Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Войти
/
Регистрация
Регистрация позволяет Вам пользоваться дополнительными услугами нашего магазина
Корзина
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Киеву

БЕСПЛАТНО
при заказе от 500 грн.

Хранитель забутих речей

Хранитель забутих речей - купить и читать книгу
Кликните на картинку для расширенного просмотра
0.00
0 отзывов
Артикул:133074

Характеристики книги "Хранитель забутих речей"

Автор:

Год издания: 2016

Количество страниц:

352

Язык:

Украинский

Переводчик:

ISBN:

978-617-12-1477-4

Переплёт:

Твердый

Формат:

84×108/32 (130x200 мм)

Вес:

304 г

Описание книги «Хранитель забутих речей»

Письменник на пенсії пише розповіді про людей і про їх втрати. Таким чином він намагається спокутувати почуття провини, яке виникло в ньому після невиконаної обіцянки, яке він дав своїй покійній дружині. Письменник втратив дор...

Описание книги «Хранитель забутих речей»

Письменник на пенсії пише розповіді про людей і про їх втрати. Таким чином він намагається спокутувати почуття провини, яке виникло в ньому після невиконаної обіцянки, яке він дав своїй покійній дружині. Письменник втратив дорогий подарунок, який клявся зберігати все життя. Іронія полягає в тому, що і його передсмертне бажання залишиться невиконаним. Але так чи все це важливо в світі забутих речей?

Отзывы о книге «Хранитель забутих речей»

Здесь можете оставить
свой отзыв о товаре

Отзыв
Комментарий
Осталось

Оценка

Кому:
Тема:
Закрыть комментарий к отзыву
Рецензии

Рецензия на книгу Хранитель забутих речей
2020-02-18 12:27:57

Англійська письменниця Рут Хоган в літературі дебютувала в тридцятилітньому віці в найкритичніший момент свого життя. Внаслідок автомобільної аварії вона на довгий час опинилася в лікарняній палаті, а пізніше поборола ще й рак. Час від часу записуючи коротенькі оповідки, до Рут Хоган прийшла ідея написати роман про досить цікаве захоплення – збирання й зберігання загублених кимось речей. До слова, авторка сама «сорока», котра тягне всякий непотріб (на перший погляд) до свого будинку, як то загублені кимось речі.

Головний герой книги «Хранитель забутих речей» являється віддзеркаленням самої письменниці. Він також письменник, котрий пише невеличкі оповідання про знайдені ним речі, детально їх описує, систематизує і зберігає. Питання «навіщо він це робить» не має ні найменшого шансу на відповідь. Це лише таке екстравагантне хобі Ентоні Пардью, адже не всі хобі колекціонерів мають ґрунтовне пояснення основної мети. Збирання заради збирання.

Одного дня на оголошення про роботу для домогосподарки, яке розмістив Ентоні Пардью в місцевій газеті, зголошується Лора, розлучена, засмучена, знесилена. Але робота по господарству в будинку відлюдька-письменника та ще й з таким оригінальним хобі повертає Лорі радість життя, запалює очі й пробуджує цікавість. Чи могла в той момент Лора здогадатись або хоч помріяти, що той будинок разом зі всіма його секретами й навіть привидами дістанеться їй у спадок, а їй доведеться виконувати не менш екстравагантне передсмертне прохання свого колишнього господаря? Про що йдеться? Й до чого тут бляшанка з-під печива з якимось попелом в середині?

Паралельно сюжету про хранителя забутих речей розвивається бічна гілка, головна героїня котрої Юніс влаштовується на роботу у видавництво, яким керує Бомбардир. Поступово у них зав’язуються приязні стосунки, котрі протримаються все їх життя. Ці дві сюжетні паралелі відбуваються на відстані тридцяти років, але в один момент збігаються в одній часово-просторовій точці. Власне вся ця історія зі збиранням і зберіганням забутих речей, здається, була задумана заради такого фінального залпу, котрий є ключовим.

«Хранитель забутих речей» - цікава книга про те, що кожна річ має свою історію. Матеріальні речі як сувеніри, котрі зберігають пам'ять про ті чи інші події з нашого життя, вони й приємні згадки і одночасно нагадування про біль та втрату. Рут Хоган чудово пропрацювала дану тему, сфокусувавши свою увагу на долі Ентоні Пардью та тій ролі забутих речей, котру вони відіграли в його житті. По-справжньому мила та тепла історія.

Наші хімічні серця

Кристал Сазерленд

180 
Купить
Завтра, завтра, завтра...

Габриэль Зевин

340 
Купить
Моя неймовірна подруга. Книга 1

Элена Ферранте

315 
Купить
Rachel's Holiday

Мэриан Кейз

227 
Купить
The Nine Lives of Rose Napolitano

Донна Фрейтас

378 
Купить

Разделы, в которых можно купить "Хранитель забутих речей"

Наверх