситуації на його майбутньому це все одно відобразилося. Цікава книга про вибір і його наслідки.

Тев'є-молочар

Шолом-Алейхем

195 
Купить
Ловець повітряних зміїв

Халед Хоссейни

320 
Купить
Три поверхи

Ешколь Нево

170 
Купить
Катерина

Агарон Аппельфельд

200 
Купить
Утеча на Захід

Мохсін Хамід

110 
Купить

Разделы, в которых можно купить "Клеймо"

Наверх