Подарочные сертификаты Подарочные сертификаты
 
Войти
/
Регистрация
Регистрация позволяет Вам пользоваться дополнительными услугами нашего магазина
Корзина
(044)357 14 40 (050)224 55 56 (093)717 79 30

Доставка по Киеву

БЕСПЛАТНО
при заказе от 500 грн.

Французький заповіт

Французький заповіт - купить и читать книгу
Кликните на картинку для расширенного просмотра
0.00
0 отзывов
Артикул:155379

Характеристики книги "Французький заповіт"

Издательство:

Год издания: 2017

Количество страниц:

288

Язык:

Украинский

Переводчик:

ISBN:

978-617-09-3386-7

Серия

Переплёт:

Твердый

Суперобложка:

Суперобложка

Формат:

84×108/32 (130x200 мм)

Вес:

250 г

Описание книги «Французький заповіт»

Андрій Макін, уродженець Красноярська,— один з найбільш відомих письменників Західної Європи. «Французький заповіт» — вигадана історія француженки, яка прожила життя в Росії — «країні, що за...

Описание книги «Французький заповіт»

Андрій Макін, уродженець Красноярська,— один з найбільш відомих письменників Західної Європи. «Французький заповіт» — вигадана історія француженки, яка прожила життя в Росії — «країні, що заросла колючим дротом». Сюжет роману тісно пов’язаний зі справжньою біографією автора, який у 1987 році емігрував у Францію. Роман був опублікований 1995 року і став справжньою літературною сенсацією, а його творець був удостоєний Гонкурівської премії. Чудовий стиль, багата і точна мова, психологічна глибина.

Отзывы о книге «Французький заповіт»

Здесь можете оставить
свой отзыв о товаре

Отзыв
Комментарий
Осталось

Оценка

Кому:
Тема:
Закрыть комментарий к отзыву
Рецензии

Рецензия на книгу Французький заповіт
2020-02-18 12:27:57

Французький прозаїк російського походження Андрій Макін лауреат різних премій в тому числі Гонкурівської, премії Медичі, премії Чіно дель Дука. 2016 року його було обрано почесним членом Французької академії. Таке широке визнання творчості письменника-емігранта, котрий в кінці вісімдесятих «втік» із-за залізної завіси до загниваючого заходу, насправді вражає. Це просто надзвичайний успіх.

Майже всі твори (а їх налічується сімнадцять) базуються на власному минулому й минулому радянського союзу. Андрій Макін досить часто переплітає сторінки власної історії з історичними перипетіями батьківщини. Насамперед, це стосується візитівки автора – роману «Французький заповіт».

«Французький заповіт» (1995) - найвідоміший роман прозаїка, за який він удостоївся Гонкурівської премії, тиражі котрого досягли майже тримільйонних позначок, а переклад налічує чотирьох десятків мов.

Зміст твору можна досить легко розділити на два наративи: це розповідь головного героя Альоші (безсумнівне Alter Ego самого письменника) й розповіді-замальовки його бабусі Шарлотти про Францію, про своє життя в Росії, дві війни, табірне життя, насильство й злиденність. До речі, справжня бабуся Андрія Макіна, колишня французька піддана, в часи Першої світової опинилася в Росії й залишилася там назавжди. Так само й Шарлотта опиняється не просто в Росії, а за залізною завісою без права виїзду в глухій сибірській місцині. Історія Шарлотти це осердя всього роману, його ключова частина.

Саме з розповідей бабусі онук Альоша «заочно» закохується у Францію й у все французьке. Шарлотта поверх сірих снігів Красноярська накладає зовсім інший, часто-густо, ідилічний малюнок вигаданої дофантазованої французької дійсності. Бо час змінив не тільки колись царську Росію, а й Францію (мультикультуралізм). Але бабуся вперто вірить у ту давню Францію з її манерами, кулінарними вивертами, елегантністю дам і ошатністю будівель. Таким вірусом французкості заражає й онука. Однолітки його і так цураються («онук французької бабусі»), а він навіть не намагається відмовитись від незручного в радянській дійсності походження.

«Французький заповіт» це не тільки заглиблення в родинний альбом самого письменника, це ще й спроба поглянути на історію колись «могутнього» СРСР максимально відсторонено та не заангажовано. Нині вже французький громадянин Андрій Макін не намагається заретушувати гірку правду сталінського «раю», а на прикладі долі Шарлотти показати весь ареал жахіть, котрі людина здатна витерпіти, так і не зламавшись до кінця.

Скриня Пандори

Бернар Вербер

400 
Купить
Французький роман
Французький роман

Фредерік Бегбеде

70 
Купить
Стрип-покер та інші п’єси

Жан-Пьер Мартинс

382 
Купить
Ці люди...
Ці люди...

Філіп Лабро

45 
Купить
Саме час знову запалити зірки

Виржини Гримальди

300 
Купить

Разделы, в которых можно купить "Французький заповіт"

Наверх